שעת סיפור

שעת סיפור ../images/Emo63.gif

מכיוון שכולם פה נרדמו ורזניק עסוק בלעיסת בורקסים, החלטתי לספר לכם סיפור שאני מתארת לעצמי שישעשע את חברי הפורום הזה (וגם יש לסיפור סוג של קשר לצליאק). אני זוכרת שרבים פה היו במצבים דומים, אז חשבתי עליכם
יש לי דודה. (אמא שלי שקוראת את זה, כבר עכשיו מחייכת
). הדודה הזו אלופה במין מניפולציות פולניות של קורבניות והטלת תחושות אשמה על הסובבים אותה, ורוב הזמן זה נעשה בנחמדות של ממש ובהרבה מתק שפתיים. אני צמחונית כבר הרבה מאוד מאוד שנים (מגיל 15 אני חושבת, עם שתי הפסקות באמצע, אבל מבחינת המשפחה שאינה הכי הכי קרובה די בעקביות מגיל 15). כל השנים היה את הקטע הקבוע בארוחה המשפחתית... אותה דודה מכינה מנה מפוארת של עוף, הודו, בקר, או הגאווה העיקרית - טלאים צעירים שנשחטו זה עתה והדם עדיין ניגר מהתבשיל. בכל ארוחה התמודדתי שוב ושוב עם ההצעה ה"אדיבה" שלה לשים לי חתיכת עוף, חתיכת טלה, או חתיכת כל דבר אחר. בדרך כלל ההצעה מגיעה כשאותה חתיכה כבר נמצאת אצלה על קצה מזלג ההגשה ונוטפת דם ורוטב, יש הפניה של הגוף והמבט לכיוון הצלחת שלי, ולעיתים קרובות בתוספת ההערה שהיא חתכה במיוחד עבורי חתיכה. וכל פעם מחדש סירבתי (בנימוס, כמובן), והזכרתי שאני לא אוכלת את הדברים האלה. וזה בדרך כלל חוזר יותר מפעם אחת בארוחה נתונה. אז התרגלתי לזה... אבל עם הצליאק הגיע תכסיס חדש, שאני מודה שהערמומיות שבו משעשעת אותי בכל פעם. הדודה מגיעה עם אותו תבשיל בשרי שהיא הכינה, הפעם בתוספת ההערה החשובה (שנאמרת בקול מהקצה השני של השולחן, כדי שאני וכל שאר האורחים ישמעו) - היא הכינה אותו בלי X ובלי Y והוציאה את המרכיב הממש חשוב Z, כדי שגם אלפקה תוכל לאכול ממנו. לפעמים צורת הדיבור ממש זועקת סאבטקסט של "הרגע הרסתי 5 קילו בשר, הלך לי לעזאזל כל המתכון, לכולם פה הולך להיות מגעיל אבל כל זה רק כדי שאת תוכלי גם לאכול מזה". לזה מתווסף הטקס הרגיל של "חתכתי לך חתיכה", והסירוב נעשה לא נעים מתמיד (אבל נעשה). רק לפני יומיים היא הייתה אמורה לקפוץ לבקר אותי פה בביתי, וסיפרה בטלפון שהיא בישלה אוכל להביא לי. אני כבר הרמתי גבה חשדנית, ואכן בסוף הרשימה התמימה של אורז ותפוחי אדמה זה הגיע... היא הכינה המוווון שניצלים בלי הציפוי, כדי שאני אוכל לאכול מהם. ("הרסתי פה 20 קילו חזה עוף, יצא בכלל לא דומה לשניצל, אף אחד לא יכול להכניס את זה לפה, וכל זה כדי שאת תוכלי לאכול"). ואני חייבת להגיד לכל מי שמתעצבן ממצבים כאלה -
זה לא קורע מצחוק? זה פשוט מהדברים שכל כך מעצבנים שזה כבר חייב להיות מצחיק. אני אישית באמת מבודרת להפליא בכל פעם שהיא מנסה להפעיל את התחבולה הזאת, ומחכה לראות לאן עוד היא תצליח לשכלל את זה לפני שתיכנע. (אמא, שלא תעזי להניא אותה מזה! רק תשימי לב לזה בעתיד ותצחקי בשקט
) ולמי שהגיע עד לכאן - למרות שזה נושא שכבר עלה לא פעם בעבר, הנה הזדמנות להעלות סיפורים של כל אלה ששוכחים (או "שוכחים") מה אסור לכם, ושל המקרים הביזאריים שהיו לכם כתוצאה מכך... והצעה אישית - נסו לספר אותם ולהשתעשע, במקום להתעצבן. תגלו שהאנשים האלה מפיקים את המצבים הכי הזויים שיש

