שעות נוספות?

שעות נוספות?

לדידי, משכורת הקבע שלי (שכר יסוד. בלי תוספות למניהן), אם תחולק במספר שעות העבודה שלי בחודש- נמוכה בהרבה משכר מינימום במשק (עבור שעת עבודה). היחידה שלי מוגדרת כרמת פעילות ד' (קריה), ואני לא זכאי לתוספת משמעותית מן הסתם. השאלה היא האם ניתן לעשות משהו בדבר?

deathcaster

New member
תשובה

שנכנסתי לקבע הייתי בקורס באחד הבה"דים והביאו לנו נציגי מת"ש ואת נציגי החייל, ושאלנו אותם שאלות דומות. ההגדרה של משרת קבע , נגד או קצין , היא " מקבל שכר בהתנדבות" משרת קבע שאין לו תוספות ותק , ורמת הפעילות שלו היא דריכות ואף ג' לא בהכרח יעבור את שכר המינימום במשכורת הברוטו שלו. אם הכוונה שלך שאתה עובד שעות נוספות ואינך מקבל עליהן תגמול- האמת ? זו הטיפשות שלך. ברמת פעילות ד' שעות העבודה המוגדרות ע"פ חוק הן 8:00-17:30 , עבודה מעבר לשעות אלו הן או על אחריות העובד בלבד או ע"פ פקודה של סא"ל ומעלה . לכן אם אתה לא מרוצה שאתה עושה שעות נוספות, למה בכלל אתה עושה שעות נוספות ? ואם יחידתך אינה מאפשרת לך לעבוד בצורה סדירה בשעות המוגדרות, תמיד אתה יכול לבקש לעבור יחידה או פשוט לעזוב את הצבא. אם אתה מפחד מתגובת המפקד/ים שלך. תשאל אותם האם הם מוכנים לממן מכיסם את השעות הנוספות שלך. ואם מפקדך - דרגתו נמוכה מסא"ל, אין לו סמכות להורות לך להשאר מעבר לשעות אלו, למעט פעילות מבצעית - וזה אין בקריה, אפילו לא בתוככי הבור.

אחריות/טפשות... אותו דבר.

יש עבודה שלא תתבצע אם אני לא אהיה שם. מדובר בהרבה כסף שילך לאיבוד למערכת הבטחון... אני לא היחיד שעוסק במלאכה... היחידה שלנו ידועה בתור טוחנת-בני-אדם. עם זאת, נשאלת השאלה אם אין אפשרות לקבל הכרה כרמת פעילות ג' או משהו כזה בצורה כזאת. אם אין חוק שמחייב אותם במידה ואני נאלץ לעשות מדי יום הרבה מעבר ל9.5 שעות (נע בין 12 ל17 בימים מסויימים.. כמובן שיש גם ימים של 8 שעות... אבל הם מעטים מדי) להכיר בי כרמת פעילות גבוהה יותר.

deathcaster

New member
תשובה

מישהו חכם אמר לי שמי שלא מצליח לעבוד במסגרת שהוגדרה לו - כנראה שלא עובד נכון. כל יחידה טוחנת בני אדם אם היא מתנהלת ולא מנוהלת. אני יודע שעכשיו תגיד לי שזה לא ככה , והיחידה שלך מיוחדת ובלה בלה בלה.... בשנת 2002 הייתה ועדה רב אגפית שהעריכה מחדש את רמות הפעילות בצה"ל , ונקבע ליחידתך רמ"פ דריכות , אז כנראה שהחליטו שאתה צריך לעבוד 9.5 שעות , כלומר צה" החליט, אם אתה ו/או מפקיך חושבים אחרת , שוב-בעיה שלכם. אפשרות לקבל הכרה של רמ"פ ג' ? תשכח מזה , כבר אמרתי לך , אתם לא עובדים בצורה יעילה. אבל זה בסדר , אני יודע שלא תסכים איתי. מה אפשר לעשות ? 1.לבדוק איך לייעל את העבודה , פחות הפסקות, דיונים במידה ויש יותר קצרים ויותר ממצים, פחות בירוקרטיה. 2. אם אתה עובד באופן קבוע מעבר לשעות הפעילות אתה רשאי למלא טופס העלאת רמ"פ ע"פ דיווח דרך שלישות יחידתך, להחתים את מפקד יחידתך שאני בטוח שיצחק לך בפרצוף ולקבל את הכסף, אבל בינינו- 300 ש"ח הפרש - זה מה שיציל אותך ?! 3. לעבור יחידה/לפרוש.

