שעות אימון ביום

pirate

New member
שעות אימון ביום

שלום כמה לדעתכם זה נחשב לכמות זמן טובה כדי להיות אומן לחימה טוב והאם זה קשור בכלל בזמן ????

mapopo

New member
זה תלוי בהרבה גורמים....

כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן, יכולת אישית שלך, איזה סוג של אומנות אתה מתאמן.. למשל באייקידו אני יודע שזה לוקח המון שנים.... אני חושב שהכי חשוב שתתמיד לבוא לפחות פעמיים בשבוע לאימונים באופן קבוע!!, פחות מזה לא נראה לי שתוכל בכלל להתקדם... MAPOPO

ranil

New member
מקסימום אימון למקסימום יכולת

אני מניח שהתשובה ל"כמה להתאמן ביום" היא - כמה שיותר. אומן לחימה, כמו כל אתלט, ישתפר ככל שיתאמן. למיטיב ידיעתי, אתלטים מקצועיים מתאמנים, בצורות שונות, 4-9 שעות ביום. אין הרבה אומני לחימה שמתאמנים כך בארץ. (להוציא אולי כמה ג´ודקות). כמובן שאימון אינטנסיבי שכזה חייב להתנהל תחת פיקוח צמוד ותוכנית אימונים שנבנתה במקצועיות, בכדי למנוע נזקים כתוצאה מאימון יתר. רן.

ranil

New member
מקסימום אימון למקסימום יכולת

אני מניח שהתשובה ל"כמה להתאמן ביום" היא - כמה שיותר. אומן לחימה, כמו כל אתלט, ישתפר ככל שיתאמן. למיטיב ידיעתי, אתלטים מקצועיים מתאמנים, בצורות שונות, 4-9 שעות ביום. אין הרבה אומני לחימה שמתאמנים כך בארץ. (להוציא אולי כמה ג´ודקות). כמובן שאימון אינטנסיבי שכזה חייב להתנהל תחת פיקוח צמוד ותוכנית אימונים שנבנתה במקצועיות, בכדי למנוע נזקים כתוצאה מאימון יתר. רן.

pirate

New member
ובכן....

אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בחופשים מהתיכון שהייתי בא אפילו 5 פעמים אני בנוסף מתאמן בלילה לפעמים מול הטלוויזיה וחוזר על תרגילים ומשפר גמישות האם יש אנשים פה בפורום שמתאמנים 3 שעות ומעלה ביום ? אני משקיע אבל עדיין לא מספיק אני תמיד מרגיש שאני צריך להתאמן ולחזור עוד אם יבוא ואני יגיע למצב שאני מתאמן כל יום כמה שעות האם זה בעייתי כלומר פיזית ????? אני שואף להיות לוחם ברמה גבוהה הן פיזית והן נפשית אני שמעתי שיש במזרח הרחוק לוחמים שמתאמנים שעות רבות ביום למעשה האומנות היא דת שלמה בשבילם האם לזה צריך לשאוף ???

מה שבטוח

אם אתה מתכוון לעבוד כמה שעות ביום כל יום אל תעשה את זה בלי תוכנית מדוקדקת שהוכנה בהתיעצות עם מישהו שמבין. אתה בהחלט יכול לגרום לעצמך נזק, או "לטחון מים" ולא להתקדם למרות ההשקעה. למה שלא תתיעץ עם המורה שלך? בנוגע לשאיפותיך... אין כזה דבר "צריך". כל אחד והשאיפות שלו. זה עניין מאד אישי. אם אתה מרגיש שאתה זקוק לעוד שעות אימון, אז כנראה זה מה שנכון בשבילך. יש יתרונות בהרבה שעות אימון רצופות, אבל יש יתרונות גם להפסקות בין האימונים שבהן החכמה שנלמדה במהלך האימון נטמעת בגוף ובמוח.

למעלה