שערוריה

מצב
הנושא נעול.

נטאשה

New member
שערוריה ../images/Emo70.gif

שערוריה

מכבי אישרו לנו את הסיבוב השני, אבל.... ההחזר יהיה אך ורק כ- 3,000 ש"ח מרוב הלם אני אפילו לא זוכרת את הסכום המדויק. כששאלתי מה זה? הם אמרו לי שאלה הנהלים החדשים וזאת הוראה מלמעלה. מה עושים? עם מי מדברים? כבר בסיבוב הראשון ניסחתי מכתב ששלחתי לכל העולם ואשתו ושום דבר לא עזר. ועכשיו מה? שלמנו קרוב ל-19,000 ש"ח וההחזר יהיה רק 3,000 ש"ח. זה ממש לא נתפס. אני חייבת לעשות משהו. מה לעשות? עם מי לדבר? למי לכתוב? מה לכתוב? אוף אני ממש מיואשת. הכי מצחיק שהם "מאשרים" את הטיפול, תודה רבה באמת...מה אני צריכה את האישור שלהם אם ההחזר כל כך זעום? מחכה להצעות ותובנות מכם.

ANOGA

New member
היי נטאשה,

שערוריה

מכבי אישרו לנו את הסיבוב השני, אבל.... ההחזר יהיה אך ורק כ- 3,000 ש"ח מרוב הלם אני אפילו לא זוכרת את הסכום המדויק. כששאלתי מה זה? הם אמרו לי שאלה הנהלים החדשים וזאת הוראה מלמעלה. מה עושים? עם מי מדברים? כבר בסיבוב הראשון ניסחתי מכתב ששלחתי לכל העולם ואשתו ושום דבר לא עזר. ועכשיו מה? שלמנו קרוב ל-19,000 ש"ח וההחזר יהיה רק 3,000 ש"ח. זה ממש לא נתפס. אני חייבת לעשות משהו. מה לעשות? עם מי לדבר? למי לכתוב? מה לכתוב? אוף אני ממש מיואשת. הכי מצחיק שהם "מאשרים" את הטיפול, תודה רבה באמת...מה אני צריכה את האישור שלהם אם ההחזר כל כך זעום? מחכה להצעות ותובנות מכם.
היי נטאשה,
אני לא יכולה לעזור לך אבל,אולי תוכלי את לי. האם ואיך קיבלת החזר עבור הנסיון הראשון? אם כן, מה הנוהל? מכבי אישרו לי לבצע באפריל החזרה של מוקפאים שיבאתי מחו"ל. האם דרושה מעורבות של הרופא המטפל בארץ ע"מ שאוכל לקבל את הההחזר שעומד על 8600 שקל כמדומני. מקווה שאחרת תענה לשאלתך ותודה לתשובתך.

נטאשה

New member
אני אנסה לעזור ולהשיב

היי נטאשה,
אני לא יכולה לעזור לך אבל,אולי תוכלי את לי. האם ואיך קיבלת החזר עבור הנסיון הראשון? אם כן, מה הנוהל? מכבי אישרו לי לבצע באפריל החזרה של מוקפאים שיבאתי מחו"ל. האם דרושה מעורבות של הרופא המטפל בארץ ע"מ שאוכל לקבל את הההחזר שעומד על 8600 שקל כמדומני. מקווה שאחרת תענה לשאלתך ותודה לתשובתך.
אני אנסה לעזור ולהשיב
קודם כל ההחזר שאת מספרת עליו נשמע לי מאוד גבוה, אני קיבלתי החזר של 6,700 ש"ח בלבד על הסיבוב הראשון שעליו שילמתי 17,000 ש"ח. אני לא מבינה ההחזר לא קבוע בכל סניף של מכבי? לי הם הסבירו שההחזר קבוע ולא נקבע עפ"י הסכום ששלמנו למכון. לגבי הנוהל, אני מבצעת הכל בארץ ואני לא יודעת אם זה תהליך זהה כאשר מיבאים ביציות ללא מכון בארץ. בכל אופן, הרופא שלי מילא טפסים של מכבי ועם זה ניגשתי לקבל מהם אישור וכאשר קיבלתי אישור הבאתי להם את הקבלה ששלמתי וקיבלתי החזר שכאמור היה נמוך משלך ועכשיו נמוך יותר...

