שערורית החינוך

שערורית החינוך

שלום חברים, שמתם בוודאי לב מה קורה אצלינו בימים טרופים אלה. סכינים חודרים לגבם של נערים בכל הזדמנות ומכל סיבה זהיא, לעתים ללא סיבה כלל, לרוב בשל קינאה רומנטית, או מחמת גאוה מדומה או בשל חיסול חשבונות בפרוטות, או סתם בשביל הכיף ושיהיה סבבה! קטינים אונסים קטינות, קטינות מפתות קטינים, הורים מאשימים מורים ומורים מאשימים הורים ומה שמבאס שגם אלה וגם אלה צודקים! צודקים באזלת ידם, ברפיסותם, בכניעתם המבישה כי הם מפחדים! הם מעדיפים להציג את עצמם ולנהוג כחברים של הילדים ושל הילדות, איזה טמטום! ילדים ונערים לא זקוקים במשפחתם לחברים. חברים יש להם בשכונה, הם כמהים לתשומת לב, ליד תומכת, מכוונת, חזקה וגם אוהבת! כתוצאה מכל אלה יש לנו פשע מאורגן לתפארת! התרצו להגיב?! זלמן שרר הכותב הוא בן 80, עו"ד בגימלאות, סופר, מחזאי ומשורר.

גבולות נותנים בטחון

אני מסכימה איתך. ילדים צריכים גבולות ואהבה, צריכים הקשבה ותמיכה, אך לא יד חופשיה לחלוטין. פעם היתה דיקטטורה - ההורים שלטו ביד רמה ולילדים לא היתה מילה. רצינו דמוקרטיה, אך במקום זאת יש לנו אנרכיה. לא יודעים איך לשים גבולות ולא מבינים מה תרומת הגבולות לילדים - לחיזוק בטחונם העצמי ולהתפתחות תקינה, כדי שיהיו בוגרים התורמים לעצמם ולחברה.

הקטנת מספר התלמידים בכיתות

מישהו יודע אם זה רק בתיכונים או גם ביסודיים? הבן שלי לומד בכיתה ד' עם עוד 38 תלמידים, זה פשוט קטסטרופה

לצערי רק בתיכונים ובחטיבות..

אני מאוד מקווה ששנה הבאה ישכילו ליישם זאת גם ביסודי, זה באמת נוראי.. קל מאוד לילד ליפול כך בין הכיסאות. ואין כלל יחס אישי. מה שעצוב זה שגם המורות מודות בכך..

רבקה6

New member
לצערי הרבה הרבה תלוי דוקא בהורים.

לפעמים ההורים שולחים את הילדים לבי"ס מסויים רק בגלל ה"שם" של ביה"ס בו בזמן שבאותו מרחק הליכה יש בי"ס אחר, פחות "נחשב" בו הכיתות הרבה יותר קטנות. הילדה שלי למדה בבית ספר כזה-שבדיעבד התברר כאיכותי הרבה יותר! כי דוקא בגלל הכיתות הקטנות-השקיעו הרבה יותר בילדים. לפעמים באמת אין ברירה. אבל לא תמיד טוב שם טוב משמן טוב.... ר/

אני לא מבינה

אם עושים את זה בתיכונים למה לא לעשות כבר גם ביסודיים? זו לא אותה מערכת חינוך אחראית על זה?

פלגיה

New member
זה פשוט

עולה יותר כסף. אני חושבת שבתיכונים זה ממילא קורה בחלק מהשעות בגלל ההקבצות והמגמות.

fool2

New member
אותה מערכת אבל יש גופים שונים בתוך המערכת

ארגון המורים הוא אחראי על התיכונים והסתדרות המורים על היסודיים. נושא הקטנת מספר התלמידים בכיתות ייושם רק בתיכונים מאחר וארגון המורים נלחם למען הנושא. בגלל זה ביסודיים זה לא מיושם ובתיכוניים כן

תסלחו לי שאני אומרת את זה..

