שעות נוספות

שעות נוספות

שלום וברכה,
כמסוכם בחוזה, שעות העבודה שלי הן 08:00 עד 16:00. לפני זמן מה הודיעו לי כי חובה עליי להשתתף ביום הדרכה מטעם העבודה, אשר יתחיל ב-14:00 ויימשך עד 20:00 וזאת כאשר עליי להתחיל את יום העבודה כרגיל. במילים אחרות - יום העבודה יחל כרגיל ב-08:00 אך יסתיים ב-20:00, ואף יגבה ממני שעה נוספת של נסיעות כיוון שההדרכה מתקיימת רחוק ממקום עבודתי. לשאלתי איך לדווח נוכחות על כך, נעניתי שעליי לדווח את שעות העבודה הרגילות שלי.

מה אומר החוק על מצב כזה?
תודה!

אשמח לתשובה מהימנה

האם ההוראה שעליי לדווח על שעות עבודה רגילות מנוגדת לחוק? במידה ולא, האם אוכל להוסיף את שעת הנסיעה לסך השעות הנוספות?
&nbsp
תודה

טוב...

לא הבנתי למה אני היחיד ששאלתו אינה זוכה לתגובה, אבל מילא.
תודה בכל מקרה.

GoldenEyes

Well-known member
נגרו

אם לא שמת לב, מנהל הפורום נעדר מהפורום כמה ימים , ולכן לא זכית לתשובתו
לגבי תשובות של אחרים , שאינם מוסמכים , הרי שכל אחד תורם מהידע ומנסיונו האישי ,
לשאלתך , אפילו אני איני יודע מה לענות לך
אין צורך שתיעלב כי אתה היחיד שלא עונים לו , כי לא יודעים מה לענות

Harrington

Well-known member
מנהל
על המעסיק לשלם כמובן עבור יום (שעות) ההדרכה.

ככל שמדובר בשעות נוספות (וכך המקרה לפי מה שציינת), דינם להשתלם כשעות נוספות בהתאם לחוק.

לענ"ד אין חובה על המעסיק לשלם שכר עבודה בגין הנסיעה הרחוקה יותר (תשלום הוצאות נסיעה לעומת זאת, כן).

לגבי סוגיית הדיווח, מאחר ומן הסתם מדובר ביום שמשותף לכלל העובדים (תקן אותי אם אני טועה), יתכן שמחלקת כח אדם תוסיף אוטומטית את שעות ההדרכה מבלי שכל עובד חייב לדווח על כך.
חשוב לזכור שהדיווח מבחינה זו טכני בעיקרו. ככל שיום ההדרכה ישולם גם אם לא דווח כשעות עבודה, אין בכך מניעה.

מומלץ לבדוק את הדבר מול האחראים במקום. ככל שאכן זה המצב, איני רואה בכך בעיה. ככל שיש כוונה שלא לשלם עבור יום ההדרכה ומשם נובעת האמירה שאין צורך לדווח, כאמור למעלה זה יהיה מנוגד לחוק.

למעלה