שעשועי ניווט?

רֶשֶף

New member
שעשועי ניווט?

כבר לפני יותר משנה נתקלתי בפורומים באיזה בחור בשם מיכאל,שניסה לעניין את הקהילה במשחק ותיק שנקרא GeoCaching. זה כמה זמן שאני משתעשע ברעיון ומנסה להגדיר וריאציה מתוחכמת ותחרותית יותר על אותו משחק, אבל בעוד האסוציאציה המיידית המתבקשת על נושא "תחרות" היא תחרות ניווט סטנדרטית בה המתחרים פועלים בו זמנית ומתמודדים על הזמן הקצר ביותר ועל המסלול הקצר ביותר, אני מדבר על משהו עם זיכה ל-Caching (קרי "מטמון") באופן שה"תחרות" אינה חייבת להתקיים Online, אלא יכולה להתפרס על מספר ימים/שבועות והמשימה אינה הגעה לנקודות אלא איסוף הרמזים המוחבאים בנקודות (או בסביבתן) לצורך פתרון כתב חידה או משהו כזה. העקרון המנחה הוא שנדרש מינימום מסויים של נוכחות בחלק מהנקודות על מנת לצבור מספיק אינפורמציה לפתרון. על פניו, נשמע לי כמו שילוב של מין תחרות ניווט עם משחק "מחפשים את המטמון". האם יש עניין לציבור? האם עוד מישהו מוכן לתרום רעיונות או לפתח דיון בנושא? (כמו - איך מונעים מטיפוסים לא תחרותיים מ"לגנוב" רמזים, איך יוצרים "רמזים" שהם חלק מהטבע בלי להשחית אותו או לטנף אותו בפתקים, סימונים וכד') האם יש מישהו שיש לו נסיון בחיבור "כתבי חידה" כאלו? (לא. לא חייב להיות אניגמטי כמו חמיצר) תודה ושנה טובה.

IlanShacham

New member
כמה מחשבות בעניין

קודם כל, פבל לויצקי (מהנווטים הרגליים) הציע כאן בפורום פעם פורמט לתחרות ניווט GPS, לא הצלחתי למצוא את זה, אולי הוא יעלה את זה שוב. תחרות על פני זמן רב לא נראית לי לעניין - מנצח מי שלא עובד (או לומד) ויכול להרשות לעצמו לצאת לשטח כל יום. אפשר לעשות אולי תחרות של יומיים שלושה - מין ראלי כזה - חוצה נגב או משהו כזה. כשבכל יום צריך להגיע ממקום למקום ולעבור בכמה תחנות בדרך. התחרות הזו היא בעיקר בשביל הכיף, כי ינצח בה בעיקר מי שרוכב מהר. אבל לדעתי זה בהחלט יכול להיות ארוע מהנה.

רֶשֶף

New member
לדעתי לא קלעת לכוונתי

ומן הסתם לא הסברתי את עצמי כראוי. אני לא חובב של תחרויות מהירות ולא עלה בדעתי לעשות תחרות כושר מניווט. גם לא כיוונתי לבעלי GPS דוקא. כוונתי היתה יותר ל"משחק" ברוח ספורטיבית מאשר לתחרות. נניח שיש סט של נ"צים המפורטים באתר מסויים או בהודעת פורום. כל נ"צ מלווה בתיאור מסויים, מעין כתב חידה (אבל לא בסגנון חמיצר, משהו ידידותי יותר
) המכוון לרמז בקרבת הנ"צ (נניח ברדיוס של 10 מטר) - זה יכול להיות איזה עץ מיוחד, איזה סלע בצורה או גוון ספציפי, זוית מסויימת שממנה רואים אתר מסויים וכד'. למעשה לא חובה למצוא את כל הנ"צים. צירוף של, נניח... 3 או יותר נ"צים יכול לאפשר פיצוח כתב חידה הטומן מחובו רמז לגבי מיקומו של נ"צ אחד או יותר נוספים שבהם מסתתר מידע, שהמביא אותו ראשון זוכה בתחרות. באופן זה ברור לך שאי אפשר לנהל תחרות כזו ביום אחד או יומיים, נדרש כאן ידע נוסף, הסטורי, טכני, אישי. זה עשוי לקחת זמן מצד שני לא חייבים לסיים תחרות כזו בסבב אחד, אפשר להוסיף עוד ועוד נ"צים שמכילים רמזים נוספים שמובילים לנ"צים נוספים וכן הלאה. הבעיה היא רק איך לחבר כזה "משחק" מורכב.

sdanpo

New member
../images/Emo132.gifלדעתי...

זה רעיון נחמד , מגניב , גדול , כיפי... אך , עם זאת, המרחק ממנו לספורט שבו אנו (חברי פורום זה) עוסקים הוא די גדול.... אני אישית מקדם בברכה יוזמה כזו (אף על פי שכמות הידע שלי ב"ידע העם והמדינה" היא מוגבלת יחסית) . אם תרים פרוייקט כזה , סחטיין ........ בברכת עלה ורכב דן פורת

ניווט עם gps

אני מחפש תחרות מקומית באיזור המרכז להתלבש עליה, ולהזמין בעלי מכשיר gps (גם, ואולי בעיקר, על אופניים). בתקוה שזה יהיה עוד השנה (יש מילואיים וכו').

geva

New member
החבאת רמזים

אפשר להחביא את הרמזים בתוך פחית (לכל קבוצה צבע פחית שונה) עם חול כשפתק בתחתית של הפחית, שופכים את החול ומוציאים את הפתק, על כל פחית כתוב בר קוד/מספר מסויים שמשיך אותו לנקודת ציון מסויימת, וחייבים להביא את כל הפחיות ע"מ שהשופטים יוכלו לראות שהקבוצה אכן היתה בנ"צ וגם בכדי למנוע לכלוך של הסביבה.

למעלה