תסלחו לי שאני אומרת את זה.. אבל קודם כל זה באמת צריך לבוא מהגוף שאחראי, ופה לצורך העניין זה הסתדרות המורים. אך נראה כי כרגע שימור אופק חדש הוא זה שנמצא בראש מעייניהם. לכן באמת חשוב שאנחנו ההורים ננקוף אצבע בנושא, ונלחם עבור עתיד ילדנו.

sarit k1

New member
גם הקטנת הכיתות עומד בראש מעייני הסתדרות

המורים. אך כשבמשרד החינוך בקושי מצליחים לקושש את השקלים הנחוצים לכך (מבנים, מורים וכו') אופק חדש היא הטוב ביותר בתנאים הנוכחיים. תמיד רצוי לשאוף לאידיאלי, אבל בחיים החכמה היא להסתדר במסגרת התנאים הקיימים.

את זה רק הזמן יגיד

את זה רק הזמן יגיד- לפחות לגבי נושא הקטנת הכיתות.. אבל הזמן לדעתי כבר אמר את שלו לגבי אופק, מזמן.

fool2

New member
אני מסכים עם הדר

באמת כבר הבנו שאופק פוגע בשכר המורים ושהוא רק בזבוז כסף למשרד החינוך, שאפשר בעצם לנצל את הכסף הזה למשהו חשוב יותר כמו הקטנת מספר התלמידים.

פלגיה

New member
הם לא מציעים כלום

רק מציפים את הפורום בהודעות ההזויות שלהם כנגד אופק חדש בלי שום עובדות קונקרטיות ובלי שום הצעות קוקרטיות.

תאנה 2

New member
אכן קטסטרופה ../images/Emo10.gif

לדעתי כמות התלמידים בכיתות זו הבעיה הראשונה והחשובה ביותר שיש במערכת החינוך. אני חושבת שהאידיאל הוא 20 תלמידים בכיתה. אני לא מאמינה שיעבור חוק בנושא הזה בכנסת - לשם כך נדרשים משאבים עצומים - הכפלת כיתות ומורים.

sarit k1

New member
חבל שחוזרים פה ושוב ושוב על האמירה שאופק

חדש פוגע בשכר המורים. הרי לפני אופק חדש מורים לא היו מתוגמלים על שעות פרטניות ועל זמן הכנת מערכי שיעור ובדיקת מבחנים. עכשיו אנחנו כן מתוגמלים. אני לא מבינה מה כל כך חמור בזה?

8MoRiEl8

New member
המילה "גרעון" מול "תגמולים"

המילה "גרעון" מול "תגמולים"- אם תשאלי אותי.. המילה גרעון מתארת בצורה טובה יותר את המצב של החינוך היום, ובד בבד את מצב המורים. אני לא זוכה לשום תגמולים מאז אופק, אני חיה בגרעון, וכך גם התלמידים, ותכני הלימוד, ומערכת החינוך כולה.

fool2

New member
זה לא התפקיד שלי להציע הצעות אבל אם כבר שאלתם

אני הייתי מציע לבטל את אופק חדש, כי בניגוד למה שנאמר פה על ידי חלקכם, אופק חדש כן פוגע בשכר המורים וזאת עובדה. אולי מעלים את השכר אבל השכר לשעה יורד וזה פשוט מעליב ברמה האישית של העובד. זה מראה על זילזול במקצוע מצד משלמיי השכר ומחליטיי ההחלטות. אלה ממכם שאומרים שאופק משפר את תנאי המורה, קשה לי להאמין שאתם מורים ואם כן, אז קשה לי יותר להאמין, שאתם באופק חדש. בחזרה להצעתי, עם הכסף המיותר שמשקיעים על אופק חדש אפשר לנתב אותו למקומות אחרים כמו הקטנת מספר התלמידים בכיתות שזה משהו שבאמת יעזור גם למורים וגם לתלמידים, אני מקווה שזה באמת ייושם שנה הבאה

פלגיה

New member
האמת שלא שאלנו

הודעה נוספת בנושא מתוך ניקים שאינם ניקים מוכרים ורגילים בפורום תביא למחיקת השרשור כולו.

למעלה