שערות ברגליים?

שערות ברגליים?

שלום, יש לי כמה שאלות שלא קשורה ישירות לסקס, אבל אני מקווה שהן יכנסו להגדרה היותר כוללת של "מיניות נשית". מקווה שתוכלו לשתף אותי בהגיגכן
הנושא שלי הוא כמובן שערות ברגליים. אז ככה: האם אישה שרגליה אינן קרחות נתפסת בעינכן כפחות נשית? האם אתן מכירות אישה שלא מורידה שערות ברגליים? האם שאלתן פעם גבר לדעתו בנושא הזה - האם נשים עם רגליים שעירות דוחות אותו? מצד אחד, אני שוקלת להפסיק להוריד שערות באיזור הזה. ומצד שני, אין לי כל כך ביצים לעשות את זה. על כף אחת של המאזניים עומדת תחושת הפגיעה וההשפלה של הגוף שלי, התמרמרות וכעס לנוכח הנורמה החברתית הנאלחת הזו; ועל הכף השנייה אי נוחות מנעיצת מבטים, רצון לא להתבדל מהשאר (מה לעשות, אני קונפורמיסטית) וכמובן נטייה מינית הטרוסקסואלית, שמתריעה בפני דחיית גברים. אגב, משהי ניסתה לצבוע את השערות האלו? זה נראה לי כפתרון ביניים.

פעם היה לי חבר שטען

שכל עוד יש לי פחות שיערות ברגליים מאשר לו - זה לא מפריע לו
(גם אם הייתי מלווה שיערות בריבית לא הייתי מגיעה לכמות הנדרשת). מעבר לזה אני לא יודעת לענות לך, כי אני לא מרגישה התמרמרות או כעס על הנורמה החברתית הזו.

pooshkash

New member
נשיות מהי???

האם להוריד שערות מהרגליים?.. אם ממש לא חשוב לך מה יאמרו עלייך הגברים, תני לשערותייך לגדול פרא... אבל נשיות היא חלק מהסקס אפיל, וברגע שאת מפסיקה למשוך גברים את בצרות. מכאן תוכלי להבין כמה דברים חשובים...

נשיות?

משתנה מאישה לאישה, אני מניחה. אני מנסה לשכנע את עצמי שגבר שיפסול אותי בגלל דבר כזה, לא שווה את ההתייחסות שלי. ואולי דווקא זו דרך לסנן בין מתאימים ולא מתאימים. אבל אני סתם, אני באמת לא יודעת...

לפחות במקרה של שעווה -

זה כואב, זה מגרה את העור. אבל מעבר לכך, אני מרגישה מושפלת כשאני נותנת לגוף שלי לסבול ככה בכוונה, ורק בגלל נורמה חברתית מטומטמת. אז כן, יש כאן איזו התמרמרות אידיאולוגית.

אני אישית אוהבת את הרגליים שלי חלקות

החבר טוען שזה בכלל לא מפריע לו, אולי בעיקר כיוון שהשיער שלי יחסית בהיר; אבל אני אישית לא אוהבת את השערות שלי על הרגליים, ובפרט לא רוצה ללבוש בגדים חושפי רגליים בלי שהן יהיו במצב טיפ-טופ. באשר לנשים שלא מורידות - נתקלתי בשתיים כאלה; אחת לבשה מכנסיים אז היה מדובר רק בפס עור די צר בינם לבין הנעליים, והשנייה לבשה שמלה קצרה אבל הייתה מאוד מאוד בלונדינית, כך שהיער הבלונדיני שכיסה את רגליה לא בלט למרחוק ורק מקרוב זה נראה קצת מוזר ולא שיגרתי, אבל לא בלתי אסתטי. מצד שני, לנשים שעירות ו/או עם שיער כהה אני חוששת שאין פריבילגיה כזו כי עליהן זה יראה נורא (זו דעתי) ובהחלט הרבה פחות נשי. להבהיר את השיער נשמע כמו פתרון לא מלהיב בכלל, כיוון שמי חמצן לא ממש נעימים לעור, וזו די טרחה, נראה לי, אז אם כבר כל הבלגן הזה, לא עדיף כבר להוריד וזהו?

