איש ללא תכונות
New member
מה דעתך,ידידי הטוב
שנפתח חברת הייטק בתחום הביוטכנולוגיה, שתהפוך את התיאוריה שלך לגלולות? אני רואה פה הזדמנות אדירה לעשות מיליונים על גבי מיליונים.
כן,אלה שהמציאו את הויאגרה יפקחו את עינהם וישפשפו אותן בהשתוממות. איך,כיצד הם הצליחו לעשות את זה?איך הם לא עלו על זה קודם? (זה מה שקורה כשחושבים רק על המין במקום על האהבה הטהורה שבתוכנו,אתה רואה!
) הגם שלצערי(מנסיון חיי האישי וגם מכך שיש סתירות בדבריך) אינני מסכים איתך,אני מלא התרשמות מהשקפת עולמך המעמיקה בכללותה ומהמקום האישי שממנו היא צומחת.לו היית מגיע משום מקום ומנחית עלי פה תיאוריות,סביר להניח שהייתי מתרגז, אולם הבנתי מדבריך שזה בא מהחיים עצמם ואני שמח בשבילך שאתה מצליח ליישם לפחות חלק מהדברים שעליהם אתה חושב,קורא או מאמין. (הלוואי עלי לבלות חודשיים בבית,לקרוא ספרים לחשוב ולתהות כמוך כמעט ללא הפסק על העולם.לצערי אני סבור שאני אהיה פילוסוף די בינוני ולכן אני בוחר לחפש לי התמקדות אחרת
) אני חושב שהדיון(כי אני אינני מתווכח במובן שלילי) כאן לא יוביל לשום מקום דווקא בעניין זה, משום שאתה מציע כאן מעין שיטה,שיש בה הנחות מוקדמות. מידיעותי הפעוטות בפילוסופיה אני יודע בוודאות שכל השיטות הפילוסופיות לאורך היסטוריה,אם כי כללו בתוכן הרבה רעיונות נעלים ונשגבים,(שחלקם בהחלט היו תובנות רבות עוצמה וברי יישום)עדיין כשלו בכך שהתיימרו לתת הסבר כולל לעולם על סמך הנחות מוקדמות שהן הניחו ושלא היו ברות כל הוכחה שהיא. כל הפילוסופיה המודרנית עד היום עסוקה בהוכחת אי ההיגיון שבהן והפרכת הטענות הללו ומה שהיה פעם אהבת החוכמה הפך להיות להיות העלאת ניחוחות של עובש מעופש. הדיוניים הקיומיים איבדו ממשמעותם. ומכיוון שזה פורום להרגיש טוב אני סבור שכל רעיון שכל אדם יכול לעלות (ואחר ירצה לקבל מרצון)רצוי כאן,בין אם הוא מוכח ללא כחל וסרק ובין אם לא. אינני מטיל ספק ברצינות כוונותיך וברצונך הטוב לעזור ולכן דבריך מתקבלים על דעתי בכללותם(כי לחלק ניכר מהם אני בהחלט מסכים, מבלי להסכים לכל הפרטים הנמצאים בשורשי התיאוריה.) במילים אחרות,אני בהחלט מתכוון לקחת ממך מה שמתאים לי ולהתעלם מכל מה שאני סבור שלא מתאים לי ואני יודע בוודאות שדווקא אתה לא תעלב ולא תיפגע. אני מוכן ומזומן ללמוד מכל אדם,גם אם יהיה צעיר ממני(במקרה שלך) בכמה שנים טובות ואפילו אם הוא רק במקרה גם חכם ממני
דרך אגב,מה אתה חושב על הרעיון שלי מתחילת הדף? לפי דעתי הוא יעלה על פיענוח הגנום האנושי. יאלה,בוא נפשיל שרוולים ונצא לעבודה....
ממני איש ללא תכונות.
שנפתח חברת הייטק בתחום הביוטכנולוגיה, שתהפוך את התיאוריה שלך לגלולות? אני רואה פה הזדמנות אדירה לעשות מיליונים על גבי מיליונים.