שפיצים

שפיצים

קרה לי שלאחרונה פחות מחודש נשברו לי 4 שפיצים.האם זה אומר שאני צריך להחליף את כל השפיצים או שזה עניין של איזון לא תקין או בעיה של מקריות .אציין שהגלגל הוא מסוג cane creek terros אם יש לזה משמעות.תודה

nintense

New member
בני כמה הגלגלים ?

האם סגנון הרכיבה תואם את ייעוד הגלגלים ? האם בוצעה בדיקת מתח לכל השפיצים לאחר התיקון, או שהוחלף השפיץ השבור בשיטת ה "5 דקות" ?

שפיצים

הגלגלים בני שנה וחצי. לדברי המוכר זה בהחלט לצרכי .אני לא יודע מה זה בדיקת מתח אבל זה לא לקח הרבה זמן

ronenal10

New member
גלגלי טרוס

השתמשתי במשך שנתיים וחצי בגלגלי TERROS. רכבתי עם גלגלים אלו כ10000 ק"מ בשטח בלבד. רכבתי במסלולי XC אך גם במסלולים תובעניים יותר. לא היה צורך לגעת פעם אחת בשיחים של הגלגלים. המיסבים שלהם הוחלפו פעמיים. ההסבר היחידי שלי לבעיה שלך היא שמן הסתם הינך בחור גדול. גלגלים אלו הם חזקים ביותר ועומדים בהתעללות של רכיבת שבילים מן הסוג הקשוח. שנה וחצי זה לא זמן רב בפני עצמו השאלה מה עברו הגלגלים בתקופה המדוברת.

Cobe Anan

New member
../images/Emo41.gifנשלח טרם זמנו...

ייתכן והשפיצים השבורים הם תוצאה של טיפול רשלני ו/או לא מקצועי. לפעמים החישוק סופג עיקום קל שניתן לאיזון ע"י מתיחת השפיצים; אבל בעצם המתיחה הזאת מופעל עומס לא בריא על השפיצים. לי, אישית, על גלגלי אורבן עם שמיניות קלות ביותר, נאמר השבוע "עזוב את זה ככה. אם אני אגע בזה- יתחילו להישבר לך שפיצים". יכול להיות שמישהו היה אמור לומר את זה גם לך, אבל העדיף לצבור עוד קצת שעות עבודה...?

benkatz

New member
קרה לי גם אותו דבר בדיוק ממש לפני כמה ימים!

הגעתי לחנות במקרה בשביל להחליף אוכף, הם שמו לב ש 2 שפיצים היו שבורים (הראו לי על המקום וזה היה נכון) החליפו את השפיצים ואמרו לי שאיזנו, לא יודע אם זה לקח 5 דקות או שעה... ברכיבה הראשונה שאחרי, נשבר עוד שפיץ. חזרתי לחנות ושם אמרו לי שחייבים rebuild ולהחליף שפיצים ושבהתחשב שכך שהנאבה שעל הגלגל מאעפנה לגמרי ושה rebuild והשפיצים החדשים יעלו חצי ממחיר גלגל חדש עם נאבה הרבה יותר טובה, כדאי לי לקנות גלגל חדש יותר טוב. אני חייב לאמר שאני דווקא מאמין להם ומאשים את אלה שמכרו לי את הגלגל הקודם (הוא בסה"כ היה בן חצי שנה כשהשפיצים התחילו להשבר). אני סתם משתף...

למעלה