שקד שלישי מוגדל

שקד שלישי מוגדל

בני בן שנה וארבעה חודשים, סובל משקד שלישי מוגדל (לפי צילום של הנזופרינקס). הדבר בא לידי ביטוי בנחירות והפסקות נשימה בלילה. אנחנו מנסים להמנע כמה שיותר מנזלות וליחה כי כל תוספת קטנה כזו מחמירה מאוד את המצב. הוא לא אוכל מוצרי חלב (מעדני סויה במקום), משתדלים להמנע ממוצרי בוטנים. אוכל בננות (לאחר שנמנע זמן רב, גילינו שהן כלל לא משפיעות עליו). אם יש נזלת משתמשים במי מלח. יש למישהו המלצות נוספות, אולי בכיוונים אחרים?

ליחה

אצל קטנטנים נגרמת מסיבות רבות כאשר תוזנה הינה בהחט מקור עיקרי לתזונה. אולם צריך לחלק את הגורמים ל 2 תזונה שבמהותה גורמת לליחה כמו מוצרי חלב, בוטנים (במבה) בננה ומאכלים קרים ( מזון ממולץ מטמפ´ החדר ומעלה) ותזונה שנחשבת אלרגנית והאלרגיה היא זו שגורמת לליחה בקטגוריה זו נמצאים מוצרי החיטה הלבנה (פסטות למינהם) והסוכר הלבן ,פירות טרופיים והסיבה שאני מציינת זאת הינה שילדים הרגישים לחלב פרה לרב רגישים גם לחלב סויה
לכן הייתי ממליצה להחליף את החלב לחלב עיזים ( ומוצריו) ולחלב שקדים ואורז. נסי שבוע לבסס את תזונתו על אורז ( פריכיות אורז , דיסות אורז) ירקות מבושלים וחיים ,פירות בסיסים כמו תפוח ואגס , בשר וביצים ולהמנע ככל האפשר מכל בהמוצרים שציינתי למעלה וחיזרי לדווח האם הינך מרגישה בהבדל. בנוסף הייתי ממליצה לך לגשת לרפלקסולוג ילדים , שקד נפוח מצביע בראיה הסינית על מערכת חיסון חלשה ( ועודף ליחה) שווה לטפל במקור הבעיה ( מע´ החיסון) שחיזוקה יביא הקטנה של השקד והפחתת הליחה. המלצה נוספת היא להשכיב את יותם בהגבה ע"מ להקל על נשימתו ההגבה מתבצעת ע"י הרמת המזרון ( ולא ע"י כרית) עד לזוית של 45 מעלות. בהצלחה יעל

הדיאטה שהמלצת עליה- לא עזרה לנו

תקופה ארוכה (מספר חודשים)יותם ניזון מדיאטה נטולת קמח לבן, סוכר לבן, בננות, בוטנים, חלב פרה וסויה. כשראינו שזה לא עוזר, הורדנו מעט את המגבלות. למשל, שמנו לב שאחרי אכילת מעדני חלב הוא מפתח ישר נזלת אז עד עתה אנחנו מגבילים את מוצרי החלב, אבל בננות לא משפיעות עליו. לגבי ההגבהה, לא ניתן לביצוע מאחר ויותם לעיתים קרובות מתהפך בלילה לצד השני ואז זה עוד יותר גרוע כי הראש נמוך מהגוף. לגבי רפלקסולוג ילדים, תוכלי להמליץ על מישהו באיזור חיפה-קריות-טבעון? תודה.

למעלה