שפע ועושר

12121214

New member
שפע ועושר

שלום. קראתי מאמר בנושא הדרך לעושר. המאמר נמצא באתר הסוד. אחד הטיפים שנמצאים שם הוא שלא צריך לעזור לעניים כדי לא לחשוב על העוני. אם תבקשו, אעתיק לכאן את הקטע המדובר. כלומר לא לתרום וכו'. הדבר הזה מאוד מפריע לי ליישם גם את שאר הדברים שכתובים במאמר. מה דעתכם

bridges

New member
נתינה

אהלן, אני לא חושב שאת רשאית להעתיק לכאן חלק מהמאמר (זכויות יוצרים, את יודעת). אני מאמין שזה בדיוק ההיפך. נתינה מאפשרת לנו לחוות את השפע שיש לנו. אני חושב (ואולי יש כאן פסיכולוגים שיעזרו לי) שבמוח שלנו נתינה וקבלה עובדים מאותו מרכז ולכן אדם שנמנע מנתינה גם נמנע מקבלה וההיפך, כך שאם אנחנו נמנעים מנתינה, סביר להניח שגם נתקשה בקבלה ואז היכן השפע? השאלה צריכה להיות מהי הנתינה שהכי מקדמת עניים: האם זה לספק להם דגים שיוכלו עכשיו או חכות על מנת שיוכלו לתפוס את הדגים? זה מאוד רלוונטי למצב שלנו היום. כמובן שבסופו של דבר צריך לשלב בין נתינת הדגים לנתינת החכות. השאלה היא מהו האיזון הנכון. רונן

denisbarat

New member
הדרך אל העושר

שלום לך, קראתי את ספר הסוד, ראיתי את הסרט. אני לא מכירה את העיקרון עליו אתה מדבר, אך גם אני לא מסכימה עמו. לגבי הקושי שלך ליישם את שאר הדברים בגלל זה: אני חושבת שכמו בכל דבר אחר בחיים, אתה לא חייב לאמץ את הכל אלא רק את מה שמתאים לך. אם אינך מסכים עם דברים מסוימים אבל מוצא תועלת באחרים, אמץ את הדברים שמתאימים לאמונות שלך, לתפיסת עולמך. אינך צריך לגשת, לדעתי, בראייה של הכל או כלום! תודה על השיתוף, דניס

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פרשנות

יש פורום לנושא "הסוד". אתה מוזמן לבדוק שם אילו פרשנויות הם נותנים לנושא. אני מאמינה שלכל אחד מאיתנו יש את סולם הערכים האישי שלו. כל דבר שאנו עושים צריך להלום את הערכים שלנו. אני חושבת שפגשת במאמר ערך שלא מתאים לך - ולכן אין לך מה לאמץ אותו. לך עם התחושות שלך של מה שנכון לך. ל"סוד" אין את כל הפתרונות.

ל 12121214

שלום לך, מבלי להתייחס לרעיון עצמו של הספר "הסוד", צריך להבין שהספר נכתב ומיועד בעיקרו לתרבות האמריקאית שהיא תרבות שונה משלנו. לכן, הרבה פעמים הדוגמאות הניתנו שם הן לגבי שפע ועושר חומריים יותר וישנו דגש על היחיד. בתרבות שלנו יש דגש חזק יותר על היחס והאחריות שלנו ל"אחר". אני מאמינה שזהו המקור למאמר הזה. אני מסכימה עם הדברים שכתבו לך: עשה את מה שאתה מאמין בו ומתאים לערכים האישיים והתרבותיים שלך! כל טוב, ניבה

12121214

New member
כן, אבל....

תודה לכם על התשובות אבל יש משהו שמפריע לי: האם ההתעסקות בעניים (כפי שהערכים שלי מכתיבים לי), העזרה להם, המחשבה עליהם לא תפגום ברצון שלי להפנות את מבטי אל העושר ולחשוב עליו. זוהי לפחות מסקנת המאמר שקראתי. חג שמח ומבדח לכ ו ל ם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה אתה חושב?

האם התעסקות בעניים תפגום ברצון שלך להפנות מבט אל העושר? האם עושר סותר בעיניך ערכים כמו חמלה, רגישות חברתית, אכפתיות? בעיני יש משהו מאוד מקומם באמירה הזו. אני יכולה לשאוף לחיות ברווחה, בלי לאבד את היכולת לנתינה ואכפתיות למי שאין לו. העושר והרווחה שלי לא צריכים להיות על חשבון אף אחד. אני לא מתכוונת להתעשר על ידי דברים שיגרמו למישהו אחר סבל, אלא להפך, הכסף שארוויח יהיה מדברים שתורמים לאנשים. מה אצלך?

במקום לחשוב על השליליות שבעניין

אני מציעה לך לשים דגש על הנתינה שלך, על העזרה שלך למי שאין ולא על מה שחלילה ייקרה אם תתן,תחשוב על ההרגשה הטובה שאתה גורם לאחר להרגיש בתרומה שלך ולא משנה מהי. וחוצמיזה, קח דוגמא מהחיים - אנחנו רואים ולא פעם אחת בתוכניות בידור, בחדשות, שעשירים תורמים לעניים,מקימים אגודות למענם וכו'...- האם זה מוריד מעושר חייהם? לא. להיפך,זה מעשיר אותם פנימית. סתם עוד נקודה למחשבה. בהצלחה, אורית - נקודת אור

כמה דברים...

קודם כל - נראה לי שזה יעזור אם תעתיק את הקטע. לא נראה לי שיש בעיית זכויות יוצרים - כל עוד מדובר על משהו שמפורסם באופן ציבורי, וכותבים מהו המקור. הערה כללית - הרבה פעמים הפרשנות שלנו למשפטים כתובים שונים מכוונת הכותב, בפרט כשמדובר על קטע מתורגם. וחוץ מזה כמה שאלות אליך: - למה בחרת לכתוב כאן? - האם אתה רוצה ליישם את יתר הדברים? אם כן - מה מפריע לך לישם את יתר הדברים מבלי לישם את הדבר הזה?

למעלה