שפת סימנים. איפה ?

uvkatz

New member
שפת סימנים. איפה ?

שלום לכולם. רציתי לשאול - מה הדרך הטובה ביותר למישהו שאין לו זמן פנוי, ללמוד את שפת הסימנים ? האם זה ראלי ללמוד מספר ? אם כן - איזה ספר אתם מכירים\ממליצים ? ושאלה אחרונה - האם ישנם הבדלים גדולים מדי בין שפת הסימנים בארץ ל-נאמר, איטליה ? או שהשוני קטן ולא משמעותי ?

noreenie

New member
הדרך הכי יעילה לדעתי...

הדרך הכי טובה ללמוד שפה, היא פשוט להיות איתה במגע רב ככל הניתן. אבל אני חושבת שללכת סתם ככה למועדון חרשים בלי לדעת כלום, זה קצת גדול על אנשים שלא יודעים אף מילה בשפת סימנים... לכן אני מציעה לך לקחת קורס אחד לשפת סימנים, קורס בסיסי, ולאחריו ללכת למפגשים במועדוני חרשים, ולא להתבייש לנסות להשתמש שם במה שנלמד. לגבי המקומות בהם מתקיימים קורסים לשפת סימנים, בעקרון אמורים להיות קורסים כאלו באגודת החרשים (אח"א), במכון לקידום החרש, ויש גם באוניברסיטת ת"א קורסים טובים מאוד, אם את במקרה סטודנטית שם (אני למדתי בקורסים האלה). צירפתי לך למטה קישורים לאתרים של המכון ושל אח"א ותוכלי לפנות אליהם בעניין הקורסים האלה. לגבי הדמיון בין שפת סימנים ישראלית לבין שפת סימנים אחרת: תלוי באיזו שפת סימנים מדובר. חשוב להבין שרוב שפות הסימנים הן עצמאיות ושונות זו מזו, אולם התקיימו ביניהן מגעים היסטוריים. למשל, שפת הסימנים הצרפתית שימשה בסיס לשפת הסימנים האמריקאית, ולכן צרפתי ואמריקאי לא יתקשו לתקשר ביניהם. לעומת זאת, על שפת הסימנים הישראלית בתחילת דרכה השפיעה שפת הסימנים הגרמנית, בעקבות בואם של העולים המשכילים מגרמניה. אם תלמדי את שפת הסימנים הישראלית ותסעי לגרמניה, יהיה לך יותר קל לתקשר עם החרשים המקומיים, מאשר אם תסעי לארה"ב. אני לא יודעת פרטים לגבי ההיסטוריה של שפת הסימנים האיטלקית. אם תטיילי באיטליה ותפגשי חרשים, אשמח אם תחזרי לספר לנו
בגדול אוכל לספר לך ששני חרשים שנפגשים, אשר דוברים שפות סימנים שונות, תמיד ימצאו דרך להבין אחד את השני בעזרת ג'סטות (תנועות ידיים שאינן בהכרח מילים בשפה כלשהיא). לגבי מילון לשפת סימנים: קיים מילון כזה, אבל די קשה ללמוד בלי נסיון מעשי ובלי שיהיה מישהו שיתקן אותך במקרה ותשגי. המכון לקידום החרש מפתח מילון ממוחשב, אבל למיטב ידיעתי הוא עוד לא יצא לשוק (בקרוב...)

morn morn

New member
לבבילון יש מילון ש"ס

לבבילון (תוכנה המתרגמת מילים לשפות שנות) יש גם מילון ש"ס, מצביעים או כותבים מילה שאותה מעונינים לדעת התרגום לש"ס, ומופיעה הסבר מתומצת בליווי תמונה על אופן ביצוע התנועה. התרגום הוא לש"ס אמרקאית. לא ממש השתמשתי בה ואני לא יודעת באם ועד כמה היא יכולה לסייע לך. אבל שווה לבדוק ולהתרשם.

למעלה