תשובות

אישה שרגליה אינן קרחות לא נתפסת בעיני כפחות נשית, אבל אני לא פונקציה כי גברים יגידו לך אחרת. הייתי רואה אותה כאחת עם תעוזה, כי זה באמת נדיר. לשאלתך השניה לא נתקלתי באישה שלא מורידה שערות ברגליים, כן נתקלתי בנשים (בעיקר רוסיות- אני מקנאה בהן!) שלא צריכות להוריד כי הן חלקות באופן טבעי. בן זוגי ושאר הגברים ששאלתי לדעתם לא אוהבים שעירות בכלל, לא רק ברגליים אלא בשאר חלקי הגוף. לצבוע את השערות נראה לי פתרון שלא שווה את הטרחה ובאמת כמו שנאמר מעלי עדיף כבר להוריד. לגבי הדילמה שלך, זה באמת תלוי מה המצב שם. אם השיער הוא פלומתי ובהיר אני לא חושבת שזה נורא, אבל עם שיער שחור
...

גם האמריקאיות די חלקות, לא?

טוב, בלונדינית אני לא... האמת היא שכבר שכחתי איך זה נראה באורך מלא, כי עכשיו כמובן קיץ. בעיקרון השיער שלי (על הראש) הוא שטני-כהה. לגבי השערות ברגליים.. הן לא שחורות ועבות, אבל הן גם לא בדיוק בהירות. הן איפשהו באמצע.

שאלה מצויינת

ותודה ששאלת אותה. הרבה מאיתנו עושים הרבה דברים שמקובל לעשות אותם, ומעט מאיתנו עוצרים לחשוב על זה ולשאול אם מתאים לנו או לא. אנחנו חיים בחברה שבה שי הרבה נורמות ותכתיבים שרובנו מצייתים להם בלי להניד עפעף, מתוך רצון להתקבל ולהיות רצויים. לחלקנו לא אכפת, וחלקנו מרגישים את המחיר שאנחנו משלמים ומחפשים דרך לחיות בצורה שיותר מתאימה לנו. שערות ברגליים זאת סוגייה מצויינת - כי באמת יש סוג של קונצנזוס תרבותי לגבי העובדה שנשים אמורות להיות חלקות. לא שואלים אותך האם את מורידה שערות ברגליים - שואלים אותך איך את מורידה. כי זה ברור שאת מורידה. וכן, יש נשים שלא מורידות. כי לא בא להן, כי מעיק עליהן, כי כואב להן, כי מעצבן אותן שגברים לא מורידים, כי הן אוהבות שערות. הגוף שלנו - גם של נשים וגם של גברים - הוא שעיר מטבעו. הרוב המוחץ של נשים מורידות שערות, ובשנים האחרונות גם גברים מצטרפים. אמנם (עוד) לא ברגליים, אבל בחלקים אחרים של הגוף. הסטנדרטים הופכים להיות נוקשים יותר, ולפעמים זה מקשה על חיינו. ההגדרות נוקשות אבל גם משתנות עם הזמן ומשתנות גם בין חברה לחברה. יש קבוצות שבהן זה כמעט בלתי אפשרי להסתובב עם שערות ברגליים, במיוחד אם את מול מצלמות, ויש קבוצות אחרות שבהן דווקא מקובל ללכת טבעי. אני מעריצה אותך על זה שאת עוצרת לחשוב, מעיזה לשאול, מעיזה לשתף ומתלבטת מה לעשות. זה מקסים בעיניי שאת רוצה להיות נאמנה לטבע שלך ולאפשר לשעיר הגוף שלך לצמוח. גברים עושים את זה, אז למה אנחנו לא? סוגיית הקבלה החברתית היא באמת מאוד משמעותית - כשמישהי לא מורידה שערות, במיוחד אם השיער שלה לא בהיר, זה מושך תשומת לב, אנשים רואים את זה ולעיתים קרובות מעירים - במבט או במילה. וזה יכול להיות לא נעים. אז תלוי עם איזו גישה את באה, עם כמה אהבה עצמית ועם כמה מוכנות לספוג את ההערות האלה. בגלל שמאוד מקובל חברתית להוריד שערות באמת יכול להיות קשה יותר למצוא בן-זוג מקבל ותומך, אבל זה אפשרי. יש גברים שלא נרתעים מזה, ואף נמשכים לזה, ויש גברים שמה שהכי מושך אותם זה אשה מאושרת ומשוחררת. רק את יכולה לדעת מי את ומי את מוכנה להיות ועל מה את מוכנה להתפשר. את יכולה להפסיק להוריד לתקופה ולראות איזה תגובות את מקבלת ואיך את חיה איתן. יכול להיות שזה יעזור לך להחליט אם את מוכנה להפסיק להוריד וזהו, ויכול להיות שזה יחדד לך את ההחלטה לוותר. הכל לגיטימי, כל עוד את עושה את זה באהבה עצמית ומבחירה מודעת. נשמע שאת מודעת לעצמך, מחוברת לעצמך, ורוצה לפרגן לעצמך את הטבע שלך. מחזיקה לך אצבעות שזאת תהיה חוויה מעצימה וחיובית!! גילי פליסקין מחברת הספר "דברים שרציתי לגעת" מנחת קבוצות "נשים מדברות מיניות" מלווה בתהליכי יציאה מהארון www.onenut.co.il

