שעת יעוץ בתפוז Live

שעת יעוץ בתפוז Live

מוטי גלעם, יועץ נישואין ומטפל משפחתי מוסמך, יענה לשאלות הגולשים וייעץ למשך שעה בפורום נשואים-נשואות. כל זה יקרה ממש עוד מעט.... החל מהשעה 11:30 קיץ של בילויים בתפוז אנשים

lin sian

New member
נצל"ש

אולי אתם לא זוכרים אבל הייתי פה לפני הרבה זמן ושאלתי שאלות בנוגע לעוזרת ואיך להתמודד עם הקבוצה שלי וכל זה... בכל מקרה, מאז היו לי בגרויות ולא היה לי זמן לנשום אז לא כתבתי כלום אבל מחר, יום שלישי, יש לי פגישה של הקבוצה שלי אחרי עידנים שלא שיחקנו ואם אתם מעוניינים אני אספר איך היה..

ננסק

New member
אנחנו אוהבים לקחת חבורות קטנות

לפתוח אותן ולראות מה יש בפנים.
סבבה, תביא. מן הסתם כולנו נורא נרד על השחקנים שלך ונגיד דברים אכזריים. מוהאהאהא.

ננסק

New member
מישהי בשם נועה אנג'ל.

לא חסרים בארץ אנשים שיודעים לשלוף משפטים קצרים ומשעשעים, ואני יודע איך לגנוב מהם.

lin sian

New member
איזה אסון!

אתמול הייתה הפגישה שלנו והיא הייתה איומה! הכנו הרפתקה ממש טובה אבל כל השחקנים היו עסוקים בלצעוק אחד על השני ולא התקדמנו בכלל! תוך שעה לחלק מהשחקנים נמאס והם כיבו את עצמם ודמויות שלא היו אמורות להיות בסיטואציה היו עסוקות בלחלק ספוילרים לשאר הדמויות והם המציאו לי את המפה, הם שכחו שאני שם בכלל! אז פשוט הפסקנו לשחק וכל אחד אמר מה מעצבן אותו ואף אחד לא היה כנה איתי והם טענו שזו בעיה להכינס לאווירה. אז בילינו עוד שעה כשהם שואלים שאלות על העולם ואני עונה כדי שהם יוכלו להבין יותר טוב. בסוף כולם הלכו הביתה לא שמחים ולא מאושרים ואני לאט לאט מגיעה למסקנה שאני לא בנויה להיות שה"מ ואולי כדאי שפשוט נפסיק הכל.

ננסק

New member
הממ..

ציינת פעם שהעולם שבו אתם משחקים הוא עולם פנטזיה שהמצאת בעצמך. יכול להיות שפשוט שכחת שהשחקנים האחרים לא מכירים אותו? היו הרבה מצבים בהם תיקנת שחקן והוא אמר "אההה... לא ידעתי"? כי אם כן, זה כנראה שורש הבעיה. קרה לי הרבה, ובעיקר בפגישה-שתיים הראשונות.

lin sian

New member
לא זה לא קרה

נורא השתדלתי שהם יבינו כמה שיותר, אפילו הכנתי סיכומים של דברים שחשוב שהם יזכרו אבל הם בכלל לא טרחו לקרוא אותם.

ננסק

New member
אני אוהב השקעה כזאת

נשמע כמו חבורת אהבלים, החבורה שלך. הם שם בשביל להרוג אורקים ולהשיג חפצים קסומים. תני לי לנחש: כולם בנים עד גיל 16?

נוקס

New member
ואולי פשוט

הם רגילים למשהו שונה? אני חושב שצריך להדריך אותם צעד צעד,להתחיל בהווית כפר ומנהגים ולהתרחב אט אט.

