שפה במקום עבודה

varui

New member
שפה במקום עבודה

אני רוצה לדעת דברים הבאים אם עובדים בקרב ישראלים וגם רוסים באזה שפה אתם מדברים שם אם מישהו מגיעה למקום עבודה שלכם והם דוברי רוסית האם אתם רואים שהם דבורי רוסית האם אתם תנסו להסתיר מהם שאתם רוסים ואתם לא דברו לאף אחד ברוסית או אתם מעדפים שאף אחד לא ידע שאתם רוסים

עם הרוסים ברוסית, ועם הישראלים

בעברית. ולא רק במקום העבודה אלא בכל מקום. "האם אתם תנסו להסתיר מהם שאתם רוסים ואתם לא דברו לאף אחד ברוסית או אתם מעדפים שאף אחד לא ידע שאתם רוסים" למה? במה יש לי להתבייש? מה שכן, לפעמים כדאי לעשות את עצמך כאילו אתה לא מבין, וככה לתת לאנשים לשפוך הכל, ולשמוע כל מה שיש להם להגיד (בין היתר גם עליך) בלי שהם ידעו שאתה מבין אותם..

TaL53

New member
אין עבודה, אין שפה

קשה..קשה:) אני בעבודה עובד גם עם רוסים וגם עם ישראלים אבל אני מדבר עם כולם בעברית בגלל שאני חושב שזה לא נעים לדבר ליד מישהו שלא מבין. אם מגיעים לעבודה דוברי רוסית, לפעמים קל לראות שהם דוברי רוסית(מראה "סלאבי" כזה), לפעמים ז\לא מזהים מייד. אני לא מנסה להסתיר מאף אחד שאני יודע רוסית, זאת לא בושה ודווקא להפך..חלק מהלקוחות באים באופן קבוע אליי כי הם מעדיפים דובר רוסית.

AeroSlash

New member
קודם כל

אני עובדת במקום כזה שבו יוצא לי לראות רוסים, ישראלים, ערבים, אנגלים, אמריקאים, באו גם צרפתים פעם אחת, סינים ותאילנדים [וכל זה בחדרה, ראיתם איזה עושר תרבותי?], ונראה לי ששכחתי עוד כמה. ככה שיוצא לדבר כמעט בכל שפה [בין השאר שפת סימנים, זה עם הסינים והתאילנדים]. בקיצור, עם הרוסים אני מדברת ברוסית, כאילו, מה הטעם בדיוק לדבר בעברית, בשביל הקטע? עם הישראלים, מן הסתם - ברור. עם כבר אני מדברת עם הערבים זה בעברית אבל עובדת איתי מישהי ערבייה, אז היא מוצאת איתם שפה משותפת קצת יותר בקלות [מלמדת גם אותנו קצת על הדרך
], ועם כל השאר "העושר התרבותי" באנגלית. הצרפתי המדובר, אמר לי שיש לי אנגלית מאוד טובה והוא היה בטוח שאני אמריקאית, כאילו נעים לשמוע והכל, אבל איזה עלבון, אני? אמריקאית?
[בעקבות כמובן באה ההכרזה הגאה "I'm russian!!"]. לפעמים זה ממש מובהק שהלקוח הפוטנציאלי רוסי. נגיד אם אני שומעת מרחוק מאיזו סבתא "Девушкааа, не поможете ли вы мне, пожалуйста???" בקול חורק כזה. או שנגיד פשוט רואים לפעמים. מה הטעם לנסות להסתיר? או יותר נכון, מה המטרה? ההיפך, אם בא אליי מישהו מבוגר ורואים שיותר קל לו לדבר איתי ברוסית, מה הפואנטה בשלחק אותה "אני לא מדברת עם אנשים ברוסית בעבודה", אם יהיה לנו יותר קל לתקשר ככה?

Janem

New member
כמו אלי...

עם הרוסים ברוסית ועם הישראלים בעברית... עם הרוסים נצחק על הישראלים ברוסית כדי שהם לא יבינו ולהפך

למעלה