אישית אוהבת נקבות טבעיות (עם שערות

בכל הגוף). אבל גם אני לא פונקציה. בקשר לזכרים הם לא מורידים שערות במכונה ,כי זה לא מעשי. וזכרים שעוברים אפילציה ,עושים זאת גם (ולפעמים בעיקר) מטעמי סטטוס. בקשר לנקבות שלא רוצות להוריד שערות. אפשר לדעתי לחלק ל2 קבוצות עיקריות :1)מקבלות את מוסכמות החברה ,אבל עצלניות -> הפתרון : מורידות שערות כשחיבות (כמו שאר המטלות). 2)מורדות במוסכמות החברה (בדרך כלל כמכלול של כמה גורמים וכאין ברירה) -> הפתרון : להשאר בחברה הכללית ,ולסבול (תוך כדי דיכוי ואפליה (נסי להתקבל לעבודה) או לעבור לקהילה התואמת את השקפותיך ולחיות בגטו

אני כנראה שייכת לשני הסוגים :)

אני מניחה שגם אם אני אפסיק להוריד, יהיו פשרות (כמו למשל בנסיון להתקבל לעבודה). להיות קיצוני זה אף פעם לא קל. אגב, סתם כי אני סקרנית, את מכירה קהילה כזו באופן ספציפי?

תודה רבה :)

שכחתי לומר זאת קודם (בתשובה ללמה אני רוצה להפסיק להוריד) אבל האמת היא שאני מאוד בעד להשאיר את הגוף כמה שיותר טבעי, כמה שפחות לשנות. התגובה שלך מאוד תומכת ומעודדת, תודה רבה :) אני חושבת שאני אאמץ את ההצעה שלך - לא להגיע להחלטה חד משמעית עכשיו, אלא לנסות ולבדוק בהדרגה.

seymore butts

New member
מזדהה עם כל מה שכתבת

וחבל שכל כך הרבה נשים נכנעות לנורמה החברתית הנאלחת. כגבר הדגשתי בפני כל אישה שהייתי איתה ששיער הגוף שלה לא דוחה אותי ולא מוריד מאומה מהסקסיות שלה בעיניי, ולא משנה אם הוא מתחת לבית השחי, על הגפיים, או בכל מקום אחר. ואגב - שיער ערווה במצבו הטבעי הוא לטעמי אחד הדברים האירוטיים ביותר אצל האישה. גם פה צר לי על הנורמה הפסולה שפשתה "לכסח" אותו ואפילו לגלחו לגמרי.

דווקא שם אני לא מורידה

בקו הביקיני כן (כי אחרת זה לא יפה גם בעיניי) אבל מעבר לכך אני קצת מדללת עם מספריים, לא מעבר לזה. החבר שלי דווקא היה רוצה שאני אוריד, הוא רמז פעם משהו, אבל הבהרתי לו שזה לא הולך לקרות (פשוט כיוון שיש לי עור רגיש ובאזור הזה במיוחד, ולא משנה באיזו שיטה אני בוחרת זו טראומה גדולה מדי לעור שלי). אז הוא חי עם זה בשלום, אני חיה עם זה בשלום, הכול טוב...

תודה :)

אז אתה יודע מה אתה צריך לעשות - לפתוח קבוצה בפייסבוק שתיהיה נס ודגל, ולאורו נשים יפסיקו להוריד שערות!

למעלה