שפוך חמתך...

שפוך חמתך...

מה יחסכם אל הקריאה: שפוך חמתך אל הגויים אשר לא ידעוך, ועל ממלכות אשר בשמך לא קראו. בהגדה? תראו מה אומרים על זה בפורום אחר. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=228&msgid=75803409

הכוונה הנה

כפשוטו, לשפוך את חמתך על כל דבר שהנו עבודה זרה, אשר כופרת באמור בתנ"ך. אין הכוונה ללכת ברחוב ולכעוס על כל מי שאינו יהודי (אחרת אף אחד לא יתגייר) אלא על מי שימנע ממך ללכת בדרכך היהודית (פרעה) או ינסה להסיך, שפוך עליו מיידית את חמתך, אחרת לא נצא מעבדות לחרות. שנזכה אמן.

אולי יעניין אותך כיצד התפתח שרשור

סביב נושא זה בפורומים אחרים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1316&msgid=75925985

יחסי מאוד חיובי אל הקריאה הזו

אני נוהגת לקרוא את המשפט הזה בקול רם כדי שאלוקים ישמע. בכל דור ודור באים עלינו להשמידנו. בליל הסדר אנו קוראים את המשפט הזה על מנת לבקש עזרה מין האלוקים שיכניע את אויבנו הקמים עלינו להשמידנו. כאשר החמאס אינו רוצה להכיר במדינת ישראל ואומר בקול רם ובגלוי כי כל רצונו הוא למחוק את מדינת ישראל מהמפה, אני מבקשת שאלוקים ישפוך חמתו עליו ועל כל שונאינו ויפיל עליהם כמה מכות קשות. כאשר נשיא איראן מאיים עלינו בפצצת אטום, ומכחיש את השואה, אני מבקשת מאלוקים שיעזור לנו ויטיל בו איזה מום. אני לא צריכה להתבייש באף משפט שכתוב בהגדה שלנו. אני גם לא צריכה להתנצל על אף משפט שכתוב בהגדה של פסח. ואני לגמרי לא מבינה מה ייפות הנפש הזו להתעסק במשפט הזה שהוא כל כך לגיטימי בכל דור ודור להצלת העם היהודי מאויביו. ובכל דור ודור, אסור לנו לשכוח את כל הרשעים שרצו ועדיין רוצים להשמיד את העם היהודי. יש לזכור ולהזכיר לדורות הבאים. ובכל שנה בצעקה גדולה אקרא: "שפוך חמתך אל הגויים אשר לא ידעוך ועל ממלכות אשר בשמך לא קראו" כי כל שונא שיקום לישראל, הוא שונא שאינו מכיר בקיומו של האלוקים. ההצלה שלנו, של העם היהודי, באה תמיד מאלוקים. ופרעה שלא רצה לשחרר את בני ישראל להיות בני חורין הוא דוגמה אחת מיני רבות הבאה ללמד את שונאינו מה קורה למי שבא להשמידנו. "אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, והקב"ה מצילנו מידם" חג שמח

../images/Emo162.gif והגדת לבנך...

ההגדה אינה מיושנת היא מתחדשת בכל שנה . ובכל שנה הבנת ההגדה וההתמקדות בה שונה בהתאם להתפתחות הפנימית . כך זה אצלי. כל שנה מתמקדת בנושא אחר שקשור בהגדה . שלהבת

schlomitsmile

Member
מנהל
ייפות נפש נפש היא מעלה גדולה ../images/Emo189.gif איני מייחלת לשפיכת חימתו של אף אחד על אף אחד, ובוודאי גם לא של הקב"ה על בני אדם. ונידמה לי, שגם הוא (לפחות האלוהים שלי, לא מכירה את שלך) לא שמח לעשות זאת -"מעשי ידיי טובעים בים, ואתם אומרים שירה?!" - את זה הוא כידוע אמר על חיילי פרעה שטבעו בים. אני מתפללת לשלום. מיום שנולדתי, אני מנסה לבנות סוכות שלום-ולא סתם שמי שלומית. מי ששונא אותי או אחרים, מי שמתעלל בבני עמי או בבני עמים אחרים, אני מתפללת שליבו וידיו יטוהרו מהרעל. לא שהוא עצמו יושמד. ורק כדי שלא אובן לא נכון: איני פציפיסטית. לעיתים אין ברירה-הקם להרגך השכם להרגו.אבל זהו רע הכרחי, לא משאת נפש, לא תפילה. ואצלנו כבר שנים קוראים את מילותיו היפות של הנביא "וגר זאב עם כבש" במקום את שפוך חמתך.

