שפעת...

m i t a l y

New member
שפעת... ../images/Emo186.gif

האם אתם הולכים להתחסן השנה נגד שפעת? האם התחסנתם פעם? אני כן, אבל אמרו לי שזה עוזר כמו "כוסות רוח למת"...
האם תמליצו להוריכם להתחסן???

p a l o m a

New member
בוקר טוב, גם אני קיבלתי הרושם../images/Emo13.gif

שהחיסון לא עוזר ( מסיפורים) מעולם לא התחסנתי, ואיש ממשפחתי כולל אימי המבוגרת מאד מאאאדד לא התחסנה.. כמובן שהדור השלישי המתוחכם רץ מיד ומתחסן. אחרי התשובות שקיבלתי לשאלותי אני לא מתכוונת להתחסן גם השנה.. ושנהיה בריאים!

לורליי43

New member
לגבי שפעת ושפעת העופות

היה ארוח בYNET, וזו תשובה של הרופאה שהתארחה בנוגע לשאלה לחסן או לא לחסן, והאם יש קשר בין חיסון נגד שפעת ושפעת עופות- נושא : סדר בבלבול: תאריך : 19/10/05 15:46 מחבר/ת : ד"ר גליה רהב בתגובה ל: יש קצת בלבול במסרים וחוסר אחידות ויש לי שאלה - יעלי ================================================ החיסון אינו יעיל במאה האחוז נגד שפעת העופות. אבל נגיפי השפעת ושפעת העופות דומים אחד לשני. לכן, כל שנה אנו מתחסנים נגד 3 זנים של שפעת, והם מחסנים אחוז גבוה מנגיפי השפעת האחרים. כך שהסבירות היא, שלפחות בצורה חלקית, החיסון נגד השפעת הרגילה תיתן חיסון חלקי נגד שפעת העופות. זה לא בטוח, אבל זה הגיוני מבחינה מדעית ורפואית לכן זה מה שאנו ממליצים. את מי לחסן? הכי טוב שכולם יהיו מחוסנים. אבל מאחר ובדרך כלל אין בשוק מספיק חיסונים לכולם, מאחר שההיענות לחיסון אצל אנשים אינה גבוהה, לכן מדינה מחסנת היטב כשלפחות 70 אחוז מהאוכלוסיה בסיכון מקבלת את הסיכון. לכן פונים בראש ובראשונה לאלה בסיכון גבוה. אבל עדיף להתחסן כמה שיותר. זה לא שאנחנו בדיוק יודעים מה הולך לקרות. לכן, הדבר הפשוט ביותר הוא באמת לקבל את החיסון, שבסך הכל תופעות הלוואי שלו הן מינימליות וחולפות, בכל מקרה עדיף להתחסן נגד השפעת, ואם וכאשר שפעת העופות תפרוץ כאן - סביר שזה יתן חיסון גם נגד שפעת העופות, לפחות חלקי. בברכה, ד"ר גליה רהב מנהלת היחידה למחלות זיהומיות המרכז הרפואי שיבא

אין קשר ואין חיסון ../images/Emo31.gif

גם השפעת הרגילה משתנית כל שנה והרבה מאוד פעמים החיסון מתאים למחלה של השנה הקודמת. בכל מקרה, לשפעת העופות אין חיסון בכלל. קיימת תרופה האמורה להקל על הסימפטומים כשהאדם כבר חולה, ולמרות ההיסטריה המוגזמת (שתחלוף אם הסופה וילמה תגיע לחופי ארה"ב), איש בעולם המערבי עוד לא חלה.

לורליי43

New member
ולשאלתך- לגבי שפעת

אמי מתחסנת עצמאית כל שנה. השנה אני בהתלבטות מה לעשות בגלל כל הסיפור החדש עם שפעת העופות. התחושה שלי שמריצים את כולם להתחסן כדי שבכללי, למערכת הבריאות יהיה יותר קל להתמודד עם המגפה- ובעקיפין זה יותר טוב לכולם.

אנפה2

New member
אני התחסנתי ביום שישי.ראשונה בחיי

היד קצת האדימה , יום כאבו לי העצמות והכל עבר.

כדאי להבין סופית פעם אחת ולתמיד

בגדול - אין חיסון נגד שפעת, החיסון נועד להקל על הסימפטומים ולעבור את המחלה בצורה קלה יותר, הבעיה הגדולה יותר היא שסך הכל הוירוסים מפתחים עמידות לחיסונים השונים, וקיימת סכנה (לא פחות ממשית מסכנת ההידבקות) שהרבה אנשים יקחו את החיסון (שלא לצורך כלומר אינם חולים בשפעת) ואם בסופו של דבר מחלת השפעת תפרוץ ותהפוך ל - "מגיפה" פשוט החיסון כבר לא יהיה יעיל. דרך אגב קיימים מספר סוגי שפעות ולכל אחת מתאים חיסון שונה ככה שחיסון אחד אינו מחסן נגד כלל השפעות. רק לאנשים הכלולים בדרגת סיכון - כדאי להתחסן נגד שפעת.

למעלה