שעת סיפור

semuelf

New member
שעת סיפור

לפני הרבה שנים, טוקיו היתה כמעט בלתי אפשרית לנכים בכסאות גלגלים.
היום המצב הרבה יותר טוב - אם כי עדיין צריך לתכנן את הנסיעות כדי לא להתקע מול גרם מדרגות, והעליה לרכבת עצמה היא בעזרת עובד רכבת שמניח כבש לפני כיסא הגלגלים. ולפעמים המעלית נמצאת ביציאה D17 שבסוף תיזינלוך.
אבל המצב ממשיך להשתפר, ומדי פעם צצה עוד מעלית עבור תחנה שלא היה לה.
היום גם ברוב החנויות הגדולות יש מעליות. גם זה לא היה.

בכל מקרה, פעם המצב היה קטסטרופלי.
אני לא יודע מי תכנן את הארוע, אבל כ-150 נכים מארה"ב שכרו מטוס ובאו לביקור ביפן. (כמובן שהם הזמינו את התקשורת לסקר אותם)
הצרות התחילו בשדה התעופה - לא היה דרך להוריד את הנכים מהמטוס, אלא באמצעות סבלים. 150 נכים.
והם המשיכו, וטילו, ונכנסו לקנות בדיפרטמנט-סטורס, ובכל מקום היו צריכים העובדים להעלות ולהוריד במדרגות את האורחים.

וזאת היתה ההתחלה של התאמת טוקיו לנכים.

שמעתי את הסיפור ממקור די מהימן, אבל אני לא מוצא תיעוד לזה. מישהו?

mishel s

New member
היום לפחות, טוקיו היא גן עדן

ואני מדבר מנקודת מבט של לקוי ראייה.
ממש ממש מממממש כיף שם, החופש והבטחון שיש לי בטוקיו, הם מעל ומעבר למה שיש בישראל או בשוויץ או בארצות הברית.
הם עשו אחלה עבודה בהקשר הזה.

semuelf

New member
עיוורים קיבלו טיפול VIP

אין לי מושג למה דווקא עוורים / לקויי ראיה.
פסים בולטים בכל מדרכה, נקודות בכל מעבר חציה. יש אפילו מעברי חציה עם פסים לעוורים לרוחב הכביש.

mishel s

New member
זה ולא רק זה...

אחד הדברים שמאווווד כיפיים לאנשים כמוני בטוקיו זה העובדה שיש מעט מאוד (עד כלום ממש) שינויים במפלסים של המדרכות/כבישים.
כמובן שיש מדרכות גבוהות יותר מכבישים אבל תמיד נקודות החיבור (צמתים) יהיו מפלס ישר, ללא מדרגה. וחוץ מזה, כמעט לכל מקום (בחוץ) שצריך להגיע, יש דרך ללא מדרגות להגיע אליה. אני מניח שזה דווקא לא ספציפית לטובת העיוורים/לקויי ראייה, ההנחה שלי היא פשוט שמכיוון שאופניים הוא כלי תחבורה נפוץ שם, שגם מרכיב ילדים מאחורה וסלים מקדימה ומטריה מלמעלה, הפכו את כל הדרכים לדרכים נוחות לאופניים, מה שגם עשה את זה סבבה לכל אוכלוסיה אחרת שלא אוהבת מדרגות פתע :)

חוץ מזה השלטים ברכבות די גדולים!
שמתי לב לזה שפה בשוויץ השלטים שאומרים מה שם התחנה שהגעת אליה הם ממש ממש קטנים ומה שהכי דבילי, הם בתשעים מעלות לרכבת במקום להיות מקבילים לרכבת, כלומר, אם תוציא ראש מהחלון ותסתכל כאשר מגיעים לתחנה (או אם אתה הנהג) אז תוכל איכשהו לראות את השלט אבל ברגע שאתה בתחנה אתה רואה רק את צד השלט שהוא פס מתכת חסר משמעות.
קצת מטופש...אני מניח שהנהג יודע איפה הוא :)
ונקודה אחרונה, טוקיו מאוד מאוד מוארת...גם בלילה, שזה מאוד מאוד כיף למי שאור חשוב לו כדי לנווט..

semuelf

New member
טוקיו מוארת

אני חושב שזה תוצאה של הזמנים הקשים שהיו להם אחרי מלחמת העולם השניה.
בגלל זה הם מאירים כל פינה, ומשקיעים באמצעי בטחון נגד גנבים, למרות שהרבה גנבים אין להם.

innocence

New member
לא שמעתי על זה, אבל זה מעניין

גם אני שמתי לב לכך שללקוי ראייה יש הרבה מאוד עזרים, הן של חוש המישוש (ימנים בולטים, ברייל, מדרכות וכו) והן מבחינת עזרים שמיעתיים (מקריאים במעליות קומות, וכו וכו), אבל לא עצרתי לחשוב על נגישות מבחינות אחרות. יש דרגנועים בכל מקום, אז לא טרחתי לחפש מעליות מעולם, לא עצרתי לחשוב האם המדרכות נגישות לכיסאות גלגלים ועוד.

באמת מעניין

mishel s

New member
כמו שכתבתי למעלה

המדרכות מאוד נגישות לכיסאות גלגלים...
כתוצאת לוואי של נגישות אופניים.

semuelf

New member
בלימודי ריפוי בעיסוק

אחד התרגילים שעושים להם זה נותנים להם להסתובב בכסא גלגלים.
הן מתחלקות לזוגות, אחת יושבת ואחת דוחפת, ויאללה להסתובב.
זה פותח את העיניים לראות את כל החסמים הקטנים שעושים את החיים של נכים כל כך קשים.

אבל גם כשיש לך ילד, ואתה מסתובב עם עגלה, המצב דומה אם כי לא זהה - במקרה הכי גרוע אפשר להוריד ולהעלות את העגלה במדרגות. עם נכה צריך שני סבלים בשביל זה.
גם אפשר לנסוע בדרגנוע עם עגלה. לא מומלץ, אבל אפשרי.

Manty

New member
לא מומלץ אולי למי שלא יודע איך

אבל לגמרי לייף סיבייר למי שחי בטוקיו ונוסע ברכבות כל הזמן.
יש טכניקות פשוטות לנסיעה בטוחה, וכמי שגידלה ילד עוד בטרום שדרוג התחנות, כשהכל היה רק מדרגות, תאמין לי שזה שווה את הסיכון
!

למעלה