שקט, מצלמים

Jazzphoto

New member
תודה על ההפניה ,אך מצאתי שם דברים

לא מדוייקים,גם לגבי מחירים. יתכן ובהשוואה לאתרי אינטרנט אחרים זה נכון - אך מהשוואת מחירים בחנויות - זה עדיין יקר ! לגבי מצלמות דיגיטאליות: לא מסביר דבר, והפנייה ל"יוגנד" כבר מזמן מצויה בקישורי הפורום הזה. לדעתי, דל ביותר ולא מספק. אולי למי שבכלל אין לו מושג על מה מדובר - וגם אז אני בספק! כי לא הוזכרו עוד אתרים ומקומות ישראליים ברשת,שבהם ניתן למצוא ציוד דיגיטאלי, ובמחירים נוחים,למשל, המכרזים למיניהם. ג´אז.

שלום ג´אז

ראשית תודה על ההתייחסות והמשוב. אני חושש שלא הבנת כל כך את מהות הכתבה. זאת בפרוש לא כתבה שעוסקת בסקר צרכני, ולכן אין בה התייחסות לחנויות פיזיות אלא רק אינטרנטיות. החנות שציינו בכתבה היא ללא ספק הזולה ביותר מבין החנויות האינטרנטיות. הכתבה הזאת היא חלק ממדור ביקורת אתרים, שכשמו כן הוא - ביקורת על אתרי אינטרנט. במילים אחרות הכתבה אינה עוסקת ישירות בנושא המצלמות הדיגיטליות, אלא היא כתבת ביקורת על האתרים העוסקים במצלמות דיגיטליות. לכן, אם ציפית לדבר שלא אליו התכוון המשורר, אז בוודאי שבעיניך הכתבה שטחית... בנוגע ל"יוגנד" - אם היא נמצאת בקישורי הפורום, זה רק מחזק את העובדה שההמלצות של הכתבה נכונות...

Jazzphoto

New member
לא כל ההמלצות ורק רשימה חלקית:

ובתור שכזאת,היא בהחלט שיטחית. הייתי מצפה מכתבה ממליצה,המתיימרת לכוון צרכנים או מתעניינים פוטנציאליים , שתסקור את ה כ ל , או לפחות תציין ,איפשהו בגוף הכתבה ,שהיא רק חלקית,ויש מקום לבדיקת והשוואת מחירים. ב מ י ו ח ד אתר צרכני, שמתיימר לבוא לטובת הצרכן. לגבי,כצרכן,חוסר מידע או מידע חלקי,הוא סוג של הטעייה. יכול להיות שהקריטריונים שלי מחמירים מדי, אך זו דעתי, וברגע שראיתי הפנייתך,בדקתי,ורשמתי דעתי, לנקודת מחשבה נוספת, למי שפונה לקרוא שם. בטח לא ליוזמה שלך,בקשר להפנייה - אדרבא - משהו מוצלח אני מצרף ללינקים הקבועים של הפורום. ג´אז.

