שעות שינה מוזרות-

הריון1

New member
שעות שינה מוזרות-

התינוק שלי בן 3 חודשים, הולך לישון מינימום ב00:00, היום למשל ב1:40 בבוקר. מיותר לציין שאין לי ערב .. וגם לא זמן עם בן-זוגי ולכלום. אחרי זה הוא יושן 8 שעות. מה אפשר לעשות? לחכות עד ש.. ?

גילור

New member
לנסות להעסיק אותו קצת יותר בשעות

אחה"צ כדי שלא ירדם, ואז יהיה מאוד עייף בסביבות 19:00-20:00 בערב וילך לישון בשעה נורמלית. למה אני מתכוונת? נניח שהוא בד"כ נרדם לתנומה קצרה בסביבות 17:00 - להעסיק אותו כך שיוותר על התנומה הזו. ואז יהיה מספיק עייף ב- 20:00. וכמובן בנוסף להנהיג לו טקס שינה: מקלחת בשעה קבועה, החשכה של החדר, בלי משחקים מיותרים ודיבורים כשרוצים שהוא יבין שאוטוטו הולכים לישון. קצת סבלנות ואורך רוח, וזה עובד! מנסיון עם שניים!

לנסות "לכוון" לו קצת את השעון

הפנימי. להשכיב אותו במשך היום לישון בחדר מואר באור שמש, לטייל הרבה בחוץ וכו'. כשמשכיבים אותו לישון בערב - בחושך, בשקט, אחרי טקס לילה קבוע ומובנה (למשל - עיסוי, אמבטיה, אוכל ולמיטה וכו'). אם הוא מתעורר אחרי זמן קצר - לנסות לשדר לו ש"עשיו לילה וישנים" - לא להדליק אור, לעשות כל מה שצריך במהירות בולי דיבורים מיותרים, לדבר בשקט ולהשתדל לא להוציא מהחדר. האור והחושך גורמים להפרשת הורמונים במוח שמסדרים את שעון העירות והשינה.

מהשעה שאת מחליטה שזה זה

אנחנו אם מפספים את שנת הערב ( בסביבות שש לאיזה חצי שעה ) נלך לישון בשמונה שמונה ורבע ועד הבוקר אם לא נפספס אותה אז נלך לישון בתשע תשע וחצי הילד בן תשעה חודשים

למעלה