שער הדולר

whiskit

New member
שער הדולר

שלום לכולם האם מישהו (האגודה, משרד התיירות) עושה משהו בקשר לירידה החדה בשער המטבע? האם יש פתרונות? (לתת מחיר בשקלים?, לדרוש יותר מ-$155) בתודדה מראש איציק

למה בכלל השכר בדולרים?

זו דרך מחשבה גלותית. למדינת ישראל הריבונית יש מטבע משלה מזה כ-60 שנה. מי שרוצה לקבל שכר ינקוב אותו בשקלים - 650 שקלים ליום עבודה ואם הוא זקוק לתירגום לדולרים, יתרגם. אבל מה שקורה שכולם עושים הפוך כאילו אנחנו חיים בחו"ל. המקור הוא כמובן הרצון להרויח יותר כסף אז נוקבים בדולרים כי זה נשמע פחות משקלים, אבל כשהדולר חלש, פתאום מדברים על שקלים. איך אמר עבד: מי שמתחיל להאמין, שיאמין עד הסוף......

eliane

New member
רצוי לבקש לא פחות מ 650 ש"ח

אבל על זה כבר דיברנו רבות ....

ahalan

New member
סליחה??? שער הדולר פוגע לא רק במורי הדרך...

מה לגבי המלונות שחוזי התיירות הנכנסת שלהם נרשמו כשהדולר היה 4.45... מה לגבי האוטובוסים העושים יום עבודה ב-פחות מ-300$ כשהדלק בזינוק והדולר בהתרסקות? מה לגבי האופרטורים??? אבל, מי שעובד בתיירות נכנסת לעיתים מפסיד ולעיתים מנצח בתנודות במט"ח... אין כל הגינות בגלגל הצלה של מינימום 650 ש"ח כי מי שייספוג את זה יהיה האופרטור שהרווח שלו גם ככה מצומצם... הסכם זה הסכם ושכזה נועד להיות מכובד וללא תירוצים!

אאל"ט

ההילך החוקי בישראל הוא שקל חדש. הייתי מציע לקבוע תאריך יעד, לא קרוב מדי לזמן הנוכחי, בו יקבע שכר המינימום של מורי הדרך בש"ח ויעודכן בהתאם למדד בישראל. אין דרך לדעת היום מה יהיה שער הדולר בעוד שנה, ומי ירויח ומי יפסיד אם ב-17.11.08 נעבור לשכר שקלי.

ahalan

New member
ובניתיים לא לבכות...

כשהדולר היה 4.70 אף אחד לא בכה...

מי בוכה?

אתה פועל בשוק חופשי. איש לא קבע שאסור לדרוש שכר גבוה משכר המינימום. איש גם לא קבע שאתה חייב לקבל לעבודה מורה דרך הדורש יותר משכר המינימום.

eliane

New member
לא בוכה ......

אני עובדת עבור ה 155 $ בדרך כלל כ- 12 שעות ביום , לכן סליחה שקשה לי אם זה שיורד השכר בשקלים בגלל הדולר. גם אני חושבת שצריך לקבוע שכום הגיוני בשקלים או לעעצור ב - 1% = 4.00 כפי שכבר עשיתי עם כמה סוכנים. אבל שוב , אני לא בוכה , תודה ל'ה יש מספיק עבודה , שרק ישאר שקט לילה טוב ושקט

למעלה