שלום אמיר

אמיר, יש לציין כי אני מחבב מאוד את האתר שלכם. אני חושב שבארץ כמו שלנו, עם תרבות צריכה לא נבונה כמו שלנו, יש מקום ליותר ויותר אתרים כמו שלכם. עם זאת, לא אהבתי בלשון המעטה את הכתבה על מצלמות דיגיטליות. כמישהו שמתפרנס מכתיבה, בזמן לימודי תעשיה וניהול, וכותב לא מעט כתבות טובות וכתבות טובות הרבה פחות, אני יודע שכשאני כותב כתבה לא טובה, אני מקבל לא מעט אימיילים עם "מה רצית להגיד כאן?" או "לא הבנתי את הכתבה..." ובסגנון הזה. כך את הביקורת הבאה כביקורת בונה, היות והשקעתי את הזמן רק בגלל שאני מעריך את האתר שלכם. א. "כל מה שלא ידעתם על מצלמות דיגיטליות" - נשמע די בוטה, היות והכתבה הנ"ל לא מתעסקת במצלמות דיגיטליות, היא עוסקת במקומות בהם אפשר לקבל מידע על מצלמות דיגיטליות (רק שני מקומות כאלה) ומקום אחד בו אפשר לקנות מצלמה דיגיטלית ברשת. ב. "זו הייתה רק שאלה של זמן עד שאחת ההמצאות הטכנולוגיות המשמעויות ביותר בשנים האחרונות - תפרוץ לתודעת הציבור ותהפוך להיות מסתם גאדג´ט ל"אני לא יכול בלי זה". המצלמה הדיגיטלית היא כלי חובה לכל מי שיודע לצלם ויודע איך מזיזים את עכבר המחשב. ואז הולך הקטע הבא: "נכון להיום מצלמה דיגיטלית עולה הרבה... דורשת ציוד הקפי רב ואופן הפעלתה די מסובך, מה שמצמצם מאוד את קהל היעד שלה". - איך אפשר לכתוב את שני המשפטים הנ"ל בכתבה אחת? מצד אחד כלי חובה לכל מי שיודע לצלם מצד שני דורשת ציוד הקפי רב ואופן הפעלתה די מסובך? - אני יכול להבין מזה שמצלמה דיגיטלית היא כלי שאני למשל מעולם לא אוכל להפעיל. היוכל הכתב לפרט מה זה אופן הפעלה מסובך? כלומר במה שונה האולימפוס 2100 שלי והפוג´י 101A והקאסיו 3500Qv וה-Fuji 6900 שהחזקתי אצלי בתקופות אחרות בחיים, מ-Nikon F100 של ידידה טובה שלי שלא אוהבת דיגיטלי? ג. מצלמת אולימפוס C700 נבחרה לשפן הנסיונות? התוכל להסביר למה היא? למה לא כל אחת מהמצלמות הקודמות שהזכרתי? או שזו הערת עורך? היות וזו גם המצלמה היחידה שהופיעה אי פעם ב-PcPro למשל. אני למשל הייתי מסביר על המצלמה הזאת, נותן טווח מחירים וכו´. ד. אלודה - לא הבנתי למה בחרתם את אלודה דווקא ולא את MDK וחמשת יבואני אולימפוס האחרים, אלודה מתעסקת במאות דברים אחרים ולאו דווקא במצלמות דיגיטליות בלבד, לכן האתר שלה לא מושקע. למה לא בחרתם למשל את רשת באג או כל חנות אחרת שמוכרת אולימפוס? אופיס דיפו למשל? ה. הדר - אנו מתעסקים ב-C700, מצלמה בעלת X10 אופטי, 2.1 מגהפיקסל, אחותה הקטנה של 2100. המצלמה מבית אולימפוס. מה פתאום מוזכרת הדר? זו יבואנית ניקון. באותה נימה, הייתי מזכיר את קבוצת שמעוני, יש להם אתר מושקע ביותר למצלמות דיגיטליות וציוד דיגיטלי של פוג´י. האתר www.fujifilm.co.il ו. מחיר - מה זה כל האתרים הישראלים מעמידים את מחירה על 4,000 שקלים? כל - זו עובדה, כמעט כל - זה כבר יכול להתפרש אחרת. שאביא קישורים בהם המצלמה עולה עוד פחות מהאתר שמובא כאן? יוגנד למשל אחת מהן. ז. PcPro מגזין המחשבים הטוב ברשת - יש לציין שבזמנו שימשתי ככתב ואף לתקופה מאוד קצרה כעורך משנה של פיסיפרו. בדקתם עוד אתרים? איך אפשר לקבוע עובדה ללא בדיקת המתחרים? ח. חפשו באתר של PCPRO את המאמר על המצלמה - שמי אדם צייט, אני מעוניין במצלמה דיגיטלית, אחרי חיפוש ביוגנד כמו שאמרתם, מבלי שאני מבין דבר במצלמות דיגיטליות וקורא רק את הנתונים מהקופסא, בחרתי בפוג´י 6900 למצלמה שלי. הופס... אני ניגש לפיסיפרו - מאמרים ותראו איזה פלא, אין מאמר על המצלמה הזו, אני רץ אחורה ליוגנד, בוחר מצלמה אחרת של קנון G1, מגיע לפיסיפרו והופס אין את המצלמה הזו, אף אחד לא כתב עליה כלום. וכך חלילה עד שאני מבין שהמצלמה היחידה עליה פיסיפרו כתב מאז ומעולם היא C700 (ומצלמת שעון אבל זה לפני שנה והכתב בטח לא בדק אותה) חבר´ה, כתבה שאמורה לספר על העולם הדיגיטלי צריכה להיכתב על ידי כתב שמבין בעולם הדיגיטלי. נתראה באתר שלך... אדם צייט

אדם שלום

ראשית המון תודה על הפידבק המושקע, אני מאוד מעריך את זה. ברשותך, אני אתייחס כרגע רק למשוב שנוגע אלי אישית, וזה האופן שבו הצגתי את הכתבה כאן בפורום הזה - אני מקבל את דבריך לחלוטין, דרך הצגת הכתבה הייתה שגויה מצדי. לגבי שאר המשוב, אני מסכים רק לחלק קטן מהדברים, אולם אני מעביר את כל דבריך לדניאל ברנבוים שכתב את הכתבה ולנילי גולן העורכת הראשית שלנו. מאחר ובאופן אישי, אני לא מבין יותר מדי בנושא (ובניגוד לדבריך, דניאל מבין גם מבין...), אז אל תכעס אם אני אישית לא אגיב על כל הנקודות שהעלת. ושוב, המון תודה - אני מאוד מעריך ביקורת בונה ללא קשר אם אני מסכים או לא מסכים לנאמר בה. אמיר.

10101

New member
נחמד

בהומור, מזכיר לי את הבנות בכיתה ח´, שכל פעם שהן לא רצו בי, הן אמרו שאני נחמד... לא מספק. דב אמר לי פעם שאני משול לסוס מנצח, כי אני יכול יותר. זו בדיוק דעתי על כתבה באתר שזו המטרה לקיומו. אפשר יותר. רוב החומר לעוס, וניתן להגיע אליו מכל פוטל בחיפוש פשוט של המילה מצלמה. האתרים שיש אליהם הפניה, מוכרים, ומהווים בחלקם מקום בו אנחנו בודקים מחירים מזה זמן רב. אכן האתר של camera נותן מחיר טוב ל 10 פריטים, אולם גם את זה המציאו בעצם ב netaction לפני כשנתים כמדומני. לאנשי פורום זה, יותר מעניינות ההשוואות של טד וחברים אחרים. אם רוצים לכתוב כתבות בעברית, אשמח לראות בהם פרטים מהדפים הלבנים White Paper שמסופקים ע"י היצרנים, עם דוגמאות... הסתייגות אחרונה נוגעת לעובדות: ישנן סטטיסטיקות עולמיות אודות רוכשי מצלמות דיגיטאליות בעולם, ובכלל זה בישראל, והן לא הולכות עין בעין, עם הקביעה של כותב הכתבה שהן אינן מתאימות למעמד הביניים. ואסיים ב: אדם לאדם, בן אדם. חיים

clementina

New member
שקט, מצלמים !../images/Emo127.gif

כתבת תחקיר על מה שיש לאתרים בארץ להציע בנושא צילום דיגיטלי. כדאי לקרוא , יש אתרי תוכן מלאי אינפורמציה בעיברית בתחום הצילום .

למעלה