שעת הנקה

מצב
הנושא נעול.
שעת הנקה

שעת הנקה
שעת הנקה, אני עו"ס העובדת במשרה מלאה של עובדים סוציאליים בעיריית ירושלים. חזרתי החודש מחופשת לידה ומקריאה פשוטה של החוק שעת הנקה היה לי ברור כי אני זכאית לעבוד שעה פחות ביום. במאבי אנוש אמרו שאני זכאית רק לחצי שעה ביום היות ושבוע העבודה של עו"ס קצר יותר במשק. אני מבינה אחרת את הדברים מה העמדה החוקית משרתי מוגדרת כמשרה מ-ל-א-ה (39 ש"ש) אודה לעזרתכם.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הדין עמך

שעת הנקה
שעת הנקה, אני עו"ס העובדת במשרה מלאה של עובדים סוציאליים בעיריית ירושלים. חזרתי החודש מחופשת לידה ומקריאה פשוטה של החוק שעת הנקה היה לי ברור כי אני זכאית לעבוד שעה פחות ביום. במאבי אנוש אמרו שאני זכאית רק לחצי שעה ביום היות ושבוע העבודה של עו"ס קצר יותר במשק. אני מבינה אחרת את הדברים מה העמדה החוקית משרתי מוגדרת כמשרה מ-ל-א-ה (39 ש"ש) אודה לעזרתכם.
הדין עמך
חוק עבודת נשים קובע, כי גם עובדת שחזרה מחופשת לידה והיא מועסקת ״במשרה מלאה לפי הנהוג במקום עבודתה״, תהיה זכאית להיעדר מעבודה שעה אחת ביום במשך 4 חודשים לאחר חזרתה. החוק אינו קובע ״חצי שעת הנקה״ ואף אינו כורך בין היקף העבודה לגובה הזכות, וזאת משהינך עובדת בפועל משרה מלאה לדברייך כאמור מכח הדין הספציפי החל על עוסי״ם במקום עבודתך הספציפי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה