שפ"פ

N i s h k i

New member
שפ"פ

משהו יודע מה המשמעות של המושג שפ"פ? אנחנו עומדים לרכוש שטח לבניית בית דו משפחתי של כ- 400 מ"ר שמתוכו 250 מ"ר מוגדר שטח מגורים ו- 150 מ"ר מוגדר שפ"פ. לפי התב"ע במקום השפ"פ מיועד לגינון. האם מותר לנו לגדר את השפ"פ? האם המדינה תוכל להפקיע את השפ"פ יום אחד? תודה!

פיטנגו4

New member
מקרה פרטי

הרחוב שלי הוא רחוב משולב (הולנדי) שמוגדר שפ"פ. כולו שייך באופן משותף לכל בעלי המגרשים- כלומר: לתושבי הרחוב. למעשה, כל תושבי הרחוב יכולים תיאורטית להציב מחסום בכניסה לרחוב. מבחינה משפטית הרחוב שלי דומה לחדר מדרגות בבית משותף. בטאבו השטח נרשם על שמנו עם זכות מעבר למועצה. אלמלא כן, תיאורטית המועצה יכלה לסרב להכנס לרחוב לנקות ולאסוף זבל ולדרוש מתושבי הרחוב להעביר הכל ל"צפרדעים" בכניסה. לפי דעתי הלא מוסמכת, השטח שאותו אתם יכולים לגדר הוא רק 250 מ"ר. השאר שייך בשותפות לכם ולשכנים.

gamari

New member
המשמעות מאחורי

כפי שצוין ע"י פיטנגו4 ההבדל העיקרי בין שצ"פ לשפ"פ הוא נשוא האחריות. בשצ"פ, כל תקלה או פיתוח עתידי חלים על המועצה המקומית\אזורית הממונה, וזה אומר שבאופן עקיף הם גובים דרך הארנונה את הפיתוח וההקמה של האזור, כלומר מכספי משלם המסים. בשפ"פ, צריכים לבדוק מי הבעלים של השטח, כלומר זה יכול להיות שטח משותף לשכונה שלמה או לרחוב או למספר בתים שכל אגרה, תשלום או תיקון חלים באופן יחסי על כל הבעלים יחד (בהתאם לשטח הפרטי של כל מגרש), לצורך העניין כמו חדר מדרגות, והשטח הנ"ל נחשב לרכוש משותף והוא חלק בטאבו וההוצאות עליו אינם חלק מהארנונה אלא תשלום נלווה שבכל מועצה מקומית הוא מופחת משמעותית עם סבסוד של המועצה. הבעיה שיש צורך בועד במקרה של כל תקלה או שבמועצה יש נציג שכונה שעליו חלים כל הטיפולים בשפפ"ים. למדינה יש אפשרות להפקיע כל שטח פרטי עד 40% הגובל בשטח ציבורי לכל צורך ציבורי עם טיעון מספיק משכנע, נושא משפטי מאד מורכב עם המון תקדימים מכל מיני מקרים שונים. רצוי לתת לאיש מקצוע העוסק עם נדל"ן ושיוכל להעריך על דעתו או לבדוק תכניות עתידיות לאזור אם יש סיכוי שאי פעם יופקע מהבית שלכם. .

N i s h k i

New member
תודה, הבהרה

השפ"פ שייך למגרש שלי בלבד, המגרש שבבעלותי הוא 12/28 ו- 12/28ש' . אין עוד בעלים לשפ"פ מלבדי. האם אוכל לגדר את השטח? מה אוכל לעשות בשטח (ברור שלא בנייה אבל האם פרגולה, חנייה...) תודה!

בינא

Member
שפ"פ = שטח פרטי פתוח...פתוח = לא מגודר

אבל אם זה רק שטח שלך, יכול להיות שתוכל לבצע שינוי ב-ת.ב.ע. המקומית ולבטל את ה"פתוח". לצורך כך עליך לפנות לאדריכל שעוסק בתחום השינויים בתוכניות בנין עיר. היות ולא ציינת היכן בארץ מדובר, לא ניתן להמליץ בשלב זה על אדריכל כזה.

למעלה