שפה משנית?

humpydumpy

New member
שפה משנית?

חדש.. :) קצת רקע-אני בכיתה י', השנה אני עושה את כל חמשת היחידות במדעי המחשב (התיכנות הוא בC) ואחרי הבגרויות (עוד שבועיים) יתפנה לי הרבה זמן. רציתי לדעת איזו שפה כדאי ללמוד בנוסף לC וגם המלצה לספר טוב ללמוד ממנו (עדיף בעברית). תודה מראש.

vinney

Well-known member
תבדוק בפורום שפות תכנות

באכריון שם יש הרבה דיונים על השאלה הזאת בדיוק, ובשאלות הנפוצות יש המלצות לספרים.

ELIELI22

New member
PROLOG

הצעה שלי , שונה לגמרי מ C לכן יתן לך כיוון מחשבה שונה .

GuestOfHonor

New member
בגדול

אם אתה כבר יודע C ברמה טובה (אין לי מושג לאיזה עומק מגיעים בתיכון), השלב ההגיוני הבא הוא להכיר את שיטת התכנות "מונחה עצמים" (Object Oriented Programming). שתי השפות הנפוצות שמבוססות על פרדיגמת OOP הן Java ו C++. לגבי ספר - בגלל שכל המונחים הטכניים הם באנגלית, אני דווקא הייתי ממליץ לנסות לעבוד עם ספרים באנגלית.

ELIELI22

New member
מונחה עצמים די מורכב ועמוס ..

נראה לי עדיף בגיל או כשיש הרבה יותר זמן להשקיע בזה .

ELIELI22

New member
מונחה עצמים די מורכב ועמוס ..

נראה לי עדיף בגיל אחר או כשיש הרבה יותר זמן להשקיע בזה .

GuestOfHonor

New member
ממש ממש לא

הקונספט של מחלקות, ירושה וכו' הוא קל לתפיסה. יש לך כל מיני חבר'ה בני 14 שמתכנתים בJAVA ובC++, ואין שום סיבה שפותח השרשור לא יהיה מסוגל ללמוד את זה אם יש לו 'ראש' מתאים. אני גם לא הייתי הולך על VB כי זה צעצוע. למדתי VB מספר לפני שלמדתי OOP בצורה מסודרת ומדהים כמה העסק הזה מנוון.

ELIELI22

New member
אני לומד עכשיו JAVA

ספר של 1500 עמודים ... הרבה דברים לא מתמטים לא טריוויאלים .. תכנות פרוצדורלי הוא הרבה הרבה יותר פשוט בכמה רמות ! פרולוג הרבה יותר פשוט . ל JAVA יש כל כך הרבה יכולות שאפשר ממש ללכת לאיבוד , יש מליון דרכים לעשות את אותו הדבר .. לא ממש נח .. זה טוב לתעשיה אבל לא לקורס באוניברסיטה !

humpydumpy

New member
תודה לכולם על המענה..

GuestOfHonor יש המלצה לספרים ספציפיים שאני יכול ללמוד מהם לבד? אם תוכל בבקשה להמליץ על ספרים גם בעברית וגם באנגלית.

yes40

New member
לך על JAVA

מאחר והמטרה להתנסות בשפות נוספות להעשיר את ארסנל יכולות התכנות שלך הייתי ממליץ על JAVA קונספט שונה של חשיבה מ C (בניגוד ל C++ שמאפשר תכנות ב C) מעבר מתכנות פונקציונאלי לתכנות מונחה עצמים בניגוד לפרולוג שכמעט ואינה בשימוש מעשי (לפחות ככול הידוע לי) , JAVA חיה ונושמת בתעשייה וממנה קל לעבול ל C שארפ וסביבת דוטנט קל מאוד למצוא חומר לימוד חופשי באינטרנט החל מקורסים ומצגות אוניברסיטאים שהועלו לאינטרנט וכלה בספרים שלמים שניתנים להורדה

S h a y D u

New member
הייתי ממליץ יותר על VB.

Visual Basic שפה מאד קלה ונחמדה ושונה מ-C. אם התנסית בה כבר בתיכון, ממליץ לנסות להתקדם בה יותר ולהרחיב אופקים.

W12X

New member
ספרים

ל VB - יש את הספר של פוקוס צעד אחרי צעד , שהוא ספר די טוב C - הספר השחור (הוד עמי) JAVA - JAVA 2 -פוקוס.

vinney

Well-known member
ספרים בעברית בד"כ גרועים

הספר השחור לא תואם לתקנים, ואני מניח שגם זה של JAVA מיושן. זה של VB אולי לא, כי VB עצמה מיושנת. אם אתה יודע אנגלית - לך על ספרים באנגלית. אם אתה לא יודע אנגלית - תתחיל ללמוד. בתחום הזה אי אפשר בלי אנגלית.

W12X

New member
אמנם הם מיושנים

(ורמתם נמוכה , גם JAVA וגם VB ) אבל הם נועדו למתחילים. (חשבתי שזו המטרה של השאלה שלו , הספרים האלה נותנים הכרה כללית אל השפה , ובמקרה של VB קצת מעבר )

למעלה