שעת הש'

spraizler

New member
שעת הש'

"אנו זקוקים לכמה אנשים משוגעים, ראו היכן הנחיתו אותנו השפויים" ג'ורג' ברנארד שאו זהו ידידי, שעת ההכרעה הגיע. עכשיו זה הזמן לראות לאן המדינה הולכת ומה יש לנו להגיד בנידון. נמאס לי לראות את המדינה שלי מדרדרת יותר ויותר. היום היה לי שיעור אזרחות שבו דיברנו על סוגי דמוקרטיה שונים. כן ואולי תתפלאו לשמוע, אבל בשנות ה70, כשהיינו מדינה פחות מפותחת, עם פחות כסף ועם מצב מדיני וכלכלי גרוע יותר- היינו המדינה הסוציאלית מספר 1 בעולם. החברה היתה אדם לאדם אדם, ולא כמו היום, אדם לאדם זאב, ושכל אחד יסתדר עם עצמו, ואם לא הולך לו בעיה שלו, כי זה לא מזיז לי, כי אני חושב רק על עצמי. לפני כ15 שנה, אחוז הילדים העניים במדינת ישראל היה כ8 אחוז. היום כל ילד שלישי! עני. שליש מתושבי ישראל ילדים. החינוך שהם מקבלים לא מספק וכל קיצוץ מוריד ומוריד את רמת החינוך, אז פלא שכבר אנחנו לא זוכים בפרסים מדעיים? פלא שברמה העולמית אנחנו בתחתית? פלא שהחברה גואה באלימות? לא ממש.. זה הכל תוצאה של מדיניות הממשלה בעשור,שניים האחרונים. ואני יכול להוסיף דוגמאות מפה ומשם, אני בטוח שאתם לא צריכים עוד. זהו רבותיי, הגיעה השעה להראות מה אנחנו שווים, להראות אם הנוער ותנועות הנוער שבהן אנו פועלים מסוגלות להביא למהפכה. לא לשינוי, למהפכה של ממש! כי לזה אנו זקוקים. לגבי השאלה האם אנו מסוגלים, זה ברור מאליו שכן. אנחנו הכח החי והמניע של החברה והמדינה, אנו דור העתיד, ואיך שנרצה שהעתיד יהיה - כך הוא יהיה. השאלה היא אם נרים את הכפפה ונצא מהבועה שלנו, ונלך לשנות את החברה. שאלה לא פשוטה שדורשת הרבה מחשבה ודיונים, אבל זו שאלת החיים. אם נתן לשנים לעבור ולעבור, המצב ידרדר ואז כבר לא נהיה נוער, נהיה מבוגרים ולהם יותר קשה לשנות סדרי עולם. ככה בשקט נפנה את מקומנו כמסוגלים לשנות לדור הבא. אבל האם הוא יהיה מסוגל לעשות מהפכה או ירצה לעשות? לזה אין לי תשובה. אחיי ואחיותי, קומו ועורו, כי לנו הכח לעשות זאת. בכולנו טמונה היכולת לשנות, ואפילו אם זה לא יהיה בגדול, לאט לאט זה יצבור תאוצה. אין ברצוני להציג דרכי פעולה ולהטיף לכם לעשות ככה וככה. כל רצוני הוא לגרום לכם לרצות ולעשות משהו, לא משנה מה. העיקר לעשות. תחשבו, תשבו עם חברים, עם גרעינרים, קומונרים, מדבים, הורים וכל מי שבא לכם. תחשבו מה צריך לעשות, איך משנים. רק תתחילו, והמונים יצטרפו אליכם, אתם לא לבד במערכה. אל תשכחו את שאר תנועות הנוער והנוער בפרט בישראל שיבואו לעזור, כי להם מטרה משותפת. לכולנו נמאס, לכל החברה בישראל. זוהי שעתנו! זמננו הגיע! עלו והגשימו,כי יכול נוכל לה!

spraizler

New member
../images/Emo208.gif

הקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצההקפצה

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifקראתי, ואני חייבת להגיד..