אני לא ייפת נפש כלפי אויבים רוצחים

אני מתפללת להשמדתם של כל הרשעים. וזה לא הופך אותי לפחות רודפת שלום ממך או מכל אדם אחר שמתפלל לשלום. זה נכון ששלום עושים עם אויבים, אך ישנם אויבים שאינם רוצים בשלום. ישנם אויבים שכל ייעודם הוא לרצוח ולטבוח בחפים מפשע. לצערי, כאלה יש בכל דור ודור. כאלה שמבקשים להשמיד את העם היהודי. אני לא ייפת נפש כלפיהם ואני גם לא מעוניינת להיות ייפת נפש כלפיהם. "מי שמרחם על אכזריים, סופו שיתאכזר אל מסכנים" באלה צריך להכות ולהשמיד. תפילות שיטוהרו מהרעל לא תעזורנה. לא מדובר ברעל. לא מדובר בבני אדם עם צלם אנוש. היטלר היה מפלצת. והעם היהודי הובל כטבח אל המשרפות ואל תאי הגזים. תארי לעצמך מה היה קורה אילו היו מצליחים להשמיד את היטלר. שישה מיליון יהודים היו עדיין חיים. נשיא איראן שהוא כמו היטלר בדיוק, מתעתע בעולם שלם. אם לא יעשה מעשה ואם לא ישמידו אותו, תהיה כאן מלחמת עולם שלישית. אני לא מתפללת שידיו ולבו יטוהרו מהרעל, כי לרשע הזה אין תקנה. אני מתפללת שיושמד. אני מתפללת לאלוקים שישמיד את הרשע הזה מהעולם. אני מתפללת לאלוקים שימחק אותו. נאמר גם: "בנפול אויבך אל תשמח" נכון. אלוקים אינו רוצה שנשמח בנפול אויבנו, אבל הוא עוזר לנו לנצח את אויבנו. ולעזרה הזו אני מתפללת. לגאולה הזו אני מתפללת. והציטוט שלך "וגר זאב עם כבש" מחזון אחרית הימים, יש לו משפט קודם שלא ציטטת. "ושפט בצדק דלים והוכיח במישור לענוי ארץ והכה ארץ בשבט פיו וברוח שפתיו ימית רשע" ויש עוד המשך בפרק י"א בישעיהו, מה יעשה האלוקים לאויבי ישראל. כל חזון אחרית הימים בישעיהו מדבר על הגאולה שתבוא לאחר שישמיד אלוקים את כל הרשעים. חג שמח שלומית
ומכאן אני גם רוצה לשלוח תנחומים למשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהן בטבח הנורא שביצעו רשעים צוררים בתחנה המרכזית בתל אביב. השם יקום דמם של הנרצחים. החלמה מהירה לפצועים

לומדת74

New member
את באמת חושבת שיש "רשעים"?

החלוקה של העולם לטוב ורע לא עושה חסד לנו או להם... כשהיינו ילדים אמרו לנו שהערבים למשל רעים. שהם רק רוצים להרוג אותנו... והנה גדלנו ומסתבר שהם לא מלקקים דבש אצלנו. הפלסטינאים. שאותם שכחו לעדכן שהם הרעים ואנחנו הטובים... גם לימדו אותנו שגויים לא כל כך מוצלחים, או לא טובים כמונו.. והכרתי להפתעתי המון אנשים שלא תואמים את כל מה שלימדו אותי עליהם. היו לי חברים שהרגשתי שהם ממש רעים אלי, אח"כ התבגרתי והבנתי שגם אני הייתי רעה לכמה, בלי כוונה להזיק. ימימה אומרת - אין אנשים רעים, יש אנשים שרע להם. כשטוב לך, את לא תרצי לעשות רע לאחרים. ועדיין, הקם להרגך השכם להרגו. אבל לא בגלל שהוא רע, אלא בגלל שאתה רוצה לחיות.

