שעות נוספות בפועל

מצב
הנושא נעול.
שעות נוספות בפועל

שעות נוספות בפועל
אני מועסקת כעובדת סוציאלית ברשות מקומית..במשך 14 שנה קיבלתי שעות נוספות כחלק מהשכר (שעות בקרוס/גלובליות- לא בפועל); ואז הוחלט להוריד לי אותן במסגאב "בדיקה" שנעשתה והחלטה שאלו חריגות שכר.
יחד איתי היו הרבה עובדי מנהלה, שמשום מה, לגביהם הוחלט שהם ימשיכו לקבל. את השעות ויצא שרק לי לא מגיע. בשיחת שימוע, נאמר לי, שיש לי חוזה העסקה, בו נכתב שמותר לי לבצע 15 שעות נוספות בחודש, בפועל, ולקבל את התשלום על כך. יש בידי את המסמך.
באותו שימוע (אותו יש לי מוקלט), האחראי על משאבי אנוש (שעכשיו לא מועסק בעירייה), אמר, בתשובה למנהלת האגף, שזה אינו קשור לשעות הנוספות המאושרות לביצוע לאגף הרווחה ושזכותי לעשות ולקבל בכל מצב (השעות לאגף קוצצו).
כיום, מנהלת האגף חסמה לי את האופציה להגיש את השעות הנוספות שביצעתי ורוצה להמשיך לבצע, על מנת ששכרי לא יפגע. היא טוענת שאחן די שעות נוספות מאושרות לאגף ולכן לא מגיע לי לקבל את התשלום על השעות הנוספות בפועל, שביצעתי.
אשמל לקבל את חוות דעתך בעניין.
(שומעת את הרצאתך אצלינו ממש עכשיו).
תודה

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
שעות נוספות לעובדת סוציאלית בעירייה

שעות נוספות בפועל
אני מועסקת כעובדת סוציאלית ברשות מקומית..במשך 14 שנה קיבלתי שעות נוספות כחלק מהשכר (שעות בקרוס/גלובליות- לא בפועל); ואז הוחלט להוריד לי אותן במסגאב "בדיקה" שנעשתה והחלטה שאלו חריגות שכר.
יחד איתי היו הרבה עובדי מנהלה, שמשום מה, לגביהם הוחלט שהם ימשיכו לקבל. את השעות ויצא שרק לי לא מגיע. בשיחת שימוע, נאמר לי, שיש לי חוזה העסקה, בו נכתב שמותר לי לבצע 15 שעות נוספות בחודש, בפועל, ולקבל את התשלום על כך. יש בידי את המסמך.
באותו שימוע (אותו יש לי מוקלט), האחראי על משאבי אנוש (שעכשיו לא מועסק בעירייה), אמר, בתשובה למנהלת האגף, שזה אינו קשור לשעות הנוספות המאושרות לביצוע לאגף הרווחה ושזכותי לעשות ולקבל בכל מצב (השעות לאגף קוצצו).
כיום, מנהלת האגף חסמה לי את האופציה להגיש את השעות הנוספות שביצעתי ורוצה להמשיך לבצע, על מנת ששכרי לא יפגע. היא טוענת שאחן די שעות נוספות מאושרות לאגף ולכן לא מגיע לי לקבל את התשלום על השעות הנוספות בפועל, שביצעתי.
אשמל לקבל את חוות דעתך בעניין.
(שומעת את הרצאתך אצלינו ממש עכשיו).
תודה
שעות נוספות לעובדת סוציאלית בעירייה
1. ככלל, סמכותו של מעסיק לקבוע את מסגרת ההעסקה לרבות לקבוע "רף" של שעות נוספות שאין לעבור אותן, שכן אחרת לא ישולמו על ידי המעסיק.
2. יש לבחון בקפידה מתי ובאילו נסיבות שונו תנאי עבודתך, לדברייך לפחות פעמיים - לראשונה עם ביצוע השימוע, ולדברייך לאחרונה בשנית.
3. יש לבחון בקפידה את הנאמר בשימוע והטיעונים המשפטיים על מנת לקבוע אם סמכות המעסיק לעשות כן אם לאו. לא ניתן להשיב תשובה פרטנית לשאלתך הספציפית בלא בדיקה יסודית של החומר.
4. ככלל, כאמור, סמכות מעסיק לקבוע את ההיקף המותר לשעות נוספות, וחובת העובד להישמע לכך, אלא אם מדובר בהוראה הסותרת צו הרחבה/הסכם קיבוצי.
5. ככל שעבר זמן ממועד השינוי האחרון אף עשויה להידחות טענתך ל"הרעת תנאים".
6. על עובדים סוציאלים בשוק הפרטי חל צו הרחבה הקובע כי אף שעות נוספות יחשבו כחלק מהשכר הקובע לכל התנאים; מאידך מדברייך עולה כי הינך עובדת עירייה ולא בשוק הפרטי, ומשכך חלים הדינים הרלוונטים לעירייה בה את עובדת, לרבות "חוקת העבודה לעובדי השלטון המקומי".

מצב
הנושא נעול.
למעלה