שפעת ב"סיוגרן".

salsa17

New member
שפעת ב"סיוגרן".

שלום,איני יודעת אם אני במקום הנכון,אך יש לי בעיה,ונקווה שתוכלי לפתור לי אותה בהקדם האפשרי, אני בחורה צעירה וחולת "סיוגרן",ובימים האחרונים יש לי כאב ושריפת גרון חזקים,והאף סתום לי מרוב שאני מנוזלת,עד כדי כך שאני מרגישה כאבי ראש חזקים באיזור המצח-מעל האף וכאבי שיניים אחוריות-חזקים והנזלת ירוקה(ומפעמים קודמות שהיו לי,אני בטוחה שיש לי "סינוסיטיס"); בנוסף,לתחושות הנ"ל שקיימות כמעט כשבוע,אתמול התחילה לי חולשה כללית בגוף,ועלה לי החום ל-38 מעלות. עקב-כך ביקרתי כבר פעמיים אצל רופאת המשפחה שלי,אך היא בשום אופן לא מוכנה לתת לי אנטיביוטיקה,והיא טוענת שצריך לחכות שהמצב יחמיר עוד. מה עושים במקרה כזה,מהיכרות שלי עם הגוף שלי ועם ניסיון העבר,כל דבר קטן מסתבך אצלי,וחוץ מזה שזה מנטרל אותי לגמרי (כאבי ראש חזקים וכאבי גרון,איני יכולה לישון בלילה,תחושת חנק כמעט בשניה שאני שוכבת, וכו'), זה אפילו מסכן את בריאותי. בנוסף לכך-אני בטיפול אל רופאת פה-ולסת,שהסבירה לי בפירוש את הסיכונים שיכולים להיגרם לחולי "סיוגרן" כתוצאה מסיבוכים בגרון. לכן,אני כבר מיואשת ואיני יודעת מה לעשות,להמשיך ולסבול ולחכות שאולי זה יעבור מעצמו,או שאולי את יכולה להמליץ לי מה לעשות,ומה הסיכונים שיגרמו לי כתוצאה מחוסר טיפול. מצטערת על אורך השאלה.

salsa17

New member
דבר נוסף ששכחתי לציין.

שכחתי לציין את הדבר החשוב ביותר - שאני כמעט ולא מסוגלת לאכול ולבלוע בכלל,מרוב שאני מרגישה שהגרון נפוח לי ובצקתי(תחושה אישית שלי),ואם אני מנסה לאכול אני מתחילה מיד להחנק,כיוון שהוא לא מחליק לי בגרון, ולכן איני יכולה לקחת "סאלאגן"-על קיבה ריקה,וזה חוץ מאיבוד התיאבוןוכאבי השיניים החזקים(שהופיעו לי רק אתמול-כאשר המצב החמיר). ועכשיו אנסה בכוח לאכול "אשל" או משהו כדי לקחת את התרופה. אז שוב,מצטערת על אורך השאלה,אך הרגשתי צורך להוסיף גם קטע זה. ותודה מראש על תשובתך.

מחלת חום

נראה לי שרופאת המשפחה שלך צודקת ושמדובר בזיהום ויראלי - וצריך לתת לזמן לעשות את שלו. אם המצב יחמיר, תפני להתיעצות נוספת בחדר מיון.תרגישי טוב !

salsa17

New member
לד"ר אלקיים.

תודה על תשובתך, ובינתיים המצב כן החמיר,והגיע למצב של חום גבוה ו"סינוסיטיס" קשה, ורק שלשום קיבלתי אנטיביוטיקה; אך בשל החמרת הסינוסי טיס עד שהתחלתי טיפול,החלו לי כאבי-תופת בשיניים ובלסת (שעד עכשיו לא עברו),שאני יודעת שהיו נמנעים אם הייתי מקבלת ישר אנטיביוטיקה.

למעלה