ANOGA

New member
8600 שקל זה נתון שליקטתי תוך כדי

אני אנסה לעזור ולהשיב
קודם כל ההחזר שאת מספרת עליו נשמע לי מאוד גבוה, אני קיבלתי החזר של 6,700 ש"ח בלבד על הסיבוב הראשון שעליו שילמתי 17,000 ש"ח. אני לא מבינה ההחזר לא קבוע בכל סניף של מכבי? לי הם הסבירו שההחזר קבוע ולא נקבע עפ"י הסכום ששלמנו למכון. לגבי הנוהל, אני מבצעת הכל בארץ ואני לא יודעת אם זה תהליך זהה כאשר מיבאים ביציות ללא מכון בארץ. בכל אופן, הרופא שלי מילא טפסים של מכבי ועם זה ניגשתי לקבל מהם אישור וכאשר קיבלתי אישור הבאתי להם את הקבלה ששלמתי וקיבלתי החזר שכאמור היה נמוך משלך ועכשיו נמוך יותר...
8600 שקל זה נתון שליקטתי תוך כדי
השיטוטים שלי בפורום הנפלא הזה אשר מוזן ע"י משתתפות ומשתתפים מקסימים ותומכים ואשר מספק לי נחמה, מידע ועידוד ולפעמים גם מבלי שהתכוונתם. כל העניין הזה לא קל כפי שאתם מן הסתם כבר יודעים, מכל הבחינות ופן אחד קשה במיוחד עבורי, וזוהי החשיפה (אולי ללא הצדקה כי כבר דשתם בנושא כאן)אבל, זאת היא עובדה אצלי. וזה מתבטא גם בחשיפת רגשותיי,ותחושותיי על אף האנונמיות ולכן אני מוצאת את עצמי לפעמים כ"אגואיסטית" באי השתתפותי. אז, זאת ההזדמנות לאמר לכם כמה אתם נהדרים ועוזרים (ואולי גם לעוד כמה כמוני) ובכלל, דיברנו על כסף והחזרים ואני גלשתי... ולעניננו - אז אם הבנתי נכון, עליי להביא טפסים ולבקש מרופאי למלאם ולהחזיר למכבי לאישור?

sagivkr

New member
תסתכלי על חצי הכוס המלאה...

שערוריה

אני בקופת חולים כללית, ושם לא מקבלים כלום !!! אין שום השתתפות מטעם קופת החולים, לא בפעם הראשונה וגם לא בפעמים הבאות..., גם לא 3000 ש"ח שהיו יכולים לעזור לנו קצת... אני מקווה בשבילך ובעצם בשביל כולנו שנצליח כמה שיותר מהר, ושנצטרך להוציא כמה שפחות כסף. הלוואי שלא נזדקק יותר לטובות של קופות החולים. אני מסכימה לחלוטין עם הכותרת שלך - זאת ממש שערוריה!!! בהצלחה בכל מקרה, יפעת

החזר מקופ"ח כללית

אני בקופת חולים כללית, ושם לא מקבלים כלום !!! אין שום השתתפות מטעם קופת החולים, לא בפעם הראשונה וגם לא בפעמים הבאות..., גם לא 3000 ש"ח שהיו יכולים לעזור לנו קצת... אני מקווה בשבילך ובעצם בשביל כולנו שנצליח כמה שיותר מהר, ושנצטרך להוציא כמה שפחות כסף. הלוואי שלא נזדקק יותר לטובות של קופות החולים. אני מסכימה לחלוטין עם הכותרת שלך - זאת ממש שערוריה!!! בהצלחה בכל מקרה, יפעת
החזר מקופ"ח כללית
כשהתחלתי את מחזור הטיפולים הזה נאמר לי שקופ"ח כללית מחזירים 2,600 ש"ח. אולם, לאחרונה נאמר לי ע"י מישהו במדיקל שעכשיו הם מחזירים אפילו יותר - 5,000 ש"ח! . אני לא יודעת מה השורה התחתונה, כי מסרתי את הפרטים למזכירה הרפואית שלנו שמטפלת בנושא.

ayoosh

New member
../images/Emo35.gifאתם חושבים ששוה לנסות

החזר מקופ"ח כללית
כשהתחלתי את מחזור הטיפולים הזה נאמר לי שקופ"ח כללית מחזירים 2,600 ש"ח. אולם, לאחרונה נאמר לי ע"י מישהו במדיקל שעכשיו הם מחזירים אפילו יותר - 5,000 ש"ח! . אני לא יודעת מה השורה התחתונה, כי מסרתי את הפרטים למזכירה הרפואית שלנו שמטפלת בנושא.
אתם חושבים ששוה לנסות
לפנות אליהם (לכללית) - ולבקש החזר גם על טיפול שבוצע כולו בחו"ל? היה לי ברור שאין טעם אפילו לנסות
... ואם כן- למי? מישהו בהנהלת המחוז- או בהנהלה הארצית? שמות? רעיונות?...

