שעות סיוע בבית

נעם שמר

New member
שעות סיוע בבית

חדשים כאן (אך קוראים ערב-ערב באדיקות ומלאי התפעלות מהרוח האמיצה הנושבת כאן) וזקוקים לעיצה. אושרו לנו 8 שעות סיוע שבועיות לבית בתעריף של 18 ש"ח לשעה ע"י המועצה האזורית שלנו. יש לנו ילדה בת 11 עם אוטיזם חמור מאוד המתמודדת עם משימות ההסתגלות הבסיסיות ביותר כמו אכילה, גמילה מטיטול, הימנעות מהתפשטות בציבור. עדיין לא הצליחה להשתלט על אמצעי תקשורת כלשהם, מורחת צואה על קירות הבית, זקוקה להשגחה צמודה.בבית יש עוד שני אחים צעירים ממנה, אחד מהם מתמודד גם הוא עם קשיי התפתחות (קלים הרבה יותר). מכאן ברור שהשעות שהוקצבו הן טיפה בים הצרכים שלנו. מה עושים??? האם יש טעם לצאת למאבק עם כוחותינו ההולכים וכלים, ועם כן, איך? מול מי? נשמח לכל התייחסות. תודה!

שעות סיוע ביתי-אולי מתנדבת\בת שירות

שלום לכם, ברוכים הבאים אלינו, אני מרגישה ששעות סיוע, הן נושא מאד חשוב וחיוני אצלכם. יש לי תחושה שאין לכם גם הרבה הדרכה צמודה ואתם מתמודדים די לבד עם קשיים עצומים. נראה לי כי 8 השעות האלו, הן טיפה בים וקודם כל, כדאי לפנות למחלקת הרווחה של אזורכם, ולנסות לקבל שעות סיוע נוספות. אינני יודעת אם שעות הסיוע ניתנו דרך מחלקת האוטיסטים ברווחה, או דרך תקציבים אחרים שיש להם. משרד הרווחה בישראל, הקים את המחלקה לאוטיסטים, כדי לאפשר גם את שעות הסיוע הללו. בפועל יש להם, הרבה פחות מדי שעות, ולכן הן מחולקות לפי קריטריונים מוגדרים. במידה ולא קיבלתם את השעות דרך המחלקה לאוטיזם, אתם צריכים להרשם אצלם ולהגיש את המסמכים הרלוונטיים, כדי לקבל גם דרכם שעות סיוע. מעבר לכך יש את ארגוני המתנדבים, שאפשר להעזר בהם, יש תוכנית של אח\אחות בוגרת, עם בני נוער ויש אפשרות אולי להעזר בבנות השירות, העובדות במסגרות שונות באיזורכם ופנויות אחה"צ לנושא זה. ולגבי הנושאים הנוספים שהזכרתם- חלקם אולי נובעים מקשיים בוויסות חושי ותחושתי, מעבר לנושא הברור של הפנמת גבולות ברורים. אני מציעה לכם למצוא באיזורכם מרפאה בעיסוק, המכירה את הרגישויות של ילדי הספקטרום התקשורתי ולהכין עבור בתכם תוכנית טיפול התנהגותית- חושית תחושתית, שתוכל לעזור לה להקטין את בעיות ההתנהגות האלו,הגוזלות מכם הרבה כוחות ובוודאי מתסכלות מאד. פעילויות עם צבעי אצבעות, על קירות החרסינה של האמבטיה, יכולות להיות תחליף טוב למריחת צואה, עם הגבלת גבולות ברורים למקום ולזמן. עבודה עם הידיים והגוף עם קרמים במרקמים שונים- קרם ידיים סמיך, קרם גוף שמנוני ועוד. המטרה היא לתת לה מענה לחיפוש התחושתי שלה ולהרגיע אותו בצורה מותאמת לצרכיה. עבודה עם קרמים נוזליים וסבונים נוזליים וגם אפשר קרם גרגירים זול, כי שפשוף העור איתו, יכול להקהות רגישויות. עוד פעילויות תחושתיות עם הפה והגוף וחשיפות שלה למרקמים שונים של מזון, עבודה עם דבק שקדים או פלסטי וגזרי עיתון, קצף גילוח רגיל, או עם תוספת קטנה של צבע ידיים- צבעוניות מושכת. אבל הכי חשוב, למצוא את המרפאת בעיסוק שמכירה היטב, את הנושא של אפרוקסימציות של המפרקים בטווחים השונים והברשות וילברגר ולתת לה תחושה ברורה של סכמת הגוף שלה, גבולותיו הברורים ונורמות .אולי אפשר גם להתייעץ עם המרפאת בעיסוק הנמצאת במסגרת החינוכית שלה, ולבנות איתה בתוך היום שלה שם, והמשך ביתי של פעילות במרחב עם נשיאת משקל ועבודה נגד התנגדות, כמו לסחוב אותה על גבי שמיכה כבדה-קלה כשהיא אוחזת בה בידיים בשכיבה על הבטן על הרצפה, גלגולים במישורים שונים איתה ולחיצה שלה כנגד מזרון, פוף ועוד. אפשר ורצוי לשלב מוסיקה ואת האחים, כדי שזה יהיה מקום לפעילות כיף משותפת של הילדים. בתקווה שתוכלו לקבל עזרה והדרכה נוספת, תלמה.

