שפה זרה

b10845

New member
שפה זרה

שלום לכולם. אני מתלבט קשות כיצד להגדיר, קודם כל לעצמי, את רמת השליטה שלי בשפה האנגלית.

אני קורא המון אנגלית במסגרת העבודה וקודם במסגרת הלימודים. מצד שני עדיין לעתים עשר או עשרים מילים בעמוד אחד (שאינן מהז'רגון הכלכלי-מקצועי אותו אני קורא) יחייבו אותי לרוץ לאינטרנט. אני כמעט לא נדרש לכתוב באנגלית כך שאין לי ממש מושג לגבי רמת הכתיבה שלי. לגבי אנגלית שבעל פה - בשיחות אני מבין כמעט הכול (בטלפון קצת יותר קשה לי), אבל ההבעה שלי לא משהו, בטח לא כאשר מדובר בפעולה תחת לחץ כמו הרצאה.

האם מישהו/מישהי התחבטו בבעיה דומה? איך התמודדתם? האם ויתרתם על "לצאת לחו"ל" בגלל קשיי שפה?

אור302

New member
מצבך מצוין!

רבים מן הלומדים בחו"ל דוברים אנגלית ברמה ירודה משלך, ואתה עצמך, תמצא עצמך מקשקש בשטף בלא בעיה תוך שבועות ספורים. הסר דאגה מלבך, ידידי. קודם תתקבל ללימודים, בזמן שנותר לך בין הקבלה לנסיעה תוכל לעבוד על שיפור היכולות שלך. כמובן, תצטרך להביע עצמך לא מעט בחומרים שאתה שולח לשם הצגת מועמדות, אבל פה תוכל להיעזר בעורך מקצועי. בקיצור, אל דאגה בעניין זה. יש לא מעט עניינים אחרים שיש לדאוג בגינם.

b10845

New member
תודה על ההתייחסות

Philip Jr

New member
לא הייתה לי בעיה דומה

כי התמזל מזלי להיולד להורים בריטים, ואנגלית היא שפת האם שלי.

אבל - נראה שאתה מודע לנקודות החולשה שלך, וגם מוכן לעבוד כדי לשפר את המצב. לא ברור לי מה השאיפות שלך במעבר לחו"ל (לצורך עבודה? לימודים? משהו אחר?) אבל אין סיבה לוותר עליהם בגלל הקשיים שאתה מזכיר. גם בתור דובר אנגלית אני עבדתי קשה כל חיי לשפר ולשמר את רמת השפה שלי, קורא המון, כותב המון, מדבר המון.. ותופתע כמה מהר רמת השפה שלך תשתפר אם תעבוד על כך בצורה אקטיבית ובטח אם תעבור למדינה דוברת אנגלית. אני כבר רואה שינוי מהותי למדי אצל אשתי למשל.

למעלה