שעות שילוב - מתי"א??

שעות שילוב - מתי"א??

שלום (יצא קצת ארוך.. וסליחה....) השנה נגמרה, תודה לאל.. דווקא בתעודה טובה מאד, עם הדגש על ההתקדמות הגדולה שחלה.. זה לא פלא אחרי עבודה קש מכל החזיתות, שכוללות עבודה קשה בבית (בעיקר שלנו ההורים), הוראה מתקנת פרטית וגם שעות שילוב מבית הספר. הילד מאד מאד אהב את השעות האלה ומורת השילוב היוותה עבורו כתובת מעבר לשעורים עצמם... קיבלנו לפני מספר ימים מכתב מבית הספר כי הילד מאד התקדם .. וכי לא יהיה זכאי שנה הבאה לשעות אלה. אז אני שואלת: אכן הילד התקדם, אבל גם הכיתה התקדמה והוא כלל לא ברמה של הכיתה.. למשל בכתיבה, לא מספיק לכתב את מה שכתוב בלוח ותמיד מישהו צריך להשלים לו. קריאה - לא ברמה של הכיתה. שלא לדבר על ה ADHD (המטופל!!) שהוא לוקח איתו לכל מקום. מה עושים? איך נאבקים לקבל עוד שעות שילוב? האם מדובר במתי"א שנותנים את השעות האלה? האם יש מה לפנות בקיץ אליהם או לחכות לשנה הבאה? גם בתי, שעולה לגן חובה, מתאפיינת בבעיה בהפנמה ושליפה וקושי גדול בזכרון שמיעתי.. התחילה שוב טיפול של קלינאית תקשורת שאמרה שתזדדקק בקרוב גם להוראה מתקנת כדי להקל עליה את הקריאה בא'.. האם זכאית לקבל גננת שיח? למי זה שייך? גם למתי"א? יש מה לפנות עכשיו או לחכות?? ותודה לכם..

FOR THE LD

New member
ועדות שילוב

בסביבות חודש מאי התכנסו ועדות שילוב, וכך יקרה גם בתחילת ספטמבר. מכיוון שמספר שעות השילוב מוגבל, וכולל לא רק הוראה מתקנת אלא גם עיצוב התנהגות ותרפיות, מבין כל המועמדים שעלו לועדת השילוב, נבחרים רק אותם תלמידים ה ז ק ו ק י ם ל כ ך ב י ו ת ר, בהתאם לשיקולי הועדה שהינם מקצועיים. לאחר שההחלטות מתקבלות, כל הורה מקבל לביתו מכתב הדן בהחלטת הועדה. זכותו של כל הורה לערער על החלטת הועדה. מכיוון שאינך שבעת-רצון מהחלטת הועדה, אני ממליצה לך לערער על ההחלטה שנתקבלה, ולבקש לדון בעניין בנך בועדת השילוב שתתכנס בחודש ספטמבר. אם יש בידך את מס' הטלפון של יועצת ביה"ס, טלפני אליה ושוחחי עימה על כך. אפשרות נוספת היא להמתין לימי ההיערכות של הצוות הבית-ספרי, ימים אחדים לפני פתיחת שנת הלימודים, להגיע לביה"ס ולשוחח בארבע עיניים עם היועצת. אפשרות שלישית להגיע ביום הראשון לפתיחת שנה"ל. אם הועדה תדחה את ערעורך, נסי לברר האם בביה"ס ניתנות שעות תגבור לימודי מסוג זה או אחר, על מנת שבנך ימשיך לקבל תמיכה כלשהי. בהצלחה לך ולבנך!

שעות שילוב

שלום לך, המכתב מביה"ס הוא מכתב פורמלי שבעצם מציין את סיום השנה ואיתה את סיום העזרה לשנה זו. במקביל מתכנסת בתחילת השנה וועדת שילוב בית ספרית (שהיא וועדה סטטוטורית) הקובעת מי יהיה זכאי לשעות השילוב השנה - אתם כהורים רשאים לפנות שוב לוועדה זו להציג את עמדתכם (כפי שהובעה כאן) להציג מסמכים שיש לכם ולבקש המשך טיפול בבנכם. ואז ידונו בו שנית. לגבי הילדה קיימת וועדה מקבילה של גני הילדים - גם שם עליכם לפנות ולבקש עזרה תוך הצגת מסמכים על לקות (הפנייה יכולה להעשות דרך הרשות המקומית). בהצלחה רבקה

חגית35

New member
גם בני הגדול לא היה זכאי בשנית

לתראפיה כי קיבל בגן שנה אחת למרות שיכול היה לצאת נשכר מכך בגלל סדרי העדיפויות והביקוש הרב לעומת ההיצע הסינון הוחלט שמי שכבר קיבל לא יקבל עוד שנה ולא היה מה לעשות- עשינו פרטי ושילמנו הון...

זכאות לשעות שילוב

שלום חגית, אני לא יודעת מה קרה במקרה שלך האם הילד היה זכאי (לקות משמעותית שפוגעת בהסתגלות) בכל אופן אם הוא היה זכאי לשעות שילוב ולא קיבל זה בניגוד לחוק ! רבקה

תודה על התיחסותך.. בניגוד לחוק?

