שערות ברגלים

שערות ברגלים

היי, אני מפה, אבל בניק אחר מפאת צניעותה של ביתי. לילדה שלי, בת 8 יש הרבה שערות שחורות על הרגלים. [אני בכלל לא שעירה] זה מפריע לה. כבר קיבלה הערה שזה מגעיל מילדה מהכיתה [פוסטמה
]. היא אמרה לי שהיא מתביישת שרואים לה את את השערות. שהיא נראית כמו בן. הסברתי לה שבאמת לרוב בנים יותר שעירים מבנות. במיוחד מבוגרים. אבל יש גם מקרים הפוכים. למשל אח שלה שהוא נער לא שעיר בכלל והיא כן. ויש נשים מבוגרות שמסירות שיער. החמודה הזאת מיד שאלה בת כמה תהיה הקוסמטיקאית שלי כשהיא תהיה בת 20. ואני מתלבטת. זה ממש מוגזם בעיני להסיר שיער בגילה. מצד שני, זה מפריע לה. אני זוכרת שאמא שלי לא הרשתה לה לעשות את זה. הייתי הרבה יותר גדולה. אבל מאד רציתי. במבט לאחור, זה באמת היה מיותר. היום אני כבר לא מסירה שיער. אבל כאמור, אני לא שעירה. אז אני נעה בין הרצון לגרום לה לקבל את עצמה, ולא להיכנע לתכתיבי אופנה לבין הרצון להענות לה ולמנוע ממנה מבוכה. ובין המחשבה שהיא כל כך צעירה!

חני ב

New member
אם את חושבת שהיא צודקת

ורק הגיל מרתיע אותך, לכי עם הבקשה שלה ותורידי לה.

daoli

New member
אני הייתי עושה איתה שיחה מעמיקה

זה שילדה אחת אמרה לה, זה לא אומר שזה כל כך נורא. ואם מישהי תגיד לה מחר שיש לה אף מכוער או צבע שערות דוחה, האם גם אז היא תירצה לשנות? בשיחה כדאי לראות האם זה באמת מפריע לה אישית.או שמדובר בלחץ חברתי. ואם זה באמת מפריע לה אישית ועושה אותה לא מאושרת, אז שווה להוריד. במוקדם או במאוחר היא תתחיל להוריד שערות. היא רק צריכה להבין שזה לא כל כך נעים ועלול לכאוב. אם היא מוכנה לזה נפשית, אז סבבה. זרמי איתה ושתהייה מאושרת.

נומלה

New member
אין לי תובנות עמוקות אבל

הסבירי לה שזה לא זבנג וגמרנו אלא שזה מעכשיו כל חודש ועשי עליה ניסוי האם היא מוכנה לשלם את המחיר של הכאב. כל דרך אחרת הרי רק תחמיר את הבעיה. אם את מתכוונת לקחת אותה לטיפולי ליזר היתי ממליצה להתיעץ עם רופא לפני. לא בטוח שזה מיועד לגיל הזה. אולי מכנסיים ארוכים יהיו פתרון יותר פשוט לכמה שנים.

b o t t e n

New member
מניסיון, אם איו עדיין פעילות הורמונלית ענפה.

אז הורדה אחת- אפשר עם קרם. ולא יצמחו כל כך מהר בחזרה. מה שכן, אם את חושבת שזו רק תחילת הקטסטרופה שווה לשקול אינפרא אדום. אגב, אני לא חושבת שדברים כאלה מבגרים בכלל, להיפך זה ייתן לה שלוות ילדות מול החבורה. וכן זה בהחלט נראה מוזר שיעור יתר בילדים. שווה לבדוק גם אונדוקרינולוג שהבעייה היא לא ממשהו אחר- פנימי. בהצלחה.

למעלה