../images/Emo13.gif מזל שאתה לא יכול להתחתן עם עצמך

300 ש"ח זה בערך 10% מהמשכורת שלי גם ככה... כך שזו העלאה בכלל לא רעה בשכר (הכל יחסי, כפי שאמר רבנו אלברט). בנימה מעט יותר אישית, זחיחות דופקת בסוציומטרי... ודי לחכימא.

deathcaster

New member
תגובה

א. אני כבר תפוס חזק, מצטער לנפץ לך , או לעצמי
, את האשליות. ב. אם 300 ש"ח תוספת עדיפים בגין שעות שאתה ממילא מבצע, סבבה, אך כפי שאמרתי, יהיה לך קשה למצוא מפקד בדרגת סא"ל שיאשר לך ע"פ דיווח. ג. סוציומטרי אולי מעניין אותך בתור קצין בקבע, אותי בתור סטודנט לא ממש מעניין, חוץ מזה אני מעדיף להגיב לך בצורה זחוחה ואמיתית כדי שלא תהיינה לך הפתעות מאשר לצפות את תשובותיי בקרום של מתיקות ושקרים לבנים. אני רואה ששרדת. ודי לחכימא.

../images/Emo13.gif ניפצת לי כרגע כמה אשליות ../images/Emo3.gif...

לגבי סעיף ב', לשמחתי, המפקד שלי היום הראה הבנה וגם סבר את אוזניי לכך שביחידה נוספת שאנחנו עובדים איתה, עמיתים שלי מקבלים תוספות גם מעבר לג'. הוא הבטיח לי לבצע פניה לאמרכלות שלנו ולבדוק את הדבר הזה. לשמחתי, אין לי צורך בסא"ל היות והמפקד שלי הוא תא"ל במיל'.. כך שזה מקל על העניינים..

deathcaster

New member
המלצה

יש לקרוא את ההנחיות לגבי העלאת רמ"פ ע"פ דיווח כי יש לזה די הרבה הגבלות, תחסוך לעצמך בירוקרטיה בכך שתעשה שיעורי בית. שמחתי לעזור גם אם לא אהבת את הסגנון שלי

corrupt

New member
בקצרה

יש דו"ח שנקרא הכרזת זכאות לרמ"פ, שמחולק לפי תקנים בכל יחידה. אם יש בהכרזה אפשרות של קבלת רמ"פ ג' ומעלה עם תנאים מסוימים, כגון דיווח לינה של 8 לילות בחודש, על גבי טופס מתאים ועוד... בהגשת הדיווח תוזן רמת הפעילות לאותו החודש. באם אין תקן, לא יעזור שום דבר.

corrupt

New member
ממ... כן

עכשיו שסיימתי עם המשימות והבירורים שאתה הפלת עליי

מ ס ט י ק

New member
שלום לך!

אני רק רוצה להצטרף לבעיה שלך.. כולנו עושים שעות נוספות, גם אני בהתחהל עשיתי הרבה מאוד שעות נוספות, היו פעמים שנישארתי עד 8 כל יום והיו גם מיקרים שהייתי עד 1 לפנות בוקר. מה שאני למדתי הוא פשוט לא להישאר כ"כ הרבה שעות בבסיס, הצבתי לעצמי גבול שאני נישארת אחרי 6 רק שבאמת חייבים וזה משהו שלא ניתן לדחות למחרת. אבל אני כן מגיעה יותר מוקדם לבסיס, אני מגיעה בסביבות 7 וחצי הרבה מאוד פעמים כיוון שאז יש לי את השקט לעבוד בלי בלאגן של אנשים אחרים. ככה שזה מתאזן. אני ממליצה לך לדבר עם המפקדים ולנסות להעלות את רמת הדריכות לג'... אני יודעת זה מה שמנסים לעשות אצלנו. בהצחלה והמשך שירות נעים!

אהלן מורן (ושנה טובה).

אני לא צריך לספר לך כמה לחוץ לוח הזמנים שלנו (תחום תוכנה). אנחנו עובדים גם עכשיו (בחג) וגם בסוכות בהדממה... מי כמוך מכיר את לוחות הזמנים האלו... והלחץ שלהם.. אגב, הייתי בטוח שאתם מקבלים ג' לפחות. הרי אתם ישנים שם.. יש לכם משמרות כל הזמן. מוזר לי לשמוע שלא כך.. הגעתי עם זה עד למפקד היחידה שלנו... אני מקווה שיצא מזה משהו (אגב, אם אחת מהיחידות שלנו תצליח - גם השניה תהנה..).

למעלה