שפת C

sigal55

New member
שפת C

שלום יש לי שאלה אני חדשה בתחום זה ושאלתי היא: כשאני כותבת תוכנית בשפת C במהדר C BORLAND וזו תוכנית עם משתנים שאני רוצה אחרי זה להריץ בה נתונים מהקלט איך עושים את זה??? ושאלה נוספת אם אני כותבת תוכנית שצריכה לקלוט מספר חיובי כלשהו וצריכה להכפיל את אחדות באחד עשרות ב-2 מאות ב-1 וכ´ איך אני עושה זאת?? תודה סיגל

שי23

New member
עוד הסברים

את רוצה שהקלט יעשה תוך כדי ריצת התוכנית או עם הפעלתה כלומר אם התוכנית נקראת prog אז אחרי שתקישי prog התוכנית תבקש קלט או למשל prog input1 input2< כדי לבודד את הספרות תשתמשי בחילוק שלמים "/" ןשארית "%"

yair24

Member
משתמשים בפקודה SCANF

כדי לקלוט משתנים מהמקלדת את מוזמנת לבקר באתר שלי שמלמד C למתחילים הלינק למטה. יאיר

jeru2

New member
תשובה../images/Emo22.gif

לקלט מהמשתמש לאחר הרצת התוכנית משתמשים בפקודה scanf שהכלל שלה הוא: ;(scanf("%?",&exp כאשר ה- exp הוא המשתנה שרוצים להציב בו את הערך שנקלט וה- ? הוא אות/אותיות המצינות את סוג המשתנה exp לקלט במשתנה int האות היא d לקלט במשתנה long int האות היא ld לקלט במשתנה chr האות היא c לקלט במשתנה float האות היא f לקלט במשתנה double האות היא lf לשאלה השניה שלך: שימוש באופרטורים / (חלקי) ו- % (שארית) בצורה נכונה יכול לפתור את הבעיה שלך, מצורפת תוכנית קטנה המבצעת את הדרישה שבשאלתך.

למעלה