שעות שינה

yochaic

New member
שעות שינה

לאחרונה עברתי לאורח חיים עמוס במיוחד שימשך כך שלושה חודשים. מעבר לזאת אני עושה ספורט (שחיה) שלש פעמים בשבוע. עם קשר לספורט או בלי קשר, רציתי לשאול כמה שעות שינה בלילה (מינימום) אני חייב לעצמי, ע"מ להמשיך ולתפקד כראוי. אגב, כיום יוצא לי לישון כחמש שעות בלילה (ברוטו). תודה. יוחאי.

זה הרבה עיניין של הרגל..

יותר חשובה איכות השינה מכמותה . לכן אם הינך ישן 5 שעות טוב ורצוי שהשינה תתחיל לפני 12 בלילה , אז אולי בימים הראשונים הגוף יהיה עייף אבל הוא יתרגל. זמן השינה גם קשור לגיל ילד ונער מתבגר זקוקים ל כ 10 שעות שינה ביום אבל אם הינך לאחר גיל 18 5 שעות איכותיות , זה סביר. יום טוב יעל

בראיה הסינית

24:00 הינו שעת השיא של הYIN החומר שבגוף, החל מ12 בלילה מתרחשים כל התהליכים החשובים בגוף - בניה , חילוף חומרים, החלמה וכד´ . לכן ההמלצה היא שב 24:00 האדם ישן כבר שינה עמוקה
יום טוב יעל

יעל, שאלה!

אם אני נרדמת לפני חצות, שנתי קצרה ואני מתעוררת באמצע הלילה עירנית לחלוטין. אבל... אני מאוד אוהבת את השינה של הבוקר
לכן, האם עדיף לישון כמה שעות סביב חצות ואח"כ כמה שעות אחרי הזריחה לעומת... ללכת לישון לפנות בוקר, לישון טוב 4-5 שעות ולקום מתי שמתאים לי להזכירך, אני סובלת מתסמונת העייפות הכרונית על רקע של היפוגליקמיה, קנדידה ואנמיה ו... עודף משקל רב
הלילות שלי לפעמים כך ולפעמים כך (כי לפעמים אני נרדמת ליד הבן שלי, כשאני מרדימה אותו) אני ת מ י ד ! מתעוררת אבל לפעמים מחליטה שלא לקום ו"מרביצה" לילה ארוךךךךךךךךךךךךך עם התעוררויות ההתעוררויות הן הרגל שנולד בעקבות הנקה ממושכת - כל שעתיים גם בלילה מקווה שלא החסרתי פרטים שנחוצים לך לתשובה

נאוה,

האידיאל הוא לישון מ 21:00 ועד 03:00 זה מה שהסינים המסורתיים עושים להלן הפירוט : מ 21:00-23:00 אלו שעות השיא של התלת מחמם - האחראי על 3 המחממים ובעצם זה שעושה את הקישור בין החלק העליון האמצעי והתחתון של הגוף. 23:00-01:00 אלו שעות ה כיס מרה , תפקידו העיקרי הוא קבלת ההחלטות ולא רק החלטות של החומר אלא החלטות של הגוף והנפש , בעצם הרבה מתהליכי ההבראה קשורים בקבלת החלטות 01:00-03:00 אלו שעות הכבד , שבעיות רבות נתקעות בו , הן ריגשיות והן פיזיות הקשורות בדם ואיכותו , בשעות אלו השינה מקררת את הכבד ומצננת את הדם . השעות הבאות הם שעות שעפ"י הפילוסופיה הסינית צריך להתעורר 03:00-05:00 זוהי שעת הראות בשעות אלו ממולץ לעשות טאי צי או יוגה לפתוח את הראות ולקבל את פני היום הממשמש ובא. מיד לאחר מכן ב 05:00-07:00 אלו שעות שנועדו להתרוקנות ( פיזית) בשרותיים הוצאת הפסולת החוצה - אלו שעות השיא של המעי הגס. ולסיום 07:00-09:00 שעות הקיבה - ארוחת בוקר טובה זו הדרך לפתוח יום יום את היום.. אני מאמינה שתוכלי להוציא מאינפורמציה זו את האידיאל בשבילך , המתאים לאורך חייך.. בהצלחה, יעל

האמנם כל הסינים אותו דבר?

אין טיפוסים שונים של אנשים, או אנשים שמעדיפים שעות אחרות או משהו? מה יש לסינים להגיד על אנשים שמתפקדים יותר טוב בשעות אחרות?

הסינים ( המסורתיים)

היו אנשים מאמינים - זו היתה התורה שלהם וככה הם חיו ( ועד היום בכפרים נידחים) . ספציפית לגבי השינה פשוט לא היה להם חשמל הם היו הולכים לישון בשקיעה וקמים בזריחה ( וככה עד היום בטיבט לדג.) - זה הרבה עיניין של חינוך והרגל , ואם יש "חריג" אז סביר להניח שהוא סובל מבעיות בריאות משתקשרות עם אורח חייו "המשונה". היום כמובן ברב המקומות הבינית מערביים לכל דבר , מקדונלד´ס , מחשבים , סיגריות , איידס - הכל חיקוי מערבי חוץ מהתורה והפילופסיה והרפואה שעדיין שומרים על ציביון המזרח..

m_katzmann

New member
כל תורה מבוססת על כלכלה

כמובן שהתורה הזאת התאימה לסין של אז בתקופה בה אנשים עבדו קשה למחיתם וחיו חיים פשוטים. היום מאוד קשה ליישם את עקרונות התורה הזאת, כי אם אתה לא רוצה להתנתק לגמרי מהחברה אז שעות הפעילות של רוב האנשים הם דווקא בשעות השינה הטובה. ומי שבאמת רוצה באיכות חיים יעשה את הבחירה שלו במסגרת הויתורים שהוא מוכן להם ודברים עליהם כבר לא יוכל לוותר. ללכת חזרה אחורה לפחות בשבילי זו לא אפשרות, אך עכשיו כאשר אני יודעת כמה חשובה השינה המוקדמת אשתדל ליישם אותה לפחות חלקית ולכן תודה יעל על הפירוט וההסבר. מאיה

בערך..

אצל ילדים ההמלצה היא לישון כ 10 שעות בלילה , השעות המומלצות הם 21:00 ועד 07:00. בשינה קורים לנו תהליכי הבראה ובניה חשובים ואצל ילדים זה פי כמה חשוב.. לילה טוב יעל

למעלה