שעות עבודה

OrenPhilip

New member
שעות עבודה

האם מותר למעסיק להחתים אותי על חוזה עבודה בו רשום שמספר שעות העבודה בשבוע הוא 45 שעות נטו. בפועל עבודים כל יום 9.5 שעות (כולל חצי שעה הפסקה). האם לא יצא חוק בענין לפני זמן קצר?

dave123

New member
...

וואו, חצי שעה!!! לדעתי עליך לדלק על בית הדין לעבודה ולגשת מייד למחוזי בקובלנא פלילית!!! קטנוני

אין חוק שאוסר על מעביד להחתים ...

על כזה חוזה. מותר "להחתים". אם אתה רוצה - תחתום. מה שכן, יש חוק שמחייב מעסיק לשלם גמול שעות נוספות למי שעובד שעות נוספות. לפי החוק, שבוע עבודה מלא היום הוא בן 43 שעות. אם תעבוד 45 שעות בשבוע, תהיה זכאי לגמול שעות נוספות על שעתיים כל שבוע. הזכות הזו תהיה קיימת גם אם תחתום על חוזה כזה וגם אם לא תחתום.

אביא

New member
יוס רציתי לשאול בענין זה

אם אני כמעסיק מחתים עובד ששבוע העבודה יהיה בן 45 שעות ותמורתן יקבל סך של 8000 ש"ח. האם אתחייב אח"כ לשלם שעות נוספות מעבר לשכר המוסכם כאשר העובד עובד 45 שעות או שניתן לטעוןשאין כאן איסור שכר כולל ומכיוון שסכום השכר עולה על שכר המינימום גם אם נחשב את השעות הנוספות ככאלה הרי העובד מקבל למעלה משכר המינימום ולכן אין הוא זכאי לשעות נוספות עבור השעות שעד 45 שעות?

איסור השכר הכולל - תקף בדוגמא שלך.

חוק שכר מינימום נחקק כ-30 שנה אחרי חוק הגנת השכר. כלומר, שנים רבות היה איסור שכר כולל בלי שום קשר לענין חוק שכר מינימום. קרא את סעיף 5 בחוק הגנת השכר: "עובד שחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, חל לגביו ונקבע לו שכר-עבודה הכולל תשלום בעד שעות נוספות או גמול-עבודה במנוחה השבועית כאמור בחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, או הכולל דמי-חופשה תמורת חופשה או פדיון-חופשה כאמור בחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951, רואים את השכר שנקבע כשכר רגיל בלבד, אלא אם נקבע אחרת בהסכם קיבוצי לגבי תשלום בעד שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית וההסכם אושר לענין זה על-ידי שר העבודה.". מדובר על עובד ש"נקבע" לו שכר עבודה שכולל תשלום בעד שעות נוספות, ללא קשר לשאלה אם מה שנקבע זה מעבר לשכר המינימום או לא. אם היית לקוח שלי והיית רוצה לשלם למישהו שכר בסך 8,000 ש"ח כולל 9 שעות נוספות בחודש, הייתי מציע לך לעשות איתו חוזה על מספר השעות (45 שעות בשבוע) ועל כך ששכרו יהיה 7,540 ש"ח (זה בערך כך) והוא יקבל עוד גמול שעות נוספות של 460 ש"ח בחודש. חוזה כזה גם יחסוך בזכויות אחרות, כי בכל מיני זכויות העובד לא יהיה זכאי שייכלל גמול השעות הנוספות (פיצויי פיטורים, דמי מחלה וכד´).

אביא

New member
תודה על התשובה אולם...

בא נניח ולא מדובר בסוף מעשה במחשבה תחילה אלא בנעשה ונשמע. בדב"ע מד/34-3 דוד אלון נ´ בנק ישראל נקבע כי מה שהסעיף בט לאסור ולמנוע זוהי קביעת שכר עבודה שיכלול גמול שעות נוספות כחלק מסך גלובלי וכו´ כלומר סעיף זה בא למנוע מצב של שעות נוספות גלובליות בהן לא משנה כמה תעבוד זה יהיה השכר (גם אם תעבוד 50 שעות). זה לא המצב בנידון כאן מעבר ל45 שעות ינתן שכר עבור שעות נוספות ומכאן הספק האם יש כאן איסור שכר כולל או לאו

שאלה יפה, אבל תשובתי נשארת זהה.

אני עדיין חושב שקביעה של תשלום סך של 8,000 ש"ח עבור עבודה של 45 שעות בשבוע - נוגדת את האיסור. תראה מה כתוב בפסק הדין שהזכרת: "אשר לטענה בדבר "שכר כולל" לפי סעיף 5 לחוק הגנת השכר: מה שהסעיף בא לאסור ולמנוע זוהי קביעת שכר עבודה שיכלול גמול שעות נוספות כחלק מסך גלובלי. לא כאלה פני הדברים במקרה שלנו. מתלושי השכר למדים, שמה שנקבע בהסכם הקיבוצי 1974 קוים הלכה למעשה: שכר עבודה יסודי - מזה, גמול שנ"ג ותוספות שונות - מזה. אין לנו כאן עניין עם שכר כולל.". כלומר - הסעיף בא לאסור קביעת שכר עבודה שיכלול גמול שעות נוספות כחלק משכר גלובלי. הסכמה של 8,000 ש"ח שתהיה בתוקף לסך כל העבודה עד שעתיים נוספות בשבוע, גם היא הסכמה לשכר גלובלי שכולל גמול שעות נוספות. בדוגמא שלך אין מה שבית הדין הארצי אמר שיש במקרה של בנק ישראל, כלומר, אין שכר יסוד מזה וגמול שעות נוספות (גלובליות) - מזה. לכן, אני לא משנה את דעתי.

שעות עבודה.

בדרך כלל ההפסקות אינן נמנות בתוך שעות העבודה. הפסקה תבוא בתוך שעות העבודה אם היא כזו שבה העובד איננו חופשי לצאת ממקום העבודה בגלל צורך של העבודה. קרא את סעיף 20 בחוק שעות עבודה ומנוחה: "(א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות. (ב) הפסקה לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על שלוש שעות. (ג) בעת הפסקה לפי סעיף קטן (א) הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.".

OrenPhilip

New member
קטנוני??!!!

דייב, כשמסתכלים על ממוצע חודשי של 22 ימי עבודה בחודש, מדובר על 11 ש"ע בחודש ו- 132 ש"ע בשנה.

למעלה