סביון1

New member
כן, לנסות תמיד שווה

אתם חושבים ששוה לנסות
לפנות אליהם (לכללית) - ולבקש החזר גם על טיפול שבוצע כולו בחו"ל? היה לי ברור שאין טעם אפילו לנסות
... ואם כן- למי? מישהו בהנהלת המחוז- או בהנהלה הארצית? שמות? רעיונות?...
כן, לנסות תמיד שווה
לי אמרו במכבי שלא אקבל גרוש. ובסוף אחרי קצת התעקשות קיבלתי 6700 ש"ח על הטיפול הראשון. אז אני מקוה שגם בכללית קצת מאמץ יניב פרי.

ayoosh

New member
מישהי מקופ"ח כללית ניסתה לפנות../images/Emo35.gif

כן, לנסות תמיד שווה
לי אמרו במכבי שלא אקבל גרוש. ובסוף אחרי קצת התעקשות קיבלתי 6700 ש"ח על הטיפול הראשון. אז אני מקוה שגם בכללית קצת מאמץ יניב פרי.
מישהי מקופ"ח כללית ניסתה לפנות

ולקבל משהו (על טיפול בחו"ל) ואולי יודעת אל מי כדאי לפנות

sagivkr

New member
אנחנו ניסינו...

אנחנו ניסינו...
אחרי הנסיעה הראשונה לקייב, פנינו לקופת החולים בבקשה לקבל החזר (לפחות חלקי), כי שמענו שמקבלים משהו באופן חד-פעמי (כלומר - עבור נסיעה אחת בלבד), לפנים משורת הדין (כלומר - למרות שהם לא חייבים...). התשובה שקיבלנו הייתה חד משמעית - אין החזרים עבור טיפולים שנעשו בחו"ל. מקבלים החזרים אך ורק עבור מה שנעשה בארץ. אחרי שהתעקשתי וטענתי שוב ושוב כי שמעתי שיש כאלה שקיבלו החזר כלשהו, נאמר לי כי יכול להיות שהמדיניות במחוזות אחרים שונה, ושאין להם שליטה על כך. במחוז שאנחנו שייכים אליו (מחוז פתח תקוה) - לא נותנים החזרים! בשורה התחתונה - קיבלנו החזר רק עבור החזרת עוברים מוקפאים שבוצעה באסותא, וגם זה היה רק החזר חלקי (75%). בגלל שאת שייכת למחוז אחר, כדאי לך לנסות. אין לך מה להפסיד, אבל אל תצפי ליותר מידי! בהצלחה, יפעת

sagivkr

New member
ועוד משהו:

ועוד משהו:
לגבי שאלתך למי לפנות: בעקרון צריך לפנות להנהלת המחוז שאליו את שייכת. את הטלפון/פקס/כתובת - תוכלי להשיג דרך המרפאה שלך. בהצלחה! יפעת

ayoosh

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo140.gif

ועוד משהו:
לגבי שאלתך למי לפנות: בעקרון צריך לפנות להנהלת המחוז שאליו את שייכת. את הטלפון/פקס/כתובת - תוכלי להשיג דרך המרפאה שלך. בהצלחה! יפעת
רבה

ננסה בלי הרבה תקוות...
שבת שלום

החזר

רבה

ננסה בלי הרבה תקוות...
שבת שלום
החזר
אני מטופלת בכללית ובררתי עם מנהל מחוז מרכז עקב הכרות אישית הוא בדק עם מי שאחראי על העניין במחוז ואמר שאין שום החזר על טיפולים שנעשים בחול חד משמעית אז כבר הפסקתי לבדוק ואני הוצאתי פעם 1 20000 ועכשיו כניראה 17600 שאלה אולי אתם יודעים יכול להיות מצב שלוקחים פרוגלוטון ונכנסים להריון ספונטני? כי אני לקחתי את הכדור האחרון לפני שבוע ועדיין לא קיבלתי חוץ מזה עברו כבר 30 יום מהמחזור האחרון תודה על תשובתכם מראש כמובן אם מישהו יש לו מושג

ayoosh

New member
הי טוטי ו../images/Emo51.gif

החזר
אני מטופלת בכללית ובררתי עם מנהל מחוז מרכז עקב הכרות אישית הוא בדק עם מי שאחראי על העניין במחוז ואמר שאין שום החזר על טיפולים שנעשים בחול חד משמעית אז כבר הפסקתי לבדוק ואני הוצאתי פעם 1 20000 ועכשיו כניראה 17600 שאלה אולי אתם יודעים יכול להיות מצב שלוקחים פרוגלוטון ונכנסים להריון ספונטני? כי אני לקחתי את הכדור האחרון לפני שבוע ועדיין לא קיבלתי חוץ מזה עברו כבר 30 יום מהמחזור האחרון תודה על תשובתכם מראש כמובן אם מישהו יש לו מושג
הי טוטי ו

