שעות לימוד ..

Rachel1987

New member
שעות לימוד ..

שלום, יש לי שאלה שממש מטרידה אותי..אני רוצה להתחיל ללמוד שנה הבאה חינוך מיוחד ..במכללת לוינסקי הציעו לי ללכת למסלול מצטיינים ששם משלימים את התואר ב 3 שנים במקום ב4,אבל (!) הלימודים הם 4 ימים בשבוע עד מ8 בבוקר עד 8 בערב כל פעם. ביררתי, וגם במסלול הרגיל הלימודים הם עד שעה מאוחרת - בערך 6 . רציתי לדעת אם זה ככה גם בשאר המכללות לחינוך??והאם זה ככה גם במקצועות אחרים? כי שאלתי חברים שלי שלומדים דברים נחשבים יותר כמו פסיכולוגיה , כלכלה ומנהל עסקים וכו' והמערכת שעות שלהם נראית הרבה יותר חביבה.. הם מסיימים ללמוד גג ב4 , יש ימים שאפילו ב1, 2.. אני לא מבינה איך אפשר ללמוד 12 שעות כל יום ועדיין להמשיך בחיים רגילים..הרי אני אמורה בין לבין גם לעשות שיעורים ומטלות ו..לנשום !
אני חושבת על לעשות תואר אחר שמצריך פחות שעות לימוד.. :-\ תודה רבה,

מה שאני יודעת-

אני ממש מבינה את ההתלבטות שלך-אחרי הכל רוצים גם חיים בתקופה הזו של הלימודים... יש לי כמה חברות שלומדות חנ"מ והן לומדות 3 ימים עד חמש (בערך) +חצי יום לעבודה מעשית, בשנה הבאה הבנתי שהן עוברות ליומיים לימודים+ יום עבודה מעשית... (פחות יום-זה מאוד משמעותי) עוד חברה אחרת שלומדת במכללה אחרת והיא ממש לא לומדת בשעות שתיארת... כך שכדאי לך מאוד לברר בעוד מכללות עד אילו שעות לומדים. עוד דבר, לגבי התארים האחרים שציינת-כדאי לך לדעת שבתארים הללו "שווי" כל קורס הוא כמה נ"ז (=נקודות זכות) ואילו בחינוך הנלמד במכללה כל קורס הוא נקודה אחת-שתיים.כדי לסיים תואר עלייך לעמוד במכסה מסוימת של נ"ז כך שכדי לגמור תואר בחינוך לומדים יותר קורסים מתואר אחר... אם זה התחום שלך והוא מתאים לך אל תתפשרי ותמצאי מכללה שלומדים בה בשעות יותר סבירות המון בהצלחה! ואם את רוצה לדעת יותר את מוזמנת לשלוח מסר אישי

riki1150

New member
עצה אמיתית

הי, מכללת לוינסקי נחשבת למכללה מצויינת בתחומה ולכן לדעתי כדאי לך לשקול את הלימוד בה בחיוב. אני יודעת שזה נשמע כמו מערכת מאוד עמוסה,אבל בתור סטודנטית אני יכולה לומר לך שמתרגלים ללימודים ולומדים לשלב עוד דברים כך שזה לא כזה נורא כמו שזה נשמע. לא הייתי מציעה לך לפנות למכללות אחרות שיציעו לך אותו מסלול בפחות שעות מכיוון שזה כנראה אומר משהו על ההכשרה שתקבלי.. אם זה מה שאת רוצה ללמוד,לכי על זה,שלא תצטערי אח"כ שהתפשרת כי לא היה לך כח להשקיע...לא חבל??

matan199490

New member
לרחל

היי! אני יכול להבין למה שעות הלימוד מרתיעות אותך כל כך, אין ספק שחינוך זה מקצוע לא קל, דורש המון שעון והשקעה, וזה ככה גם לאחר מכן כשתעבדי כמורה. הלימודים בהחלט עמוסים, אבל אני יכול להגיד לך בתור סטודנט ל- B.Ed במסלול הוראה לעל יסודי בבית ברל , שנותנים לי גמישות בהרכבת המערכת, ולרוב הלימודים לא נמשכים אחרי 4. אני מכיר סטודנטים שהעדיפו ללמוד פחות שעות כל יום ויותר ימים, וגם ההפך. אני אמנם בתוכנית הרגילה ולא במצוינים, אבל אני יודעת שבמצוינים זה אותן שעות בערך, לא מדובר על יותר שעות. בכל אופן אני מציע לך לבדוק את העניין, לקבוע פגישת יעוץ בבית ברל ולאחר מכן להחליט.

למעלה