שפעת חוזרת

IאילהI

New member
שפעת חוזרת

שלום לכם, אני בת 31 ובריאה בד"כ. בחודשים האחרונים אני סובלת מצינון, שיעול וחום שמתגברים ונחלשים אך לא עוזבים אותי לגמרי. אני מבינה שלרפואה הקונבנציונלית אין פיתרון מעבר ללקיחת ויטמינים (אני לוקחת ועושה פעילות גופנית). אני פונה אליכם לעזרה. איזה כיוון עלי לחפש ברפואה המשלימה? תודה רבה! אילה

0 אור 0

New member
3 כיוונים

א. טיפול מיידי בבעיה האקוטית : - צמחי מרפא כגון סמבוק שמסייע נגד הוירוסים, איכיניציאה ועוד שמחזקים את המערכת החיסונית, תימין נגד השיעול - אם את רוצה עבודה אפקטיבית של הצמחים כדאי מאד להתאים תערובת מדוייקת ומינון מתאים על ידי מטפל בצמחי מרפא - מנוחה מתאימה כדי לתת לעצמך הזדמנות להתאושש מהמחלה - העובדה שכולנו רצים ישר לעבודה אחרי יום מחלה , לא מאפשרת להרפא. - בעת המחלה האקוטית לא לאכול הרבה - רק מאכלים קלים שמאפשרים לגוף להלחם במחלה, בעת היציאה מהמחלה לאכול מאכלים עשירים בויטמינים, נוגדי חמצון, ורכיבים תזונתיים - כמו ירקות, פירות ואגוזים/ בנוסף חשוב לאכול מאכלים חורפיים מחזקים ומחממים -כמו תבשילים כתומים, שיבולת שועל או כוסמת, ולהוסיף ג'ינג'ר ופלפל אדום לחימום ולניקוי דרכי הנשימה. - אם יש גם ליחה אפשר להעזר באדים עם עלי אקליפטוס כדי לשחרר את הליחה ולפתוח את דרכי הנשימה. ב. עבודה על השורש של הבעיה מחד ועל חיזוק היכולת להרפא מאידך : זאת עבודה שנעשית באחת משיטות העומק - למשל רפלקסולוגיה האיזון הכללי, חיזוק המערכת החיסונית, שיפור הפעילות של המערכות הפינמיות מאפשרת גם להתאושש מהמחלה הנוכחית וגם למנוע את המחלה הבאה. ג. דוקא בהיבט הקונבנציונלי - לא לשכוח לבדוק אם הבעיה לא עמוקה יותר (במובן הפיזי) - לפני די הרבה שנים היה לי חורף כזה שהייתי בטוחה שאני סתם מצוננת ומשתעלת, וזה לא עובד - עד שבסוף אחרי כמעט חודשיים גיליתי שבכלל יש לי דלקת ריאות.

cherry blossom1

New member
שאלה

כתבת לגבי צמחי מרפא ורציתי לדעת בנושא הזה אם יש ויטמינים או שילובי צמחים שמתאימים גם?

0 אור 0

New member
בודאי

כל מה שמכיל ויטמין C - פירות הדר, גמבה, פטרוזיליה וכו' מזונות שמכילים אבץ גם כן מאד עוזרים, לימון על כל גווניו וצירופיו תמיד מומלץ, בצל, גי'נג'ר וכמובן לא רק התימין. יש עוד חליטות רבות מרגיעות את השיעול ומסייעות לנשימה - קמומיל, שומר, מליסה, אם אין בעיה של סוכרת אז דבש בכל הצירופים - עם בצל, עם חליטות, עם לימון ועוד ולמי שאינו צמחוני אזכיר את תרופת הסבתא הידועה לשפעת - מרק עוף מועשר בהרבה ירקות.

IאילהI

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת!

אני לא כ"כ אוהבת רפלקסולוגיה. המגע ברגל לא נותן לי שלווה. יש תחום אחר שיכול להועיל? תודה רבה! אילה

0 אור 0

New member
א וב

א. לגבי רפלקסולוגיה - תבדקי אם הבעיה אולי לא בשיטה אלא במטפל שפחות מתאים לך. אני מכירה אנשים שכאשר קיבלו ממני טיפול רפלקסולוגי היו מאד מופתעים שזה לא כואב או שזה לא דומה לעיסוי , אני יודעת כעובדה שבלא מעט ספאים נחשבים ורציניים מוכרים לך טיפול רפלקסולוגיה ממטפלים שמעולם לא למדו את השיטה, כך שכל מה שהם עושים לך זה עיסוי רגל - נחמד מאד , אבל לא זה. ב. לגבי שיטות אחרות - בודאי שגם שיטות אחרות עוזרות - דיקור, שיאצו, הילינג ועוד

TheGreatNut

New member
שאלה חשובה...

שאינה מהווה תחליף לכל טיפול שהוא אלא שמהווה רק תוספת : האם אווררת את חדר השינה שלך, ניקית אותו והחלפת את כל המצעים? כי בתקופה הזו ישנה נטייה להרבה אנשים, על אחת כמה וכמה כשחולים, לסגור את כל החלונות בבית, להדליק את המזגן (על חימום כמובן) ולנשום שוב ושוב את הפסולת שהגוף שלנו פולט נואשות החוצה. שזו כמובן טעות שמאוד מקשה להחלים ממחלות.

IאילהI

New member
תודה על העצות!

את רובן אני מיישמת כבר. איוורור חדר וכדו'. הרפלקסולוגית שהייתי אצלה נחשבת. היא גם מרצה באחת המכללות של הרפואה המשלימה.

yigalby

New member
ניתן להשתמש בצמחי מרפא

כמובן . חשיפה יומיומית לשמש חשובה אף היא - 20 דקות.

למעלה