שפה בתוך שפה

שפה בתוך שפה

שלום,

אני מעונינת לתרגם כיתובית מספרדית/הונגרית/פורטוגזית - לאנגלית.

אני מנסה לעשות את זה דרך גוגל טרנסלייט בהנחה שלמכונת הגוגל לא תהיה בעיה לתרגם משפטים קצרים באופן סביר.

מה שקורה זה שאני מורידה כתובית בספרדית ומוצאת בתוך המילים המון אותיות בעברית. למשל sבm או: בest או: moףc

העובדה הזו לא מאפשרת לגוגל טרנסלייט לתרגם את הכיתובית כראוי.

רציתי לדעת מדוע זה קורה וכיצד אני יכולה להוריד כיתובית עם ספרדית/צרפתית/הונגרית נקיה, ללא אותיות בעברית.

האם ייתכן שזה קשור להגדרות שפה/קידוד במערכת ההפעלה שלי - win xp professional?

תודה.

גיליום

New member
זה נובע בגלל חוסר תמיכה בשפה הבעייתית..

על-מנת לצפות בכתוביות בשפה מסוימת ושיראו כמו שצריך, יש להתקין במערכת ההפעלה שלך, תמיכה בשפה הרצויה.
הוספת תמיכה בשפה מתבצעת דרך "לוח הבקרה" של חלונות. לאחר שתוסיפי את התמיכה המתאימה (ספרדית במקרה שתיארת), תצליחי לראות את הכתוביות כמו שהן אמורות להיות. מכיוון שכרגע עדיין אין לך את התמיכה הדרושה בשפה, חלונות "מחליפה" אותיות "שאינה מכירה", באותיות משפה שהיא כן מכירה (עברית במקרה הנ"ל).

בברכה,
גיליום

איך אני מתקינה

את התמיכה הנ"ל במערכת ההפעלה?
הלכתי ללוח בקרה וניסיתי להתקין את הפונטים הדרושים דרך
regional and language options--advanced, וחשבתי שהצלחתי אבל זה לא הצליח להעיף את העברית מן הספרדית, ההונגרית, הפורטוגזית וכו'.

טוב, נמצא פתרון.

לגמרי שונה מן הכיוון שלנו. הדרך היא להפוך את הקידוד של הכיתובית (אחרי שמורידים אותה) ל-TXT ולגרור אותה לתוך הדפדפן. שם היא חוזרת לשפת המקור שלה וכל סימני העברית והג'יבריש נעלמים כלא היו. הקרדיט כולו מגיע לאיש מבריק מאחד הפורומים העוסקים בנושא.
תודה לך.

גיליום

New member
שמח שהצלחת

הנחתי לתומי שהכתוביות שלך הן כבר בפורמט טקסטואלי סטנדרטי, כמו רוב הכתוביות הקיימות. אם היה רמז שהן לא טקסטואליות, אז הייתי הולך לכיוון אחר..
אגב, לא הבנתי למה את צריכה לגרור את הכתוביות אל תוך דפדפן? האם את משתמשת בדפדפן באופן כלשהו, כדי להמיר את הכתוביות לטקסט?
האם את יכולה להעלות את קובץ הכתוביות אל הפורום, כדי שאראה אותן? אולי יש לך פשוט כתוביות בקידוד Unicode ואז ניתן להמיר אותן בקלות בעזרת "פנקס רשימות" (Notepad), ללא צורך בדפדפן..

בברכה,
גיליום

למעלה