שעורי טיסה...

SKYRUNNER

New member
שעורי טיסה...

כפי שנרשם ודובר רבות בנושא שעורי הטיסה: א) ממה שהבנתי כל השעורים (כולל התיאוריה) מתבצע על גבי הרשת, אשמח לקבל פריטים כולל מה קורה אם לתלמיד "נופל" המחשב, יש בעיה בהבנת החומר ורוצה לעצור את השיעור כדי לשאול שאלות? ב) כל כמה זמן נפתח קורס? ג) מפגשים/שעורים שבועים מה התדירות? ד) מה מספר המקסימלי בשעור? ה) האם כל נושא לימוד התיאוריתי כגון קשר רדיו, ניווט, מתאורולוגיה זהה לקורס התיאוריה האמיתי? ו) מחיר קורס ---אשמח לקבל רק הערכה. ז) מי הם המדיכים ומה הגילים שלהם?

גיל110

New member
תשובות

אני עברתי קורס וירטואלי לרישיון הפרטי אצל IFS, אז אנסה לענות מהידע שלי. א. נפילה באמצע שיעור תיאורטי זה פחות בעייתי, כי אפשר להתחבר מחדש. הבעיה העיקרית היא נפילה באמצע שיעור מעשי במחשב, כשטסים. אם האינטרנט נופל בהתחלה, מתחברים שוב. אם זה באמצע, תלוי במדריך ובכמה מהר תוכל להתחבר. לטעמי, צריך לקחת בחשבון שיש הרבה נפילות בFS, וזה לא התוכנה הכי יציבה. ב. ב-IFS, יש תמיד 2 קורסי רישיון פרטי ועכשיו נפתח בפעם הראשונה קורס הגדר מכשירים. נפתח אחד בדרך כלל כשמתסיים הראשון מבין שני הקורסים. ג. ב-IFS, זה שעתיים פעם בשבוע (לפחות כשאני הייתי). ד. במחזור שלי היו 7\8 בערך ויש מחזורים שזה הגיע קרוב ל-40 אבל דיללו. ה. אכן זהה כמעט 1:1. רק שבוירטואלי, במקום 7 תיאוריות, כמו שמקובל בישראל, עושים תאוריה אחת שמרכזת קצת מכל דבר. ו) ב-IFS הקורסים בחינם. כל מה שצריך זה ג'ויסטיק\יוק או כל אמצעי הגיוני אחר שאתה יכול לטוס איתו, ובוודאי לא מקלדת. FS9, אוזניות עם מיקרופון והרבה כוח רצון :) ז) במקרה שלי, המחזור הספציפי שלנו זכה למדריכים מנוסים במיוחד (שאחד מהם נמצא כיום בקורס הטייס של צה"ל
כבוד
), שאר הקורסים זה מתרגלים שהפכו למדריכים, שגם הם מנוסים מאוד, אך לא יצא לי לזכות להדרכות מהם. רק תרגולים. הגילאים של הקורסים משתנים. אצלנו היו כמה בני 40+ והיה עוד אחד שנה מתחתי. אבל עם הזמן, התחילו לפתוח את הקורסים כאשר הגילאים הם בטווח מסויים (לדוגמה 35-50 או 13-25 וכו'). מקווה שעזרתי.

למעלה