שפוי או חבל"ז ?

גיל א

New member
שפוי או חבל"ז ?

שלום לכולם, אין לי מושג באופנועים, אבל בכל זאת: אני שוקל להחליף אוטו באופנוע בנסיעות לעבודה ונסיעות בעיר (commuting). העניין הוא שאני עושה לפחות 30000 ק"מ commuting בשנה . האם זה שפוי לרכב על אופנע כל-כך הרבה ? (הסתכלתי בלוחות של אופנועים ולא ראיתי אופנוע אחד שהגיע לקילומטרג´ כזה)

בוא נמקד את זה קצת..

כן יש אנשים על אופנוע שעושים כזה קילמטרז´. (חבר שלי עשה בתשעה חודשים משהו כזה). טיולים וכאלו דברים זה הרבה קילומטרים. מה הם צרכי הנסיעה שלך? בעיר/ מחוץ לעיר? בהרכבה/ לבד? מרחק? תקציב? כך נוכל לתת לך תשובה טובה יותר... ואם היית שפוי לא היית עולה על אופנוע..
אבל ככה אנחנו כולנו. אז ברוכים הבאים למועדון!

גיל א

New member
הצרכים שלי ?

נסיעה לעבודה,לימודים מדי יום = נניח 120 ק"מ 80% מחוץ לעיר נוסע לבד, רשיון עד 500 , אופנוע ראשון משומש 25000 ש"ח, לא מחפש שטח (אי) שפיות שלי אינה קשורה לאופנועים דווקא. על הצרכים האחרים זה לא הפורום ?!

Phangan

New member
כך לדוגמא אותי...

180 ק"מ ביום 22 ימי עבודה בחודש זה בערך 3960 ק"מ בחודש 12 חודשים בשנה זה בערך 47520 ק"מ וזה רק לעבודה...!!! אז אני שואל אתכם אני שפוי
Phangan שמגיע למסקנה שאינו שפוי בעליל... Phangan

JonnyBoy

New member
שפוי? פה? אני חושב ש...

אם תזרוק פה אבן, הסיכוי היחידי שלך לפגוע במישהוא שפוי הוא לזרוק מספיק חזק כך שהאבן תגיע לפורום אחר. אם ההינו שפויים היתה לנו לאנטיס 1600 אוטומטית, אז בוא נפסיק לדבר במילים גסות... ולעניינינו: המרחק מבית לעבודה שלי הוא 55 ק"מ, אני מניח שגם אצלך זה משהו כזה. על שאלת השפיות אני יכול לענות לך מהצד השני: זה נראה לך שפוי לשרוף שעתיים כל יום בפקקים? לעשות את זה באופנוע (מעבר ליתרונות של חיסכון בזמן, כסף ועצבים) זה בהחלט כיף. להגיע מבסוט לעבודה, אפילו ביום ראשון בבוקר! (כמה זמן לוקח לחיוך הזה להעלם זה כבר לדיון אחר) אז בקיצור, לך על זה. דברים שיש לקחת בחשבון לפני בחירת דגם מסוים הם המרחק היומיומי, סוג הדרך (עירוני/מהיר), כמות הפקקים בדרך ותקציב. (אגב מי שעושה כזה קילומטרז´ בטח לא ירצה לנופף בזה לפני קונה פוטנציאלי...
)

oren_hershco

New member
אתה בכיוון הנכון . . .

אני רוכב בערך 200 ק"מ בחודש, גם בחורף (אין לי אוטו). קצת המלצות: - דו"שים לא כל כך נוחים לנסיעות ארוכות כאלה, חוץ מהכבדים ביותר (סוזוקי DR-BIG , למשל). - תנסה לארגן לעצמך נסיעות מבחן על האופנועים הפוטנציאליים, כדי לראות מה הכי נוח לך. אל תתפשר על נוחות, גם ככה רכיבות ארוכות הן מאמץ פיזי. - אופנועים פוטנציאליים: הונדה CB500 , קאוואסקי ER5 , סוזוקי GS500 (אם כי לדעתי הוא לא ממש נוח), קאוואסקי KLE500 (לי יש כזה, ולמרות הגדרתו הוא לא דו"ש, אלא אופנוע כביש. אחרי ריפוד הכסא מחדש אצל רפד מקצועי הוא אופנוע נוח למדי, גם בעיר וגם מחוצה לה. שמתי גם משקף קדמי קצת גדול יותר מהמקורי - זה עוזר להלחם ברוח), קאוואסקי GPZ500 - אולי. - לא אופנועים פוטנציאליים: קאסטומים וספורטיביים קיצוניים ( בנדיט 400, למשל). - אל תתפשר על ציוד ! ! ! אם הציוד שלך לא מוצלח, אתה תסבול. מה צריך? מעיל קיץ, מעיל חורף, כפפות קיץ, כפפות חורף, חליפת גשם, ערדליים, קסדה טובה - זה לדעתי מינימום הכרחי. - יש כאן למישהו מאמר על כל אופנועי ה-עד 500, תחפש קישור בעמודים הקודמים.

למעלה