נועית7

New member
יש הבדל גדול

בין צמחונות לבין צליאק. זה שאת מצליחה לצחוק משניהם זה נהדר, אני אישית לא ממש אכפת לי, אבל לגבי אלו שכן נפגעים- אל תשכחי שאת צמחונית מבחירה. גם אני לא אוכלת למשל מרק, ולא משנה מה יגידו לי ואיזה מצפון ינסו לעשות לי אני פשוט לא אוכל מרק. וזה באמת משעשע, כי מרק מגעיל אותי. לעומת זאת פיצה אני לא אוכלת כי אסור לי, ואני מתה לאכול, וזה מספיק קשה לראות את כולם אוכלים פיצה ריחנית, גם בלי שיפצירו בך לטעום. לסיכום (כי קצת התבחבשתי עם עצמי)- יש לכבד מישהו שאסור לו לאכול דבר מה, ולא לנסות להקשות עליו. והעיקר- אין להשוות בין מגבלה מבחירה לבין דבר מה אסור ומפתה...
(פיצה ריחנית שהכנתי לי מנטורל קייקס... יאמי...)

דווקא אצלי במחשבה

נראה שיותר "אמורים" להתעצבן מהקטע שאתה צמחוני ומנסים כל הזמן לדחוף לך בשר מהדלת האחורית. דווקא בגלל שזו בחירה, וזו בחירה מתוך אידיאולוגיה, זה בעצם לא לכבד באופן מופגן את הבחירה שלך - כלומר, זו "שכחה" עם הצהרה מזלזלת מאחוריה. (כמובן בעיני הדודות דוחפות הבשר זו הצהרה דואגת שתהיי בריאה ותאכלי בשר, אבל בעיני הצמחוני זה זלזול מוחלט בבחירה שלו ובתפיסת העולם שלו). בעוד ששכחה של צליאק או מחלה אחרת, אני מאמינה שהיא באמת שכחה - כי אין שום סיבה לעשות לצליאקיסט דווקא, אין שום סיבה לנסות ולגרום לו להיכשל ולאכול קמח או להישאר מורעב בארוחה. אין סיבה. דוחפי הבשר לצמחוני, אלה בהחלט מטרותיהם, ולכן מבחינת על מה להתעצבן (אם בכלל) - זה בהחלט על הבשר ולא על מי ששוכח להכין לי אוכל נטול גלוטן. (ואגב, השתמע מדבריך שברגע שזה מבחירה אלמנט הפיתוי נעלם... אני אישית וצמחונים רבים שכמותי, סבורים שבשר זה אחד הדברים הכי טעימים שקיימים בעולם. זה שמנסים לדחוף לנו בשר זה בהחלט להקשות עלינו, ואפילו יותר מקשה, בדיוק כי יש לנו בחירה. בדיוק כמו שלדחוף עוגת בצק לצליאקיסט זה פחות עינוי מלדחוף עוגת בצק למישהו בדיאטת אטקינס)

נועית7

New member
האמת זה חדש לי

אני אוכלת נגיד רק עוף, כי מגעיל אותי לנגוס בבשר. אבל טוב ללמוד דברים חדשים ולדעת שצמחונים לפעמים רוצים לאכול בשר...

האם אותה דודה מנסה להראות

להורים שלך שהם 'נכשלו' בחינוכך? אני רק מדמיינת עושים דבר כזה לבתי הצמחונית, את התגובה שלי ושל בעלי. אני הייתי מבקשת בשקט לעזוב, ואילו בעלי היה צורח שיפסיקו עם הקטע.