../images/Emo101.gifאיך להשיג עזרה בבית עבורם!

שלום לכם, כפי שראיתם, יש כאן בקשה חשובה לעזרה ברעיונות כיצד ניתן להשיג שעות סיוע נוספות. קיבלתי מסר נוסף בהמשך לתגובתי, עם בקשה להמשך תגובות מכם. האם יש לכם רעיונות נוספים, כיצד לקבל עוד שעות סיוע??????
כאן מדובר במשפחה שאיננה יכולה לממן תוכנית ביתית, למרות הנחיצות המאד ברורה שלה. הקשיים שלהם גדולים וקשה יהיה להם ליישם המלצות כלשהם ללא עזרה. אשמח לרעיונות נוספים עבורם ועבור כל ההורים הנוספים, שגם הם זקוקים לעזרה, אך אינם יכולים לממן תראפיסטים לתוכנית ביתית.
ותודה, תלמה.

נערות במחוייבות אישית

בהרבה תיכונים נהוג פרוייקט מחויבות אישית בכיתה י' או י"א, של מספר שעות תרומה לקהילה. אפשר לנסות ליצור קשר עם תיכון בסביבת המגורים ולשאול על אפשרות כזאת (משהו שיהיה אפשר להתחיל רק בתחילת שנת הלימודים הבאה). אני יודעת שאצלי בתיכון שמחו לכל רעיון שהציעו ככה ששווה לנסות. אפשר לבדוק גם עם האחראים על פרוייקט פר"ח אם אפשר לשלוח סטודנטים לעזור (אבל אני מניחה שכאן צריך עזרה מגבוה וכדאי לבקש עזרה מאלו"ט או מאפ"י)

אפשר לנסות גם דרך וריאיטי

אני לא יודעת אם הציעו לכם אבל הם מוכנים לממן (לעזור במימון) של סייעת אחה"צ - אם אתם צריכים פרטים פנו אלי במסר. מיכל

shirkoosh

New member
אולי סטודנטים?!

אני יודעת שבקנדה סטודנטים למקצועות הקשורים לחינוך מיוחד וABA צריכים להתנדב מספר מסוים של שעות בסמסטר כחלק מדרישות הלימודים. אני לא בטוחה שבישראל זה אותו הדבר אבל הגיוני שכן. אולי שווה לתלות מודעה באוניברסיטאות, ולחפש מתנדבים. שווה אולי גם להתקשר למקומות כמו יד שרה, או עזרה למרפא ולשאול האם להם יש מתנדבים שיכולים לסייע.

למעלה