שער וגדר לבית

פרלמנים

New member
שער וגדר לבית../images/Emo82.gif

שלום, אנחנו עוברים לגור במושב בנגב, בינתיים לא בונים אלא מקבלים בית סטנדרטי של עמידר על דונם במושב. ברצוננו לגדר את החצר ולשים צמחיה מטפסת. כמו כן לעשות שער כניסה, כמובן. האם מישהו יודע מה עלות של גדר למטר אנחנו נבצע את העבודה- מה עלות רק החומרים? כמו כן מה לגבי עלות של שער סטנדרטי, פשוט, ללא עבודות ברזל אומנותיות, רצוי פסים מעץ פשוטים. עוד טיפים בנושאים הללו יתקבלו בברכה, תודה רבה, פרלמנים.

fireman

New member
אם מדובר בפרוייקט שאתם מעוניינים לעשות

בעצמכם (גם אני הייתי עושה בעצמי) הייתי מציע לפנות לפורום "עשה זאת במו ידיך" (פורום 774) אני בטוח ששם תוכלו לקבל המון עזרה וטיפים, אפילו המלצות היכן לרכוש חומרים ומה הכלים הדרושים לכם.

בינא

Member
פרופילים לשער, גדר וצמחיה

מומלץ לכם ליסוע לאזור התעשיה של רמת חובב למפעל "אביב" תעשיות בע"מ. נכנסים מהכביש הראשי ונוסעים פנימה לאחת הפניות ימינה (יש שילוט, אילו מפעלים יש בכל כביש). המפעל הזה מיצר פרופילים מסוגים שונים מפקקי בקבוקי המשקה והוא אחד ממפעלי המיחזור המוצלחים שיש. החומר הזה מקבל גיוון שאינו סובל מקרינת שמש. יש לו כל מיני צורות, עוביים וגדלים וניתן להשיגו במבחר גוונים, כולל דמוי עץ. כל תחנות האוטובוסים ופחי האשפהשמפוזרים לאורך כביש הערבה עשויים מהחומר הזה. ניתן לעשות ממנו גם עמודי גדר וגם לבנות ממנו שער יפה. לא הייתי ממליץ לגדר את השטח אלא לשתול שיחים שגדלים על מעט מים ומהר ולצורך זה "פיטנגו", הכותבת בפורום זה, יכולה ליעץ.

fireman

New member
הרבבבבבבבבבה כסף

למרות שמדובר בחומר ממוחזר (אגב, יש מפעל כזה גם ברמת חובב) המחיר של החומר מאוד גבוה ועולה אפילו על מחירו של עץ. אם מדובר על עשיה עצמית ועל חיפוש כיוונים בכדי לחסוך כסף, למרות שבטווח הארוך הפלסטיק מעולה ולא דורש אחזקה, העלות הראשונית מאוד מאוד גבוהה.

פרלמנים

New member
../images/Emo45.gif תודה, נחשוב על זה.

חייבים גדר, כאמור, בגלל הכלבים... אבל נראה מה לעשות...

אטיוד5

Active member
והצעתי היא ...

שאולי לא תעשו שער וגדר בכלל! שימו לב אם גם לשכנים יש. אצלנו במושב תושבים חדשים שהגיעו, שלא "ידעו את יוסף", גידרו את עצמם ולמעשה פגמו ברצף החצרות היפה. זה היה חלק מהחינניות של המושב ועכשיו הוא נקטע בחלקו.

פרלמנים

New member
חשבנו על זה אבל

יש לנו שני כלבים די גדולים ואני לא חושבת שזה רעיון טוב שהם יסתובבו להם בחופשיות ויזללו חתולים תמימים
באמת לרוב הבתים יש גדר נמוכה או שאין בכלל אבל מבחינתנו זו לא אופציה... תודה בכל מקרה פרלמנים

אטיוד5

Active member
אצלנו ...

הכלבים למדו להסתדר עם החתולים, זאב עם כבש. ואם הם בכל זאת תוקפניים אז קושרים אותם. הקשירה יכולה להיות בטבעת לכבל מתוח, כך שעדיין יהיה להם מרחב מחיה די גדול.

בינא

Member
מצטרף להמלצה ללא גדר אם מדובר בבעיית כלבים

רתימתם בשרשרת לכבל מתוח מצד אחד של החצר לצידה השני, כאשר יש להם אפשרות ללכת/לרוץ וגישה למקום מוצל ומים, עדיפה על כליאתם בתוך גדרות וכמובן תחסוך את ההוצאה הגדולה יחסית. כבל כזה עם נועלי כבל, ניתן לרכוש בכל חנות לחומרי בניה ויתדות זוית מברזל, ניתן לרכוש בכל מסגריה.

למעלה