שפני סלע וצמחים

udyuval

New member
שפני סלע וצמחים

מישהו יודע מה עושים נגד ביקורים ליליים של שפני סלע בגינה?? חוץ מלהזמין משטרה כבר ניסיתי הכל..

אפשר אולי לפזר קקי של נמרים

עושים את זה עם קקי של אריות נד שועלים וזה עובד די טוב לזמן מסויים. הבעיה היא רק שזה לא ממש ישים... כלב בחצר? חתולים? מה נסית? אני סקרנית... אולי להעביר את החצר למקום אחר?

Mar1Zipan

New member
מ-ד-ה-י-ם!!!

בדיוק קראתי שנעזרו בקקי של אריות (מהספארי בר"ג) כדי להרחיק שועלים שחפרו מנהרות מתחת לחומה המוסלמית באפולוניה וגרמו לה לסדקים - עד כדי סכנת התמוטטות (נשיונל ג'יואגרפיק - ספט' 2003). מה אמרת לגבי Great Minds, קרן?

udyuval

New member
אולי זה מצחיק אותך...

אולי זה מצחיק אותך "להעביר את החצר"... אבל החצר מחוברת לבית!!

אל תהיה כבד

קצת הומור לא מזיק הרי עניתי לך בשיא הרצינות לפני השורה האחרונה הזאת! ואתה בכלל לא התייחסת לשאלות שלי

udyuval

New member
מצטער, לא התכוונתי

אז בכל הרצינות: מי יודע איפה משיגים קקי של נמרים??

אתה יכול לפנות לספארי לבקש

אומנם יש רק 2 נמרים אבל אולי גם קקי של חתולים גדולים אחרים יהיה יעיל. אתה צריך לפנות לזואולוגית הספארי דר' אמליה טרקל

udyuval

New member
תודה

תודה קרן, אולי את יודעת גם מספר טלפון במקרה??

Mar1Zipan

New member
כן קרן, איפה משיגים קקי של נמרים?

בהנחה, כמובן, שאתה לא גר באזור הנגב ולא ראית נמר מסתובב לו בסביבות החצר האחורית שלך

preversia

New member
נראה לי שזה פיקציה

העניין עם הקקי של הנמרים / אריות וכו'....(אולי אני טועה) אבל כ-ל האנשים שהכרתי שניסו את השיטה הזו שהכרתי - טוענים שזה לא עזר... אם זה כן עזר למישהו אני ישמח לשמוע על זה :)

אני חושבת שזה עובד

אבל לזמן יחסית קצר כרגע מתנהל מחקר של חוקר ממכללת תל חי בשיתוף עם הספארי (או יותר נכון עם האריות של הספארי...) בסיום המחקר נוכל לדעת האם זו באמת דרך יעילה להרחיק שועלים, חזירים, דורבנים ועוד לדעתי שיטה כזא יכול הלעבוד אך רק לזמן קצר ואפילו אם דואגים לחידוש הריח תמידית וזאת מהסיבה הפשוטה שמדובר בחקיינות (מימיקרי) כי הרי אין באמת טורף... וידוע שחקיינות יכולה לעבוד רק אם החקיינים אינם עולים על אחוז מסויים מהאוכלוסייה. כאן לדעתי בעלי החיים יבינו די מהר שאין כלום מאחורי הריח ויתעלנו ממנו. (דוגמא לחקיינות- בעל חיים שמתהדר בצבעי אזהרה אפילו שאינו רעיל) ימים יגידו....

Mar1Zipan

New member
או כמו שאמא שלי אומרת

אפשר לעבוד על כולם חלק מהזמן, או כל הזמן על חלקם, אבל אי אפשר לעבוד על כולם כל הזמן!!! אמא חכמה יש לי

למעלה