3 כיוונים
א. טיפול מיידי בבעיה האקוטית : - צמחי מרפא כגון סמבוק שמסייע נגד הוירוסים, איכיניציאה ועוד שמחזקים את המערכת החיסונית, תימין נגד השיעול - אם את רוצה עבודה אפקטיבית של הצמחים כדאי מאד להתאים תערובת מדוייקת ומינון מתאים על ידי מטפל בצמחי מרפא - מנוחה מתאימה כדי לתת לעצמך הזדמנות להתאושש מהמחלה - העובדה שכולנו רצים ישר לעבודה אחרי יום מחלה , לא מאפשרת להרפא. - בעת המחלה האקוטית לא לאכול הרבה - רק מאכלים קלים שמאפשרים לגוף להלחם במחלה, בעת היציאה מהמחלה לאכול מאכלים עשירים בויטמינים, נוגדי חמצון, ורכיבים תזונתיים - כמו ירקות, פירות ואגוזים/ בנוסף חשוב לאכול מאכלים חורפיים מחזקים ומחממים -כמו תבשילים כתומים, שיבולת שועל או כוסמת, ולהוסיף ג'ינג'ר ופלפל אדום לחימום ולניקוי דרכי הנשימה. - אם יש גם ליחה אפשר להעזר באדים עם עלי אקליפטוס כדי לשחרר את הליחה ולפתוח את דרכי הנשימה. ב. עבודה על השורש של הבעיה מחד ועל חיזוק היכולת להרפא מאידך : זאת עבודה שנעשית באחת משיטות העומק - למשל רפלקסולוגיה האיזון הכללי, חיזוק המערכת החיסונית, שיפור הפעילות של המערכות הפינמיות מאפשרת גם להתאושש מהמחלה הנוכחית וגם למנוע את המחלה הבאה. ג. דוקא בהיבט הקונבנציונלי - לא לשכוח לבדוק אם הבעיה לא עמוקה יותר (במובן הפיזי) - לפני די הרבה שנים היה לי חורף כזה שהייתי בטוחה שאני סתם מצוננת ומשתעלת, וזה לא עובד - עד שבסוף אחרי כמעט חודשיים גיליתי שבכלל יש לי דלקת ריאות.