ימימה אביטל זצ"ל ../images/Emo47.gif

כן, אני באמת חושבת שיש כוחות של רשע בעולם. בעצם, אני לא "חושבת", אני יודעת. ואני גם משוכנעת שימימה אביטל זצ"ל ידעה זאת
האישה המופלאה הזו היתה אישה דתייה וניחנה בכוחות שלא לנו לדעת מהיכן היו לה. כאחת שהתעסקה בתורת הקבלה, היא ידעה על כוחות הרשע בעולם. אבל היא לא התעסקה בהם בשיעורים שנתנה. השיעורים שלה היו מיועדים ליהודים שבאו אצלה ולא בכדי רובם חזרו בתשובה, משום שלבסוף הבינו שלב נשמתו של היהודי נמצאת בתורת ישראל. היא כמובן מעולם לא ניסתה להחזיר יהודים בתשובה, אבל רוב תלמידיה חזרו בתשובה. כשהאישה הצדיקה הזו אמרה: "אין אנשים רעים, יש אנשים שרע להם.." היא התכוונה לאנשים כמוני וכמוך, שלפעמים אנו יכולים למעוד ולבחור בדרכים שיכולות לפגוע בבני אדם אחרים. זה לא הופך אותנו ל"רעים", זה הופך אותנו לאנשים ששגו, אולם יכולים לתקן. אני משוכנעת שימימה אביטל זצ"ל לא התכוונה במילותיה לרשעים שהם כוחות האופל בעולם כמו היטלר ואחרים שלא ניתן אפילו לתאר את הזוועות שעשו או שמסוגלים לעשות לאנושות. אפילו היא, צדקת גמורה שהיתה צינור של אור מהקב"ה אל תלמידיה, אפילו היא אם הייתה מנסה, לא יכולה היתה להחזיר בתשובה את היטלר. היא הייתה אישה דתייה שמקיימת מצוות באדיקות. היא קראה את ההגדה של פסח בליל הסדר כולל הקריאה של: "שפוך חמתך אל הגויים.." וכאישה שומרת מצוות, אני בטוחה כשאני אומרת לך שהיא ידעה שיש כוחות של רשע בעולם. ו"הכל מאיתו יתברך" אפילו כוחות הרשע מאיתו. אני שמחה, לא, אני מאושרת, שלימודיה של ימימה אביטל זצ"ל מגיעים היום לכל מי שחפץ בהם. זה ממלא אותי אושר גדול. אני אשמח יותר אם תספרי כאן על לימודייך. זה פורום שבהחלט יפה לו ימימה אביטל זצ"ל

לומדת74

New member
:)

וואו. זה באמת מקום מתאים לימימה אביטל... אבל בנוגע לכוחות הרשע, אני נוטה שלא להסכים איתך, ועדיין, זו רק דעתי. אני לא יודעת מה יש שם יותר ממך או כל אדם אחר. רק התחושה שלי היא שכל בני האדם נולדים שווים, מבחינת עומסים. בנוגע לימימה... אני שמחה שהגעתי לחומר וללימוד הזה. הוא ממש משנה את חיי. הקמנו קומונה למי שלומד או מתעניין, לא נעים לי להכנס לדיונים עליה פה... זה ירגיש לי כמו שיווק

