שפעת ואימונים

dingaleboom

New member
שפעת ואימונים

שוב שלום לפורום. רציתי להתייעץ איתכן בנושא - אני מתאמנת בריצה 5 פעמים בשבוע. ביום ראשון התחיל לי כאב גרון, ממנו כמובן התעלמתי והמשכתי להתאמן. ביום שני כנ"ל. יום שלישי היה יום מנוחה, וקיוויתי שהכאבים, שהפכו בינתיים לכאבים בכל הגוף ושיעול טורדני, יעברו. לצערי זה לא קרה. אתמול בלית ברירה הלכתי לרופאה, שקבעה שיש לי שפעת ועליי לשבת בבית עד יום ראשון. מה שאומר 5 ימים רצופים שבהם לא ארוץ. אני חוששת מאוד מהפסקה ארוכה כל כך באימונים, מכיוון שאני ממש לא ספורטאית, והתחלתי לרוץ רק לפני חצי שנה. איך חוזרים להתאמן אחרי הפסקה כזו? או שמא אני מגזימה וחמישה ימים שבהם הגוף מתאושש ממחלה לא יפגעו באימונים עד כדי כך? יש לי פחד שאחזור לנקודת ההתחלה, אחרי שעבדתי קשה כל כך להגיע לכושר בו אני נמצאת כיום. אשמח לשמוע את דעתכן וניסיונכן בנושא.

omaopa

New member
כשחולים נחים../images/Emo193.gif

דווקא אם תמשיכי להתאמן תוך כדי מחלה הגוף יעניש אותך יותר בצורת גרירת המחלה עוד זמן ופתיחת פתח מסוכן לפציעות. חמישה ימים זה כלום. בינינו לבין עצמנו גם אם היית צריכה לנוח חמישה שבועות היית חוזרת לעצמך בסופו של דבר. מה שיפגע באימונים שלך בעיקר הוא לא ירידת כושר, שלא מתרחשת בתוך 5 ימים, אלא חולשה מהמחלה. זה יכול לקחת עוד כשבוע-שבוע וחצי אחרי שסיימת לנוח מהמחלה עד שהאימונים שוב מרגישים בתלם. אבל לא להיבהל. אין הרבה מה לעשות. כשחולים נחים ולא דואגים למה הכושר עושה באותו זמן. תתרכזי בהחלמה וכשתחלימי תחזרי לאימונים ותתני לעצמך כמה ימים להיבנות שוב מחדש. איך חוזרים? לאט ובהדרגה. להביא בחשבון את ימי ההיעדרות וכן את המחלה ולא לנסות לדחוף את הגוף שלך חזרה לתוך אימונים סדירים אלא לקחת כמה ימים של חזרה הדרגתית ומתונה. לנקודת ההתחלה בוודאי שלא תחזרי, גם אם זה ירגיש ככה למשך כמה ימים.... ותרופת אבא (להבדיל מסבתא, כי שלי היתה קשוחה כזאת, כמוני וכמו אמא שלי גם....) שתמיד עוזרת לי: לשתות פעם ביום, כל יום, במשך כל ימי המחלה את הרקיחה הבאה: סוחטים לימון שלם לתוך כוס (כולל הבפנוכו שלו. מה שנקרא באנגלית pulp). זה חייב להיות לימון טרי וזה חייב להיות כולו וזה חייב לבוא לבד בלי תוספות של תה או כל חליטה אחרת. מוסיפים 2 כפיות גדושות של דבש (זה סתם בשביל הטעם.....) ומים חמים. לי אישית זה טעים אבל הילדים שלי חושבים שזה מגעיל. מה שעוזר פה כמובן זה הכמויות הגדולות של הויטמין סי. אני משתמשת בזה גם למניעת מחלות ולפני מרתונים דואגת לקנות איזה קילו וחצי של לימון טרי....

לא חכם לרוץ כשחולים

קודם כל תחלימי זה הכי חשוב כי את עלולה לסחוב את השפעת הזו יותר מהרגיל.מרק עוף,מנוחה וכשתתחזקי תוכלי לחזור לרוץ בהדרגה,אין לך מה לדאוג,חצי שנה של אימונים לא ילכו לפח מקסימום בימים הראשונים יהיה לך טיפה יותר קשה. העיקר הבריאות

myrko

New member
ממליצה לך לנוח ולחזור בריאה לריצות בהדרגה

למעלה