אני כבר סיפרתי על חברה שלי

שבחנוכת הבית שלה אמרה לי מראש שיהיו דברים שאני אוכל לאכול (היא בשלנית בחסד) ושאני אגיע רעבה. הגעתי, הגענו לקטע של האוכל, דילגתי על הפשטידות ושאלתי על מנה אחרת שהכילה תפוחי אדמה ובטטות ברוטב מה היא מכילה וחבר שלה ענה לי ובין היתר זה הכיל שמנת. אמרתי שאם ככה זה לא בשבילי ונשאלתי למה, וכשעניתי שאני אלרגית לחלב התגובה הייתה "אוי, חשבתי שאת אלרגית לקמח", והזכרתי לה שאני גם וגם. היו גם שני סלטים שאחד מהם היה בתוספת גבינה, ככה שאחרי שהיא הודיעה לי מראש לבוא רעבה מצאתי את עצמי עם אופציה לאכול רק מסלט אחד. לא כעסתי עליה כי היא באמת השתדלה והבנתי שפשוט שכחה. מדודה שלך לעומת זאת הייתי מאוד מתעצבנת כי זה ממש לא לעניין שהיא לא מכבדת את זה שאת צמחונית. אני לא רוצה לחשוב אילו מניפולציות היא תנסה להפעיל עלייך כשתהיי בהריון, לדודות יש קטעים כאלו.

daniela21

New member
הסיפורים שלי

משום מהלא כל כך משעשעים אותי.. יש לי במשפחה כמה אנשים שלאחרונה הפגינו גם חוסר רגישות וגם בורות והסיפורים מייד: * חגגתי יום הולדת ובאותו זמן הורי היו בחו"ל. הוזמנו לארוחת ערב אצל דודה שלי, כי כל יום שישי יש לנו במשפחה ארוחה משפחתית, בלי קשר לימי ההולדת. ואז התחילו השאלות המחרפנות: "למה את לא אוכלת מהרביולי?" (כי אסור לי!?) ו"במיוחד בשבילך הכנתי גם את הפשטידה עם הגבינות בלי קמח (וואלה? גם את זה אסור לי..) והשוס: הביאו לי עוגת יום הולדת מדליקה עם נרות ואיחלו מזל טוב. אלא שמה? אני היחידה שאסור לה לאכול מהעוגה המקומחת וגיליתי את זה כשבאתי לחתוך לעצמי חתיכה.. "על תבונה ורגישות". * אבא שלי חגג יום הולדת 50 וביום שבת האחרון וסבי הזמין את המשפחה המצומצמת למסעדה. אני כבר בבית גיליתי שאין לי מה להזמין שם פרט לסלט וכשטילפנתי לשם בכלל אמרו לי שאסור לי דבר. אז אכלתי בבית ובשביל הנימוס הזמנתי שם סלט מאוד מכובד: עגבנייה ומלפפון (כי אין ירקות מעבר). גם ככה באתי בלי חשק כי חשבתי שלא היה קורה כלום אם היו מתחשבים גם בי בבחירת המסעדה, היינו בסה"כ 7 אנשים, כך שזו לא הייתה כזו טרחה, אבל מילא. תוך כדי האוכל חברה של סבא שלי כל רגע מציקה לי: "אולי תזמיני קוסקוס??" (איכסה וגם אסור לי), "למה אסור?? זה סולת!" ואז שעה מנג'סת לי עד שבא לי להעיף עליה את מיץ הסלט המבחיל. אחר כך הגיע הגרוע מכל: כולם, כן כולם הזמינו קינוח וזה היה כ"כ מגרה, בייחוד עוגת ביסקוויטים חלומית עם שוקולד וקצפת עם שבבי שוקולד, חשבתי שאני מתעלפת מהריח ואני יושבת להסתכל עליהם, הגעתי הביתה כל כך רעבה עד שאכלתי כל מה שהיה וגמרתי עם כאב בטן.

daniela21

New member
"עדנה"

וכל המאכלים שם פרסיים, הכל מכיל קמח, חוץ מהסלט שמשום מה לא הציעו לי אותו וישר אמרו לי שאסור הכל כולל הרטבים.

למעלה