שפריץ חרוזים

איל1לשם

New member
שפריץ חרוזים

עלה לי רעיון לקשר את השיר שפריץ חרוזים ללואיז לסיפור יונה הנביא. עשה לך בלילה הצגה- ה' מתגלה אל יונה בחלום נבואי בליל(כל החלומות הנבואיים הם בלילה) ושולח אותו לנינוה. ובכן לואיז יורד לים להרגע - יונה יורד לים לברוח מדבר ה' אבל זה לא כל כך הולך לו להרדםבמעמקי הספינה כמו לואיז השואל את נפשו להרדם ולא מצליח. ורק לים נותר להתקדם-הים ממתחיל לסעור. שתום אחד שלך החל דולף- יונה בחדר בסעה גם על החדר שלו נכנסים מים (תנסו לדמיין את הסיטואציה של ספינה בסערה) והנה הזקור צולף ויונה נאלץ להודות שהוא בורח מה' אחרי כל ההסוואות שהוא שלף עד עתה. יונה היה פעמיים בחושך כדי להגיע אל האור-פעם במעמקי הספינה ופעמם במעי הדגה. אך בסיום הספר שיונה מגיע אל נינוה אף אחד לא יודע את החושך שהוא עבר הוא נראה כמו נביא רגיל מאד. הציבור ממש נותר נבער אבל יונה בעצמו שהוא לא בדיוק משהוא משהוא השער שהוא כבש -זה שנווה חזרו בתשובה היה בנפדל עצום אחרי כל הבלאגן שהוא עשה בדרך. נסיון -קצת פרוע למען האמת אבל נראה לי שיש לו בשר .......

באמת נחמד

אהבתי את הפירוש הזה, אבל הפוך.... כלומר, אני לא חושב שהשיר נכתב על יונה (או על מישהו מסויים), אבל (לדעתי) השיר מדבר על מצב נפשי מאוד מסויים, ויפה לדמיין את יונה הנביא מרגיש את אותם הדברים... אתם מדמיינים לעצמכם את יונה הנביא מזמזם את שפריץ חרוזים בעודו מדשדש ובוטש במדבר..? או מסתובב מבואס בשוק של יפו או רגע לפני שהוא עולה לנאום מול אנשי נינוה....? יפה! מאוד יפה!

מעניין. וגם...

אם יש לך החומר שעישנת לפני שכתבת את זה... זרוק משהו לחבר'ה. סתם, האמת שכמו שגשם מקומי כתב מעניין לפענח את הלך רוחו של יונה ע"פ השיר. יושב לו תחת הקיקיון, מלא מיץ קיבה לוויתני, מסר של חמש מילים בפיו... והנה נינוה לא נהפכה. שער מנבדל.

למעלה