שעות שינה

שעות שינה

שלום אני בן 16 וחצי..רציתי לשאול אם יש סכנה לבריאות בכך שאני הולך לישון (כי אני בחופש) בסביבות 4 בלילה ומתעורר בסביבות..2 זה בעיקבות ויכוח עם אבא שלי ולא ידעתי לאיזה פורום לפנות... תודה רבה ושלום

סכנות הפיכת השינה

פנתר יקר נדמה לי שהסכנה היחידה היא ויכוח עם אביך. אך אולי כדאי לך לברר מדוע אביך לא מרוצה מכך שהפכת את היום והלילה? האם יש בעיה עם תפקודך בבית עקב כך? האם יש דברים שאתה לא עושה כפי שסיכמתם ביניכם? אולי הוא לא אוהב את מה שאתה עושה עד 4 בבוקר? בקיצור, מה הוא באמת רוצה לומר לך? חופש נעים שרון

לפי הרפואה הסינית, יש "שעון

ביולוגי" המתאר מתי איברים מסויימים נמצאים בשיא פעילותם, ומתי אותם איברים נמצאים בשפל; ויש סיבה טובה לישון בשעות שבין 11 בלילה ל-5 בבוקר, כי אלה השעות בהן הגוף בונה את עצמו. הסבר קצר: כל פעילות של הגוף יוצרת בלאי ופסולת; תאים מתים, רקמות מתעייפות, שרירים נמתחים ומתכווצים, ועוד. הגוף צריך זמן לתקן את הנזקים ולסלק את הפסולת; הזמן הזה הוא זמן השינה. הגוף שלנו מתוכנן לישון בלילה ולהיות ער ביום; הוא בנוי כך שרוב תהליכי הבניה מתרחשים בשעות הלילה. אם אנחנו ערים בשעות האלה, המחזור הטבעי שלנו נפגע. כך שיש סיבה טובה לישון בשעות קבועות (בלילה!) ולהיות ער בשעות קבועות. זה לא אומר שאי-אפשר לחגוג מדי-פעם עד השעות הקטנות, אבל "מדי פעם" צריך להיות היוצא-מהכלל, ולא הכלל.

אני מצטער...בוא נעזוב לרגע את

הבעיות שלי עם אבי............. אפשר תשובה ברורה אם זה פוגע בבריאות כן או לא ?

למעלה