אז אני כבר שוב תוהה אם בכלל לבזבז אנרגיות על זה...
לגבי הפרוגילוטון- אני יודעת שזה היתרון שלו לעומת הגלולות- הוא מביא מחזור, אבל לא "מונע" ניסים. ואם אני לא טועה- ירין של לימי וגדי הוא נס שכזה...
מעבר לזה שיכול להיות שלמרות הדיוק שאמור להיות עם פרוגילוטון- לפעמים הגוף מגיב קצת אחרת (את לוקחת פרוגילוטון על בסיס קבע? אחרי טיפול?), ואז ייתכן עיכוב כלשהו... ובכל זאת- הלוואי שתוכחי לנו שאגדות וניסים מתגשמים

איוש 10 נקודות על הזיכרון ../images/Emo141.gif

הי טוטי ו

אז אני כבר שוב תוהה אם בכלל לבזבז אנרגיות על זה...
לגבי הפרוגילוטון- אני יודעת שזה היתרון שלו לעומת הגלולות- הוא מביא מחזור, אבל לא "מונע" ניסים. ואם אני לא טועה- ירין של לימי וגדי הוא נס שכזה...
מעבר לזה שיכול להיות שלמרות הדיוק שאמור להיות עם פרוגילוטון- לפעמים הגוף מגיב קצת אחרת (את לוקחת פרוגילוטון על בסיס קבע? אחרי טיפול?), ואז ייתכן עיכוב כלשהו... ובכל זאת- הלוואי שתוכחי לנו שאגדות וניסים מתגשמים
איוש 10 נקודות על הזיכרון

אכן נכון ירין הוא הריון ספונטני לאחר לקיחת פרוגילוטון מקווה בשבילך ל-
כזאת .

ayoosh

New member
../images/Emo51.gif חמודה, אני אפילו לא מצפה...

איוש 10 נקודות על הזיכרון

אכן נכון ירין הוא הריון ספונטני לאחר לקיחת פרוגילוטון מקווה בשבילך ל-
כזאת .
חמודה, אני אפילו לא מצפה...
מבחינתי- אני חותמת על טיפול שני מוצלח- לי לך ולכל מי שלא הצליחה בראשון..
ולמי שעוד לפני, או כבר מעבר לשני... שיהיה המון
בטיפול הבא
שבוע טוב לך לגדי ול
- ירין...

צוקה1

New member
אם את לא מתלוצצת למה שלא תעשי

החזר
בדיקת הריון . קודם תעשי ואז תדווחי שיש בטא ואנחנו אחרייך עם הפרוג משהו,מה שזה לא יהיה. העיקר שיהיה כבר .. נו כבר!
צוקה
שבת שלום

ayoosh

New member
../images/Emo105.gifפרוג משהו ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בדיקת הריון . קודם תעשי ואז תדווחי שיש בטא ואנחנו אחרייך עם הפרוג משהו,מה שזה לא יהיה. העיקר שיהיה כבר .. נו כבר!
צוקה
שבת שלום
פרוג משהו

שיר5520

New member
נטאשה יקרה,

שערוריה

נטאשה יקרה,
עצוב לי לקרוא את מה שאת כותבת. איפה את מטופלת? עד כמה שאני יודעת על טיפולים שנעשים בחלקם בארץ היו מקבלים במכבי 6700 ש"ח ועל טיפולים בחו"ל היה החזר חד פעמי. אני יודעת רק משמועות כאן בפורום, כי תשובה רשמית אף פעם לא הצלחנו לקבל. לפי מה שאת אומרת עושה רושם שהנהלים במכבי השתנו. הם עושים את זה מדי פעם פשוט כי הם יכולים. כנראה שהם הבינו שמותר להם. כי האמת היא שמותר להם. לפי חוק הבריאות הם לא חייבים לשלם כלום על טיפולים בחו"ל. זו בדיוק הבעיה שלנו. אנחנו נתונים לחסדיהם ולהחלטות שלהם. בעבר קרה אותו הדבר עם הכללית. על הטיפולים במדיקל הם היו מחזירים 11,000 ש"ח!!!! עד שהם הבינו שהם בעצם לא חייבים ושינו את זה ל3000!!!! לכן אני כל הזמן אומרת שהבעיה היא לא בקופות אלא בחוק ובמשרד הבריאות. הקופות פשוט עושות אתנו מה שמתחשק להן. שוב, אני מצטערת על מה שאת עוברת ומקווה שאנחנו טועות וששום דבר במכבי לא השתנה - כי אם כן, הרבה נשים כאן בבעיה. אני חושבת שכל מי ששייכת למכבי צריכה עכשיו להתקשר ולברר מה בדיוק קרה והאם הסכומים השתנו. חשוב שתכתבו כולכם כאן מה גיליתן כדי שנדע מה הסיפור. במקביל, אני מעבירה את המידע לחברינו בזכות להורות כדי שנבדוק יחד מה אפשר לעשות. בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה