שעת סיפור

שעת סיפור

מספרים שיש מקום אחד שחיים בו אנשים כחולים. הם ברחו מרחבי העולם, מכל מקום שבו רדפו אותם והציקו להם- כי היו כחולים, והחליטו להתאחד ולדאוג אחד לשני. וככה הם חיו להם באושר. יום אחד, לפני חצי שנה בערך, הגיע אליהם איש ירוק. הוא ביקש שיקבלו אותו, אבל האנשים הכחולים, מרוב שהם פוחדים כל הזמן שמציקים להם ורודפים אותם- גירשו אותו משם. האיש הירוק התאכזב מהם, אבל הם לא הקשיבו לו, והוא נעלב והלך לו. עכשיו הוא חזר, כדי לספר לכם את הסיפור הזה, וללמד אתכם שאתם כל כך רוצים להתקבל, שאתם שוכחים לקבל בחזרה...

ובכן הסיפור האמיתי הוא:

ישנם אנשים שהם X אך הופכים אותם לY, אבל כשהם מקבלים את השכל בראש הם חוזרים לX, ואז כשY מציק להם הם הופכים לZ והם משתגעים. עד כאן להיום.

סיפור בהמשכים

זאת אומרת, הוא יודע שהם סבלו מהאנשים הלא כחולים. הוא יודע שהם חיפשו מקום בו יוכלו להיות כחולים ללא הטרדה. אז מה הוא עושה? הוא דורש מהם לקבל אותו למרות שהוא ירוק! ואולי הוא בא להציק? האם הוא היה ברור מספיק כשביקש להתקבל? ואולי כדאי שישים לפחות משהו אחד כחול? רק כדי שידעו שהוא לא עוין? או להסיר מעצמו משהוא ירוק? רק כדי שירגישו שהוא לא בא לעצבן? אבל לא, הוא דרש שיקבלו אותו כמו שהוא!! "הרי סבלתם כי לא קיבלו אתכם" השמיע בקולו המתחסד "למה לא תקבלו אותי כמו שאני?" לא הייתי כאן לפני חצי שנה, ואני לא יודע איך האיש הירוק התקבל אז, אני מקוה שהוא מנסה פעם שניה, אבל בוגר יותר וחכם יותר....

מעניין למה???

קודם כל סיפורי משל ונמשל בפורום שמורים למשלי שועלים בלבד... ועכשיו ברצינות אבל אני אענה לך גם במשל:איש עם חולצה ירוקה היה מובטל מעבודה ובא לחתום בלישכה כדי לקבל דמי אבטלה. בלישכת העבודה שלחו אותו לראיונות עבודה ותמיד הוא חזר לשם עם התשובה שלא רצו לקבל אותו. כששאלו אותו למה לא קיבלו אותו הוא תמיד ענה: "בגלל החולצה הירוקה". בסופו של דבר חשדו בלישכת העבודה שהחולצה הירוקה היא לא הסיבה האמיתית והחליטו לברר זאת. לישכת העבודה התקשרה לכל המקומות ששלחו אותו לראיון ושאלו אותם: "מדוע לא רציתם לקבל את האיש עם החולצה הירוקה" ??? לכולם היתה פחות או יותר אותה תשובה: "נכון, בהתחלה ראינו את הבחור לבוש יפה עם חולצה ירוקה מדהימה וכבר היה לנו רושם טוב עליו. ואז לפתע במהלך הראיון הוא התחיל להשתולל ולצעוק". "מה הוא צעק"? שאלו מלישכת העבודה? והמראיין השיב: "הוא צעק עלי, למי אני חושב את עצמי? למה אני עושה לו ראיון עבודה ולא הוא לי? למה הוא יושב רק על כיסא מרופד ואילו אני המראיין בכיסא מנהלים? ובהמשך זה עבר לקללות שלא יפה לחזור עליהם". עד עצם היום הזה האיש בחולצה הירוקה חי בהכחשה ובטוח שלא קיבלו אותו כי הוא ירוק. אשרי המאמין. אם כבר מדברים על אנשים החיים בהכחשה אפשר להזכיר סקר שנערך לא מזמן ובו 67% הודו שהם משתינים בבריכות ציבוריות. השאר, ככל הנראה, או שקרנים, או אנשים שחיים בהכחשה...

זאת הייתה אי הבנה

כמו בסיפור שלי: לוטרה אחת מגיעה לנהר, רואה את התנין שוכב על הגב באמצע הנהר בפאנן. לוטרה: תנין, ממה צב? תנין: בונא לוטרה, את חייבת לנסות את זה. לוטרה: מה? תנין: קחי שכטה גדולה מזה, תצללי לנהר, אל תוציאי אוויר, שחי עד הצד השני, שם תוציאי אוויר ותראי איזה עולם! הולך, הלוטרה לוקחת שכטה טובה, צוללת, שוחה, שוחה, וואלה מגניב, יוצאת בצד שני רואה היפופותם. לוטרה: היי היפופותם, בוא, אתה חייב לנסות משו. היפופ: מה? לוטרה: קח שטכה גדולה מזה, צלול, אל תוציא אוויר, שחה עד הצד השני, שם תוציא אוויר, תאמין לי, משהו לא מהעולם הזה! פצצות. ההיפופותם לוקח שכטה טובה, צולל, שוחה, שוחה, עד הצד השני של הנהר, יוצא רואה את התנין. התנין קולט אותו מיד: לוטרה!!! מה קרה לך??? תוציאי! תוציאי!! >ספל חמאה טרם פגשה כחולים מאוגדים<

למעלה