schlomitsmile

Member
מנהל
כל אחד בוחר את ציטוטיו לא במקרה לא ציטטתי את מה שבא לפני 'וגר זאב עם כבש'. לכל אדם דרך האמונה שלו. אין לי שום כוונה לנסות להעביר אותך לדרך האמונה שלי. את תמשיכי להתפלל ליום הדין הנורא, ואני אמשיך להתפלל ולעמול למען האור שימיס כל רוע. לגבי רוצחים למיניהם-אמרתי כבר שאיני פציפיסטית, אין בינינו ויכוח, שכשעומדים מול אלימות רצחנית, חייבים לממש את זכות ההגנה העצמית. צורם לי (אולי בגלל שאני דור שני לניצולי שואה) כשמשווים את הנאצים לאויבים אחרים. כל אדם נברא בצלם, ולכן בכל אחד טמון פוטנציאל של אור. השינאה מזיקה לשונא, לא פחות מלמושא שינאתו. מצטרפת אלייך לאיחולי ההחלמה לפצועי הפיגוע. כולי תפילה שאלוהים יעזור למשפחות השכולות למצוא כח ושימחה בחייהן למרות האסון הנורא. חג אביבי לכולנו.

שלומית יקרה ../images/Emo140.gif

אני לא מתפללת ל"יום הדין הנורא" ליום הזה מתפללים המוסלמים. אני מתפללת לגאולה - לביאת משיח.

schlomitsmile

Member
מנהל
את קוראת 'גאולה' להשמדה של בני אדם (רשעים, אבל עדיין בני אדם, אם נירצה או לא). סליחה שבילבלתי בין זה לבין יום הדין הנורא. האמת- גם עכשיו לא ממש ברור לי ההבדל... בכל אופן, צדיק באמונתו יחיה, שיהיה לך כל-טוב.

כמה שאני מנסה להגיב !

כבר כמה ימים שאני מנסה להגיב לשירשור הזה בפעמים שונות, אך לא מצליחה אם מפאת בעיות טכניות או מפני שאני לא מצליחה להתמקד בנקודה ומתפרשת לכל עבר. מעניין אם הפעם זה יצליח. אולי זה בעצם רמז לכך שאני לא צריכה להגיב ? אולי.. אבל בכ"ז
: קודם כל, אאחל לכולם כאן המשך שבוע נפלא והרבה חמץ טעים
, ואציין שאני מסכימה עם שלומית ולומדת74. אני אמנם מבינה את גישת "אין ייאוש בעולם" אבל לא חשה כי גישה זו תועיל להתפתחותנו הלאה לשלב הבא. צריך להסתכל אל העתיד, ולראות למה יובילו מעשינו. אני מתקשה לראות סוף לעוינות עם גישת :"השמדת כל הרשעים". לא מאמינה בטוב ורע, הכל בעולם מאוזן ובלי הרע אין טוב. רע מצמיח טוב ולהפך (יין-ינג). לא מאמינה בהשמדה, לא "שלנו" ולא "שלהם". כולנו בני אדם, כולנו סך חוויותינו ונסיבות חיינו. אבל בידינו היכולת להחליט לאיזו צורה הנסיבות האלו יתגבשו. ---האם נתייאש, נאבד תקווה, נשנא את המצב הקיים, את הכל, נניח לגלגלי הפחד, הריקנות והייאוש להניע אותנו לביצוע מעשים נתעבים ובלתי נתפסים? או שנצמח מהכאב, נתחזק, לא נאבד תקווה ואת היכולת להנות מהחיים, ולא נשכח לאהוב ולחוש חמלה ?--- האם כשקראתם את המשפט הזה דמיינתם מוסלמי בתיאור הראשון ויהודי בתיאור השני ? או אולי להפך ? (ואני שואלת זאת כי אני חושבת שבכולנו מוטבעים דפוסי מחשבה מסויימים, כאלו או אחרים, מסביבתנו, ועלינו לבחון אותם היטב. אשמח לשמוע שאני טועה מאוד והכל רק בראש המעוות שלי
) אני אישית רואה קצת מכל אחד מהצדדים בשני התיאורים. מקווה שנתחיל להבין אחד את השני, ולראות, שמי שקובע את הסיווג של טוב ורע, תמיד גם קובע שהוא הטוב - והאחר הוא רע. שבני אדם מתים בשני הצדדים. שגם הרג בשוגג של חפים מפשע וגם רצח מכוון של חפים מפשע-תוצאתו מוות, כאב וצער. ושגם לא "חפים מפשע" (חיילים, מקבלי החלטות - משני הצדדים) הם בני אדם- אחים, אבות, בנים. אמנם חייבים כדי לשרוד לנקוט בפעולות שתוצאתן מוות, אין לי ספק, ואני לא מכירה דרך אחרת מיידית לשמור על חיי אדם מלבד מה שהמדינה עושה, ואני בטוחה שההחלטות האלו אינן קלות עבור מי שמקבל אותן. אבל עדיין... זה לא מצב אידיאלי לאף אחד. הלוואי שנבין כיצד להתקיים בשלום ושיגשוג זה לצד זה. שלא ימותו יותר ילדים באף צד, ושלא יתנו חברתית ילדים באף צד לשנוא את "הצד השני". הסוף לסיכסוך הוא פשוט. הוא פשוט לא קל. אני חושבת שהמפתח שלו הוא הבנה, חמלה ואהבה. (וחינוך לאלו, בילדים ומבוגרים משני צידי המתרס) ורק להדגיש, שכמו שציינו כאן, יצר ההישרדות לוקח אצלי גם, ו"הקם להרגך השכם להורגו", המציאות בשטח לא מאפשרת פאציפיזם והמוסלמים אכן קיצוניים ביותר בתחום הטרור בעולם כולו. השאלה היא מה הגורם בשטח לכך וכיצד מחנכים לערכים שונים. מה שנראה בטוח בעיניי זה שלקרוא להשמיד את כל הרשעים לא יועיל, אבל זה רק בעיניי, וגם עיניי אני מניחה רואות דברים בצרות מסויימת, זה הטבע שלנו
מקווה שאיש לא נפגע ממה שכתבתי פה. לסיכום, מישהי אמרה פעם: החיים הם חצי סבל וחצי הנאה. ללא הסבל לא היינו יכולים להנות. בואו נזכור לתעל את השלילי לחיובי, ולחיות
לילה טוב !

