שפת הגוף

גינגית1.

New member
שפת הגוף

זה היה הנושא בסדנת התיאטרון שבה אני משתתפת. אחרי בליסת סופגניות מדהימות שהביא אחד החברים בסדנא ("ידעתי שאני צריך להחביא אותן" ככה אמר שלמה המדריך) התחלנו בתרגול הרגיל המחמם של הגוף ושל הקול. הליכה מהירה וקפיצות ולהפתיע את עצמנו. ואחר כך תרגול של הבעות הפנים והקול ועוד תרגילים שונים ומשונים שהופכים להיות קבועים ושמטרתם בעצם הכנת הגוף והקול להמשך. ואז התחלנו לתרגל תנוחות של הגוף. למשל: ללכת עם חזה נפוח זקוף וגאה ככה מנופחים מרוב חשיבות או ללכת עם גב כפוף או ללכת עם ישבן בולט או ללכת עם צליעה של רגל אחת או עם עיניים פעורות לרווחה ועוד ועוד. המטרה: להכנס לתנוחה ולהרגיש כיצד היא משפיעה על הקונטציה של הקול ושל הבעת הפנים וכיצד לנסות ולהפיק עוד ועוד מעצמנו בסיטואציות שונות ומשונות. ואחר כך היה מעגל וכל אחד התבקש להכנס לשלוש תנוחות ולהציג את עצמו תוך עידוד יצירת דיאלוג בינו לבין העומדים במעגל. זה היה מעניין. היה מעניין לחוש כיצד עמידה ושפת גוף משפיעים על הכל. אז בתנוחה של הרגל הצולעת הייתי יוסי, עורך דין שעשה סקי בשנה שעברה בשווייץ רק שבמקום להסתכל בחוץ ולקחת שמאלה המשכתי ישר ומאז - אבוי - יש לי בעיה עם הרגל
בתנוחה של הישבן הבולט הייתי שמחה המנקה שאתמול ניקתה את הרצפה של ההורים של יוסי וכשהתכופפתי נתפס לי הגב ומאז אני מחכה לתור בקופת חולים
ובתנוחה של הבטן הבולטת והאגן המוסט לאחור הייתי יעקב הירקן משוק הכרמל שככה עומד 20 שנה ומוכר ירקות שיש לו אישה ווילה בהרצליה פיתוח וגם מרצדס וגם מאהבת ברמת-גן והעמידה היא כתוצאה מה- 20 שנה. לשלמה המדריך היתה הערה לגבי זה - הוא אמר שלא צריך להסביר למה היציבה שלי היא כזו. אני מקשיבה לו. ומאוד מאוד נהניתי בתרגיל הזה. צחקנו ונהנינו משפע הדמויות שפתאום יצאו מאיתנו, מכל המשתתפים. שלמה אמר אחר כך שאצל כולנו יש כמה וכמה צדדים ולעיתים הקצנה של דברים עוזרת לנו להוציא גם דמויות אחרות מתוכנו. והיתה עוד חוויה, אבל זה לפעם הבאה. יום יפה לכולם.

למעלה