שער מנדלבאום... :)

סנטה

New member
שער מנדלבאום... :)

אמממ ... שאלה אני עושה איזה פעילות על המקום בהקשר על ההתנתקות הבנתי שגדר ההפרדה עוברת במקום ושיש סיפור על המקום בהקשר להתנתקות מישהו יכול לספק לי מידע מיקום המקום,האם יש איזור שאפשר להתיישב שם או משו כזה? תודה ! :)

שער מנדלבאום היה מעבר הגבול בירושלי

אין קשר בין רצועת עזה לבין שער מנדלבאום. שער מנדלבאום היה מעבר הגבול בין ישראל לירדן בירושלים בין השנים 1948 עד למלחמת ששת הימים. השער שימש למעבר דיפלומטים, אנשי כנסיה ותיירים זרים (התיירים הורשו לעבור רק מכיון ירדן לכיון ישראל, התנועה בכיון ההפוך היתה אסורה). בנוסף, פעם בשבועיים עברו דרך שער מנדלבאום השיירות הישראליות להר הצופים. לסיום, אנקדוטה חביבה על שימוש נוסף בשער, פחות פורמאלי ופחות ידוע מסופר בספר ירושלים וכל נתיבותיה בהוצאת יד בן צבי. הספר מצטט חבר בועדת שביתת הנשק: "היינו מחליפים עיתונים כל יום... כל אחד רצה לדעת את העיתונים של הצד השני... אז במקום להתחיל לקנות אותם בלונדון, ועולה לך פי עשר כסף, ולהתחיל לחפש, אז עשינו סידור. כל יום הם אספו לנו את כל העיתונים שלהם ואנחנו אספנו חבילה שלנו. ההחלפה נעשתה במעבר מנדלבאום, וזה נעשה ברוח טובה."

הכניסה לאן, לשער מנדלבאום? הוא כבר

הכניסה לאן, לשער מנדלבאום? הוא כבר לא קיים מזה 38 שנה. המעבר היה ממוקם בקצה שכונת מוסררה, היכן שהיום קיים כיכר פיקוד מרכז. אני מצרף 3 תמונות של המעבר: 2 תמונות משנת 1964, כאשר המעבר היה פעיל. התמונה השניה משנת 1980, כ- 13 שנה לאחר הפסקת פעילותו. שלוש התמונות נמצאות באתר אוסף התצלומים הלאומי.

סנטה

New member
תודה רבה עזרת לי מאוד

יום שלישי אנחנו נבקר במקום,המקום אמנם לא קיים אבל בעיקרון באתר עצמו הבנתי שיש שם פסל או משהו שמסמל זה נכון? תודה.

תמונה שלישית משנת 1980

אינני יודע אם הבניין עדין קיים, אשמח אם אחד הירושלמים בחבורה יעדכן אותנו.

סנטה

New member
הנה השער כיום

ממוקם שעון חול ושם בדיוק היה השער. נפלאות הגוגל.

רענן111

New member
בניין חשוב

עד לפני זמן לא ארוך שכן בבנין שנראה בתמונה בית הדין הארצי לעבודה.

למעלה