שגרמת לי לחשוב המון. אני מסכימה עם כל מילה.. מובן שיצא לי לחשוב על זה גם לפני, אבל כשמישהו אומר את זה זה גורם לחשוב שוב ושוב.. אז קודם כל, תודה!
והמ.. טוב, אני צריכה עוד לחשוב. :)

mangie

New member
הבעיה היא שאריק דמוקרטיה

אופטימי. ומרגלית פסימית ברמות. אריק נותן את כל הכח בעולם. אתם הנוער. אתם יכולים. מרגלית מדברת על כמה שהמבוגרים בשלטון דפוקים ומושחתים. ואיך שהכיתה היא שיא ההפרעה בשכבה הזו. אז איכשהו - יש בי זעם. אבל כח לפעול? את הכח לפעול איבדתי לייאוש. כן, ייאוש. תסתכל על הכיתה שלי ותבין למה. האידיוטים האלה זרקו אתמול מסטיק לילדה בשיער. ולאיזו ילדה? זו שיש לה הכי פחות חומות של הגנה. שום חברים שום דבר. זו התעללות. ואף אחד כמעט ולא אמר מילה. ( מהבנים. רק התנועתיות הריו קול מחאה). אם אנחנו לא מצליחים לגעת בהם, בקרובים אלינו ביותר, במי ניגע? אז יאללה לפעול. אבל אולי זה יהיה קול אחרון מתוך ייאוש ואין אנשים רעים בעולם. רק אדישים.

spraizler

New member
מה קשור לאריק

הזכרתי את זה רק כי סתם הוא העלה את זה ויש המון גישות לנושא ובאמת צריך ללמוד את זה לעומק. זה לא מי זה מה. ומה את צריכה את הכתה שלך? וההתנהגות שלהם זה תוצאה של אותה מדיניות בין השאר.. דווקא זה אמור לגרום לך יותר לרצות לשנות ויש אנשים רעים בעולם

mangie

New member
אתה יודע, נמאס לי מזה.../images/Emo46.gif

אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. מה גם שאתה תוקף. כל הזמן. לא ברור לי למה ונמאס. יש אנשים שהם שונים באופי שלהם ממך. גם ביכולת הקליטה. גם ביחסם לאנשים. ואתה פשוט לא מוכן לנסות ולהבין. אז אני - הלכתי.

booble

New member
צריך סוף! אבל סוף של מה?

ראיתי אתמול סרט שנקראה "תאגיד" שבוחן את התפתחות התאגידים ברחבי העולם ובכלכלה העולמית. אחת הטענות המרכזיות היא שאת הפוליטיקה לא מנהלים יותר מפלגות ואידיאולוגיות כאלה ואחרות. מי שמנהל את העסק אלו תאגידי הענק הבין לאומים שכוחם עלה על הכוח של ממשלות שונות ברחבי העולם. מראים שם דוגמא שכדי למחוק את החובות של אחת המדינות העולם השלישי המדינה הפריטה את המים שלה, לאנשים אסור היה לאגור מים! - כי הם היו שייכים לתאגיד גלובלי כל שהוא. בנוסף התאגיד שלך בריונים שיאכפו את החוקים החדשים בשבילו. בעקבות זאת פרצו מהומות של "ההמונים". המשטרה פזרה את המהומות בכוח את הפרעות תוך כדי שהיא הורגת ופוצעת את המפגינים. עכשיו נוצר מצב שבו הממשלה מגינה על זכויות מפוקפקות של איזה תאגיד זר במקום לדאוג לתושביה שלה. בסוף המיים חזרו לידי המדינה אז זה סוג של סוף טוב. אצלנו המצב לא ממש שונה. עדין הכסף, הרווח והיוקרה באים על חשבון האנשים, אחווה, אהבה וכו'. התקשורת מציגה תמונה בטחונית-חברתית-ממשלתית עגומה למרות שחוזרים שוב ושוב שאם כל החרא המצב הכלכלי מצוין אז כדי להשקיעה. לסתירה הזו יש המון סיבות שאת רובם בכנות אני לא ממש מבין. הסהדרכים לישב את היא לפי האינטרסים של בעלי ההון.....המשך יבוא

spraizler

New member
סוף לכל הטרוף הזה..

וכן אתה צודק.. המצב מורכב מאוד ויש משהו במה שאתה אומר.. העולם שלנו הפך להיות כסף נטו. אבל אני מאמין שעדיין יש תקווה ופתרון, אין לנו בארץ מגה תאגיד כזה או אחר.. אנחנו זקוקים לפוליטיקאים אחרים.. כמו פעם שלא כל אחד דאג רק לתחת שלו ושהכסף עניין אותו. נקווה שהדור שלנו כן ילך לפוליטיקה וישנה משהו.. אבל בינתיים כל אחד יכול לפעול במישור שלו

kedeman

New member
מה שלא תשקיע היום בחינוך

תשקיע מחר ברווחה (ובמשטרה)

למעלה