אבל מה עושים כאשר אומרים לך שיש הרבה ילדים עם צרכים ומעט שעות שילוב??

תיקון לחוק חינוך מיוחד

שוב אני אומרת - זה לא חוקי ! יכולים להגיד שהילד שלך לא זקוק כי הוא יכול להסתדר עם מה שמציע החינוך הרגיל אולא יכול לקבל מפני שהוא צריך הרבה שעות ולכן זקוק למסגרת מיוחדת. אך כאשר יש תיקון לחוק שאומר שכל ילד בעל לקות משמעותית שמפריעה להסתגלותו יקבל עזרה/טיפול בכתה הרגילה...הרי שתשובה כמו זו שנתנו לך היא בניגוד לחוק ! ומה שאתה יכול לעשות זה להדגיש זאת ולהתעקש לקבל...

בקשר לזכאות לשעות שילוב

אם הייתם בועדת שילוב לגבי בנכם ונקבעה לו זכאות הזכאות היא לשלוש שנים ולכן אני ממש מתפלאת שהפסיקו לכם את שעות השילוב ודאי יש סיבות לכך וזכותך לברר מדוע. אם נאצר לך שהילד התקדם אבל את מרגישה שעדין יש פער בינו לבין הכיתה והוא עדין אינו קורא כנדרש. בקשי הסבר לדוע הוחלט להפסיק ודירשי שימשיך לרבל מגיע לו עפי' הזכאות שנקבעה. אני מורת שילוב ויש לי תלמידה שמאוד התקדמה רמת הקריאות שלה תואמת לגיל הכיתה אולם בכיתה ניכר קושי רב וזקוקה לתיווך ולכן היא תמשיך לקבל. הפסקת מתן סיוע יכולה לגרום לנסיגה ולכן כדי מאוד להמשיך.

חגית35

New member
ייתכן. הנה מידע נוסף על ועדת שילוב

קישור להודעה ותשובה של זהבה מנהלת פורום זכויות תלמידים והורים כאן בתפוז על אותו נושא יש שם קובץ מצורף - חשוב לקרוא!

ronitbh1

New member
לדרוש את מה שמגיע

סקוביבון שלום, (גם אני מצנצלת עךל האורך..) הסיוע מגיע לכם על פי החוק. צירפתי את חוזר המנכ"ל העדכני. מניסיוני, בני עבר ועדת שילוב בשנה שעברה והוא קיבל רק גננת שיח. בתחילת השנה דרשתי ממת"י גם טיפול רגשי. כמובן שקיבלתי תשובות סטנדרטיות: אין תקציב, יש עוד ילדים שזקוקים יותר ממנו, תפנו באופן פרטי וכו'. לא וויתרתי, פשוט צלצלתי מס' פעמים לרכזת - הבהרתי לה את המצב והעברתי לה מסר שאותי לא מעניינות בעיות התקציב של העירייה. לאחר כמה ימים - "פתאום נמצאו שעות" לטיפול רגשי. בשיחה שהיתה לי עם מת"י בסוף השנה (שהם באמת אנשים טובים עם כוונות טובות) נאמר לי במפורש : הורה שנלחם, מצליח להשיג! אני עם המסר הזה הולכת הלאה. חשוב לי להדגיש שאני עושה "מלחמות" רק כשאני באמת משוכנעת בנחיצותן. למשל, אני לא בטוחה שבני יצטרך הוראה מתקנת או סיוע בלימודים בא' ולכן אני מתמקדת השנה בלדרוש טיפול רגשי. חזקי ואימצי! רונית

חגית35

New member
מה המקור לחוזר המנכ"ל הזה ?

הנספחים לא עולים כי זה קישור לא מקורי, אם תצרפי את הכתובות הישירה מאתר משה"ח או מהיבן שהבאת זאת אוכל להדפיס הכל ולשמור תודה!

חגית35

New member
חוזר מנכ"ל סה/9(ב)- קישור ישיר

בבקשה מאתר משה"ח- חוזר מנכ"ל סה/9(ב) ממאי 2005 הדן בנושא השילוב בפירוט כולל נספחים ומסמכים לגבי סייעות ושעות שילוב: תודה רונית על הארה חשובה זו!

שלוש שנים?? טרם הספקתי

לקרא את החוזר.. רשום שם שאתה זכאי לשלוש שנים? בוודאי לא באופן אוטומטי, הלא כן?? לגבי גננת שיח.. זו אותה פרוצדורה? זה גם מתיא??

שירZ

New member
זכאות לוועדת שילוב

תקפה ל-3 שנים, אבל כל חצי שנה דנים במצב ההתקדמות של הילד,באם יש התקדמות משמעותית מורידים שעות אלו ומעבירים לילד אחר שצריך יותר. על פי החוק הכתוב- למרות שהוועדה תקפה ל-3 שנים כל סוף שנה דנים במחודש באם הילד זכאי לשנה נוספת.

למעלה