שעלה על עימוץ

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
שעלה על עימוץ

אחרי הדיון האחרון על נישואים ועל מקום המדינה בנישואים יש לי שאלה מעניינת לגבי מקום המידנה בעימוץ.

ברור לי שאם יש ילד שנמצא בחסות המדינה - זו אחריות המדינה לוודא שההורים המעמצים הם הורים טובים. כמובן שיש בעיה עם איך ומי מגדיר הורים טובים - אבל ברור שיש אחריות למדינה.
מה שלא ברור לי זה למה עם אישה/גבר הורים יחידים (אין הורה שני) מחליטים להתחתן (או, עבור כל מי שמתנגד למילה חתונה ונישואים, מחליט לחלוק את חייו עם אדם אחר) והם רוצים שהאדם השני יעמץ את הילד -
למה המדינה צריכה "לאשר" את ההורה החדש?
הרי הילד לא האחריותה?
הרי, אם מדובר בזוג שמסוגל להיכנס להריון בעצמו, אם הם יביאו ילד נוסף לא תהיה זכות למדינה לבוא ולבדוק אם הם הורים "טובים".
אז למה במקרה והילד כבר קיים יש למדינה זכות להתערב?

אם למישהו יש תשובה לשאלה אני אשמח לשמוע.

אנסה לענות מימה שאני מבינה מקווה

שזה יהיה הדבר הנכון, אני גם מקווה שהבנתי היטב את כוונתך

אני חושבת שזה בא מכך שהילד כבר "ננטש" נ"זרק" על ידי הוריו. והמדינה מחפשת לדאוג היטב שבשנית הילד יכנס למשפחה בריאה ונכונה שתדע ו"תוכל" לגדלו בצורה הטובה ביותר, מה שהוריו הביולוגים לא עשו,

זה לא דבר רע רק חבל שהתנאים נוקשים "מדי"

בסך הכל המדינה מחפשת את טובת הילד ולא רוצה שהוא יועבר למשפחה שלא "באמת" מסוגלת לגדלו בצורה טובה ואמינה וכד',

מקווה שההסבר שלי תרם במשהו, לפחות עניתי מימה שהצלחתי להבין מדברייך

p019

New member
אבל ענית בדיוק על הדוגמה שאין איתה שאלה

השאלה שלי היא לגבי מקרה שיש הורה אחד.
נניח לצורך העיניין שההורה השני נפטר.
עברו X שנים וההורה מצא בן זוג חדש. ונניח ובני הזוג רוצים שההורה שבן הזוג החדש יעמץ את הילד ששייך ללא שום ספק מצד המדינה לבן הזוג השני.
האם את חושבת שיש למדינה זכות לבחון ולהחליט האם לאשר או לא לאשר את העימוץ?

hatzilonit

Member
מנהל
לדעתי,

זה בא ממקום של דאגה לרווחת הילד.
הרי הילד עצמו לא כשיר לחוות את דעתו האם הוא מעוניין באימוץ או לא, ואז המדינה מתערבת בשמו.
במקרה של ילד שנולד לשני הורים, שניהם כביכול מעורבים ביולוגית ורגשית בהבאת ילד לעולם ו(שוב, כביכול) חשים מחויבות כלפיו.
במקרה של אימוץ, בא אדם זר, וממניעים לא ידועים רוצה לגדל ילד שלא שלו ולקבל החלטות הרות גורל לגביו.
תחשבי על מוסר השכל של "סינדרלה" ו"שלגיה"

מצד שני, השאלה של "למה לא בודקים גם הורים ביולוגיים?" היא צודקת ובמקום, וגם נידונה קצת לאחרונה פה.

ברומבית

New member
בממוצע נראה לי שלמאמצים יש יותר מחויבות

הרי הם לא מביאים ילד בטעות בגלל מין לא מוגן, ובד"כ לא מאמצים בגלל לחץ של ההורים/חברים. וגם חושבים רק על להיות עם הילד ולא על המשך השושלת שלהם
בקיצור אימוץ, לדעתי, נובע יותר (חלק יותר גדול מהמקרים) מרצון אמיתי לגדל ילד.
אבל כמובן שהמדינה לא מספיק חכמה בשביל להבין את זה

וכמו שאמרתי בהודעה שקישרת אליה (
) - זה מסובך מדי לעשות בקרה אמיתית על הורוּת ביולוגית.

p019

New member
מסכימה

הבעיה היא שאני ממש לא רוצה שהמדינה תחליט למי מותר להביא ילד.
במיוחד במדינה שלנו.
בסוף רק לחרדים יהיה מותר להביא ילדים

queen helen

New member
במקרים כמו שתיארת

מה הקריטריונים לאימוץ ילד?
האם הם מחמירים ובוחנים את ההורה?
או שהם רק חסמים בירוקרטיים?

למעלה