שקדים...

hal767

New member
חסרונה הגדול הוא שהיא עוברת חימום מסויים.

ישנה בהירה וישנה כהה שהיא טובה יותר. חשוב שתהיה אורגנית.
לא שולל למרות החימום. אחרי הכל איננו חיים בעולם אידאלי.

ועוד על חלב שקדים-

אנחנו מסכימים על תחליפי החלב, אבל השאלה היא מה אפשר לתת לתינוק שלא יונק, כזה שנולד עכשיו (רק שקדים ותמרים?), ואיך משנים את זה לאורך הזמן? (זה החלק שלא ברור)
וחלב סויה וניל בד"כ מלא סוכר משמרים ומייצבים. השניים היחידים שלא מצאתי בהם חומרים חשודים הם אלפרו לבישול, ואחד מההרדופים (שנמצאים תחת חרם). לא פשוט ובריא יותר להוסיף מקל או תמצית וניל?

hal767

New member
ניתן לבנות תפריט לתינוק שאינו יונק

בתחילה על בסיס של מיצי פירות מתוקים מגידול אורגני ותחליבי שקדים, בהמשך מיצי ירקות מסויימים ותחליב שומשום, וישנם גם אפשרויות נוספות לפי המקרה.

חלב סויה אורגני או ווניל של אלפרו הוא לא רע. לא אידאלי, אבל אינני פוסל. יש גם חלב אורז או חלב שיבולת שועל וזה עיניין של טעם.

hal767

New member
זה אומר שאני אמור לכתוב תשובה באורך של ספר.

בעייתי להרחיב במסגרת פורום כזה.

בדרך כלל משלבים מיצי פירות מתוקים המסוננים הייטב עם חלב שקדים מסונן כנ"ל בשבועות הראשונים לחיי התינוק. חשוב שהפירות יהיו מגידול אורגני. ארוחות נפרדות לתחליב ולפירות.
בהמשך אפשר לשלב מיץ ירקות מסויימים במיץ הפירות, כמו מיץ מחסה.
ככל שהתינוק מתפתח וגדל ניתן להוסיף ולגוון. בשלב מסויים מנסים תחליב שומשום (מזון בעל ערך רב במיוחד) ומיצי ירקות נוספים, כמו גזר למשל (מגיל חצי שנה בערך).

בהמשך ניתן לגוון בתחליבי אגוזים מסויימים ושייקים של פירות במקום המיץ.
פירות חמוצים ועגבניות אינם מומלצים לתינוקות בשנתיים הראשונות.
אין לתת לתינוקות מזון עמילני עד גיל שנתיים וחצי בערך. הם חסרים במיצי עיכול מפרקי עמילן. בחלב אם אין כלל עמילן.
ירקות עמילניים טובים בהרבה מדגנים. דגנים תמיד מזיקים ופוגעים בהתפתחות ובבריאות של תינוקות וילדים קטנים.
אין צורך לתת לתינוק מזון שעבר בישול או חימום. הוא תמיד פחות טוב ולתינוק אין את ההרגל למזון כזה. אז לשם מה לקלקל את טעמו הטבעי המושך לכיוון מזון חי בלבד.

hal767

New member
הורות בדרך הטבע

שכתב יצחק בן אורי. ספרים נוספים בתחום היו בעבר וכיום לא נמצאים בשוק.

hal767

New member
אצל מרים, אלמנתו של יצחק בן אורי

גרה בנתניה
098331310

0 אור 0

New member
נדמה לי שאצל שלוס ובמספר חנויות טבע מחזיקים

את הספרים. האם אתה יודע על כך?

hal767

New member
לא ידוע לי.

אני מאד אתפלא אם בחנויות ה"טבע" ימכרו את ספריו. בן אורי שולל את השימוש במוצרים שמהווים את עיקר פרנסתם של החנויות האלה: תוספי מזון, צמחי מרפא ושאר תרופות הפלא, וכן מוצרים תעשיתיים שונים שהם כאילו טבעיים. בוודאי שהוא שולל את היעוצים הניתנים בחנויות האלה ע"י ה"מומחים" שמסתובבים שם.

0 אור 0

New member
היתה חנות טבע בבאר שבע שבה היו את הספרים

ב 100%,
חנות מאד נחמדה שעיקר העיסוק שלה היה במזון אורגני, ציוד למי שמנסה לחיות בריא (מנבטות, ספרים וכד') וגם שמנים אתריים משובחים שבגללם התגלגלתי למקום מלכתחילה.
לצערי היא היתה באיזור נטול חניה לחלוטין, כך שיצא לי להגיע אליה לעתים די רחוקות ולפני כחצי שנה היא נסגרה.
בשלוס דוקא כן נדמה לי שראיתי לפחות שנים מהספרים שלו, אבל הייתי שם לאחרונה לפני שנה, אז אני לא לגמרי בטוחה.
אני חושבת שאתה טועה לגבי חנויות הטבע - הטובות ובודאי הותיקות שבהן, הן חנויות של אנשים שבחרו להקים דוקא חנות כזו ולא חנות כפתורים או נגריה, מתוך אהבת התחום. חלק ממה שמושך אנשים להשאר לקוחות זה מידע בדמות של ספרים , קורסים, הדגמות, יעוצים.
אז ברור שלפעמים יש יעוצים של כל מיני גורמים מסחריים/ שיווקיים , אבל יש גם הרבה מטפלים טובים ותמי לב שיוצרים סינרגיה דרך החנות לשיווק של עצמם יחד עם ערך מוסף לחנות .

hal767

New member
אני שמח שישנן נקודות אור

בתוך עולם החושך של חנויות ה"טבע".
זה באמת מאד חשוב שאנשים שעוסקים בתחום הזה יהיו מקצועיים ואוהבים את הנושא.
לצערי, רוב החנויות האלה הינן בתי מרקחת של תרופות קסם ותוספים, ומבחינת בעלי העסק זה זה מחוייב המציאות בשל הריווחיות הגבוהה של המוצרים האלה.
זה מאד עצוב שדווקא מוצרי טבע אמיתיים, כמו מזון בריא למשל, הינם בעלי ריווחיות נמוכה ואינם יכול לקיים את העסק. כל מה שלא שייך לנושא הטבע הוא זה שמכניס ריווחיות משמעותית.

ספרים טובים בנושא הבריאות הטבעית, מאד חשובים. גם הם אינם מוצר שמקנה ריווחיות גבוהה. חשיבותם היא אידאולוגית ומקצועית. גם בנושא זה יש לברור הייטב את איכותם כי ישנם כאלה שנכתבו ע"י גורמים אינטרסנטיים וגם הם מהווים דרך לקדם מכירות של מוצרים מיותרים.

יעוץ רפואי בחנות כזאת פסול בעיניי. לצערי, בהרבה מקרים (בתקווה שלא בכולם) היעוץ הזה קשור לקידום מכירות ולא ביעוץ מקצועי אמיתי. איש מקצוע אמיתי שמייעץ רפואית במקום כזה חוטא למקצוע ולכבוד שלו כאדם וכאיש מקצוע. נוכחתי במספר מקרים במטפלים (עם או בלי מרכאות, לפי שיקול דעתך) שיעצו בחנויות, וזה היה ביזיון בלשון המעטה ורשלנות פושעת פשוטו כמשמעו.
כן יש מקום ליעץ באשר לשימוש במוצרים או לידע באופן כללי את הלקוחות בנושא הבריאות הטבעית, אך יעוץ רפואי במקומות אלה, פסול לדעתי.

אני מצרף קישור למאמר בנושא מתוך האתר שלי.

http://brieut.goop.co.il/Web/Default.aspx?PageType=0&ItemID=205038

yigalby

New member
שקדים,שקדים מרים והקליפה

שקדים רגילים ניתנים למאכל עם הקליפה.

אמרו להוריד את הקליפה בגלל שבשקדים מרים יש נגזרת של ציאניד ,ולכן אמרו להוריד את הקליפה.

לגבי שקדים מרים..חברנו האל נגד לאכול אותם שקדים,אני חושב שזה טוב לאכול מהם מדי פעם.
יש מנגנון ידוע בגוף שמפרק חומרים אלו שיש בשקדים מרים,זרעי משמש,וזרעי תפוח.
קוראים לחומר הזה B17 - לאטריל- אמיגדלין ,החומר עורר ועדיין מעורר סערה רבה בגלל יכולת אנטי סרטנית חזקה.
כל כך חזקה שמי שהמליץ עליו נאלץ להמשיך לטפל בחולים בעזרתו מחוץ לגבולות ארה"ב - הטיפול היעיל לא הסתדר עם אמות המידה הנמוכות של ה - FDA.
סרט בנושא.

בקיצור שקדים רגילים ניתן ורצוי לאכול עם הקליפה.
שקדים מרים ניתן לאכול ,במידה מועטה ,לא יותר מ-2 שקדים בפעם אחת.בעיקר לשימוש רפואי

אני משרה בערב במים קרים

5 עד 10 שקדים, ולמחרת הם מתקלפים בקלות.

ולפעמים אוכלת גם את הקליפה .

למעלה