ננסק

New member
הם לא רגילים לכלום,

הם שחקנים חדשים. כאן הבעיה, אי אפשר להדריך אותם צעד צעד כי זה דורש שהם יתנו כבוד לשה"מית שלהם, וזה בבירור לא המצב. מנהגים והווי זה לא הדבר שבו צריך להתחיל, אפילו זה צעד מתקדם מדי: צריך הסבר בסיסי למה זה משחק תפקידים ומה זה עולם פנטזיה.

lin sian

New member
בערך

יש בנות בגיל 16 ובן אחד בן 16. וכן הם שם בשביל להרוג. עשיתי פגישה אחת בלי קרבות כדי שנוכל לקדם את העלילה והם נורא כעסו. אחר כך הם ביקשו ממני להגיד להם איפה נמצאת האווירה של הסיפור שלי בסקאלה שמתחילה בהארי פוטר ונגמרת בניל גיימן וניסיתי להסביר והם אמרו שזה לא נשמע הגיוני שהרשע אצלי הוא לא מוחלט ומה פתאום המלחמה נגמרה ולמה ולמה ולמה...

ננסק

New member
אולי את צריכה להפחית פרטים

למנוע מידע גם מהשחקנים וגם מהדמויות. כך, אם הם לא ידעו מה קורה, הם גם לא יוכלו להתווכח עליו. אולי הדמויות לא מכירות את האגדות, אולי ההיסטוריה נשכחה מזמן, אולי רק הקוסם שחקר כתבים עתיקים יודע על מה מדובר. אם הן לא יודעות, גם השחקנים לא יודעים, אז שיהיו בשקט ויקבלו את מה שאת נותנת להם. במקום ללכת בגישה של להרחיב בפרטים ורקע, תעשי את ההיפך. אל תגידי -שום דבר- על העולם הגדול, ובמקום זאת תפרטי הרבה רק על המקום הספציפי (ארץ, פלך, עיר) שהיא המרכז העיקרי ממנו באים הגיבורים (הרי הם לא באים מכל קצוות תבל, נכון? [אם כן, שני את זה]). תני להם רקע מעניין ומרשים של האזור הקטן הזה, ולא שום דבר נוסף. הם לא יוכלו להתווכח על כלום.

ננסק

New member
ניצול שרשור - סקר חדש?

אני בא בתחינה אל הדרקון הגדול גורבש, ובידי אפילו מנחה - נערה צעירה ובתולה, שגדלה על דיאטה של מנגו בלבד במשך 18 שנה. בתיאבון. כעת אנא הקשב לבקשתי! הגיע הזמן לאיזה סקר חדש, ויש בפי אפילו המלצה: "איזה קוביה הכי כיף לזרוק". פרנהייט טוען ש-ק4 הן הקוביות שהכי לא נעים להשליך מהיד, ואני רוצה לבדוק אם הוא צודק באופן סטטיסטי.

backdoorslam

New member
תשובה מבלי לחשוב: ק20

ק4 היא באמת לא נעימה במיוחד. ק6 משווה "תחושת זלזול" ק8 שפיצית כזאת ק10 יותר מידי מתוסבכת עם האפס שלה. ק12 משהו זרק פעם ק12?

BluePrint

New member
זרקתי ק12

אני זוכר זאת בבירור... זה היה ביום שישי בלילה, והשה"ם התכופף מאחורי המסך יותר מדי זמן. השהתי את סבלנותי ע"י העמדת הקוביות למסדר, ועשיתי כאילו אני "יורה" אותן אחת אחת... וכשהגעתי לק12, התפקשש לי הכאילו, ובסנוקרת שהיתה מפילה את מקס שמלינג, הק12 המריאה משולחן הפינג-פונג כמו F-18 מהאנטרפריז, הקצינה זווית במגע אם השפה העליונה של המסך לשה"ם, ופגעה ישירות במצחו של השה"ם שבדיוק התרומם כדי לספר לנו על החדר האפלולי שאליו הגענו. המשך ההתנסות היה מטושטש. הכהן שלי חשב שהריח משהוא מוזר בחדר, קיבל Vertigo וצנח מעולף לרצפה לאחר שיצר מקום למזוזה בראשו החשוף. ברצינות, חוץ מפעם אחת שבה השה"ם המנצ'קין שלי ציד אביר בחרב מאד לא נחמדה (אותו הכנסנו לדוחס אשפה), לא יצא לי לגלגל ק12. אני חושב שזו "קוביית שה"ם".

shadowfax

New member
D20 ו D12

D8 ואז D10 D6 וD4 מצתרף לעניין D4 היא הכי פחות נוחה לזריקה אבל לדגתי זה בגלל שהיא פחות מתגלגלת, והכי פחות קלה לקריאה.

למעלה