תשובה ע"פ הרעיון היהודי האמיתי

"שפוך חמתך על הגויים" אנו מבקשים מהקב"ה שיישפוך חמתו ויינקום בכל אלו שחללו את שמו. בכל אלו שלא האמינו בו. שהוא האחד והיחיד. בכל אלו שעבדו אלו-הים אחרים וכפרו בו. בכל אלו שנלחמו עם עמו הנבחר- עם ישראל. מי שנלחם איתנו הוא נלחם עם הקב"ה. נאמר בדברי חכמנו- "אל יהיה אדם יותר צדיק מבוראו" הקב"ה ברא בעולם את מידת האהבה ואת מידת השנאה. מצווה גדולה לדעת לאהוב וגם מצווה גדולה לדעת לשנוא. מי שלא שונא את הרע לא אוהב באמת את הטוב. ב"ה אנחנו נבחרנו להיות העם הנבחר. בנו בכורו של הקב"ה וצריך ללמוד תורה אמיתית בלי לחפש פרושים מסולפים ששורשם בתרבות הגויים. אנו מתפללים לה' שיישפוך חמתו ויאבד את כל הגויים שכפרו בו. ראיתי פה כמה פרושים מזעזעים. הם שקר וכזב. אנחנו זכינו!!! אנחנו יהודים קדושים!! צריך רק על זה לרקוד לשיר ולשמוח! איזה טוב ה'!!! זכינו להיות יהודים!! אנחנו חיים בארץ הקודש!! תשמחו יהודים יקרים! א

ה מוזה

New member
אז אני לא רוצה

שיהיה לי אלוהים כפי שאתה מתאר אותו כזה ששופך חמתו על אנשים שכל "חטאם" הוא לא להאמין בו. אז מה אם הם גויים ?..... "איש איש תחת גפנו ותחת תאנתו" אני מעדיפה תפילות שאין בהן אל שופך חמתו כי אם אל רחום וחנון .זה האלוהים שלי. אוי לנו,אם נחשוב שאלוהים רוצה שנתפלל לשפיכות דמים . יש הבדל בין לשמוח על היותנו יהודים ובין לשפוך חמתנו על אלו שאינם. גישה אלימה מדי לטעמי .

למעלה